Jump to content

O mica problema la 320i e36 coupe

Recommended Posts

Becul de la ABS se poate aprinde doar daca exista urmatoarele probleme:

- Calculator ABS defect

- Senzor rotatie roata stanga fata defect, intrerupere

- Senzor rotatie roata dreapta fata defect, intrerupere

- Senzor rotatie roata stanga spate defect, intrerupere

- Senzor rotatie roata dreapta spate defect, intrerupere

- Nivel lichid de frana.

Salut baieti,inca o mica problema am,astazi plec cu masina 3-5-7 km ok,cand mi sa aprins pe bord un bec galben cu ABS, bun e sistemul de franare,dar de ce mi sa aprins?cumva nu este destul lichid de frana in instalatie?

daca iti ramane aprins poate ti sa bulit un senzor de abs.. nu iti functioneaza abs`u cat timp iti este aprins becul in bord .

Salut,o sa mai completez si lichidul de frana,parca dot4 merge da?ca nu inteleg pana acum nu aparea ledul asta pe bord aprins,acum merg cu masina si sta aprins si frane am.

Ar trebui sã schimbi lichidul de frânã dacã nu l-ai schimbat dupã ce ai cumpãrat maºina.

Lichidul de frânã trebuie schimbat la fiecare 2 ani.

Cum mai ciupanezu odata la 2 ani???pai asta e masina sau ce draku este?stiu ca la alte marci auto se schimba la 4-5 ani...,si cat lichid intra in instalatie?deci masina franeaza,franeaza chiar bine,macar sa fie din cauza lichidului si sa nu fi altceva mai...grav sa zic asa.

Lichidul de frână se schimbă ĂŽn general la 2 ani, nu numai la BMW.

Ăşi pierde proprietaţile după 2 ani şi devine extrem de coroziv.

Nu este o tragedie, costă cam 150 Ron să-l schimbi cu lichid original BMW ĂŽntr-un service şi să şi aeriseşti instalaţia.

Intră un pic peste un litru.

Da, este o maşină.

Ca orice maşină, dacă vrei să te poţi baza pe ea trebuie să o ĂŽntreţii corespunzător.

Edited by Ciupanezu

si eu am becul aprins la abs tot timpul dar imi intra abs(simt niste lovituri scurte in pedala de frana).sunt din buc. si nu stiu unde sa ma duc pt un tester abs (fara servic-ul din 23 august).daca stiti undeva va multumesc... :)

Pai o sa mai merg cu ea asa,daca nu se stinge becul atunci schimb lichidul,dar nu ma ingrijoreaza ca franele deocamdata functioneaza bine,oricum va multumesc mult pentru sfaturi,daca se mai iveste ceva legat de problema asta va intreb,salut.

Normal ar fi sã schimbi lichidul, cu frânele nu te joci.

Nu crezi cã ar fi cam târziu sã schimbi lichidul dupã ce maºina nu va mai frâna?

Din cate stiu eu in service-uri au un aparat pentru lichidul de frana... Are 3 gradatii verde, una galbena si una rosie... In fine, nu retin exact, dar daca iti indica 3 gradatii verzi, inseamna ca nu mai ai mult pana trebuie schimbat. Cel putin asa mi-a zis cel ce mi l-a verificat :)

lichidul original si cel mai bun este lichidul ATE iti da si o carticica.. este in bidonas metalic.. si este intradevar DOt4 eu pun pariu ca persoana in cauza nici nu stie ce e ala abs.. lui daca ii franeaza are frane.. in primu rand cand ai becu aprins ABS abs-ul nu mai functioneaza.. asta e logic.. dar omul a raspuns la itrebari.. mie imi franeaza masina..

iti frana masina.. dar nu iti mergea abs-ul. la frane ma grave te duceai taras..

motivele pot fi si releele din panoul de siguranta.. eu cand am cumparat masina aveam ABS aprins si am schimbat la nimereala un releu portocaliu sau rosu

scria pe el ABS si culmea a luat-o abs-ul..

dupa cum am mai zis in alte topicuri.. multi sunt pe dinafara si nici nu sunt cooperativi..