Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

imi dati si mie un sfat?am avut un acident!

Recommended Posts

am avut un acident p 2-12 eu nu am masina inscrisa p numele meu dar asigurarea este facuta de mine p numele meu

pe talon prporietar este XXX

in asigurare sunt eu ANIEL

crei de la asirom mi-au cerut contractul de vanzare cartea masinii certificat inmatriculare si asigurarea,pe urma m-au sunat k nu se aproba dosarul deoare ce nu este inscrisa masina pe numele meu.

si acum service-ul respectiv ma va da in jusecata sa le platesc reparatia pe care am peovocat-o :) :) :)

1 ce pot face?

2 cam cat ar costa la un 320 di 2001 bara fata+bandou,arpa stanga,far stanga,roata(cauciucu taiat)janta era de aliaj si vopseaua + manopera service? aproximativ

" Ordin nr. 3108/2004 din 10/12/2004

pentru punerea ĂŽn aplicare a Normelor privind aplicarea legii ĂŽn domeniul asigurarilor obligatorii de

raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule si autorizarea asiguratorilor

pentru practicarea asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de

autovehicule

Art. 4. - Raspunderea asiguratorului ĂŽncepe:

a) din momentul platii primei de asigurare si al eliberarii documentului de asigurare, dar nu mai devreme

de data intrarii ĂŽn vigoare a asigurarii ĂŽnscrisa ĂŽn document, pentru asiguratul care ĂŽsi ĂŽndeplineste obligatiile

de plata cel mai târziu În ultima zi de valabilitate a perioadei de asigurare anterioare;

:) dupa 48 de ore de la expirarea zilei ĂŽn care s-a platit prima de asigurare si s-a eliberat documentul de

asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA, valabila la momentul platii;

c) din momentul platii primei de asigurare si al eliberarii documentului de asigurare, dar nu mai devreme

de data intrarii ĂŽn vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a ĂŽnmatricularii autovehiculului, pentru

autovehiculele ce urmeaza a fi ĂŽnmatriculate sau reĂŽnmatriculate."

Edited by aniel

Inteleg ca este vorba despre o asigurare casco....

Eu vad problema in felul urmator...

Cei de la service au facut oricum o nota de plata cu multe ++++ pt ca asa se face la masinile reparate pe asigurare.

Asiguratorul a refuzat plata si acum ei trebuie sa isi recupereze banii...

Chiar daca va cheama in judecata, dumneavoastra trebuie sa cereti introducerea in cauza a asiguratorului care poate fi obligat de catre instanta sa plateasca - ei oricum se leaga de orice ca sa isi motiveze refuzul de plata - nu va speriati de instanta!!!

Eu chiar va recomand sa faceti si o sesizare la comisia de supraveghere a asiguratorilor - http://csa-isc.ro/index.php - daca v-au luat banii pt asigurare trebuie sa va si despagubeasca. Dumneavoastra cand ati asigurat masina la ei, avea aceeasi situatie juridica ca si in momentul accidentului. Daca nu va puteau despagubi de ce v-au mai luat banii? Dumneavoastra ati prezentat talonul masinii in momentul incheierii asigurarii si este evident ca aveau cunostiinta de faptul ca altcineva este proprietar...

Eu sunt de parere ca sunt buni de plata!

am patit si eu aceiasi treaba dar la alta firma de asigurari la bt(banca transilvania) nu au vrut sa imi faca masina ca nu e pe numele meu mam certat putin cu inspectorul la de asigurari (sau ce o fi ala) pana cand ma invatat el cum sa fac : a zis sa fac repede o procura speciala la notar cu proprietarul masini cum ca el ma imputerniceste pe mine,ca pot sa semnez orice pentru masina,ca ma oblig sa platesc impozit pe masina,etc. dupa ce am facut procura am mers cu ea la ei si mi-au facut masina( au zis ca acum pot sa o faca), asa ar trebui sa faci si tu sal cauti pe proprietarul masini si sa faci la notar o procura si sa mergi cu ea la asigurari si sa le arati ma gandesc ca nu mai au ce sa comenteze. sper sa ti rezolvi problema. mult succes