Jump to content

BMW vs Porsche

Andrei92

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mai sunt, depinde din ce punt de vedere privesti : daca o iei ca limuzine, cred ca Maybach sau Rolls Royce nu se pot compara cu BMW (pretul isi spune cuvantul)...la sportivitate iar mai sunt peste BMW, desigur cu un pret mult mai ridicat...Porsche, Ferrari...si altele..

Mai sunt, depinde din ce punt de vedere privesti : daca o iei ca limuzine, cred ca Maybach sau Rolls Royce nu se pot compara cu BMW (pretul isi spune cuvantul)...la sportivitate iar mai sunt peste BMW, desigur cu un pret mult mai ridicat...Porsche, Ferrari...si altele..

Iar Rolls Royce e fĂŁcut de BMW.

Ăn orice caz, sunt multe mĂŁrci sport care sunt peste BMW ĂŽnsĂŁ la niÂşte preĂžuri superioare.

plus ca daca cautati un pic , veti descoperi peste tot ca de fapt cayman-ul este un model foarte bun , un sasiu excelent , chiar limitat , ca sa nu intre peste 911 ( ca pret, performante ... unii stiu la ce ma refer... )

E chiar asa excelent sasiul?

Nu este cumva de Boxster?

Intre 135i si un Cayman 2.7 aleg cu ochii inchisi BMW-ul.

Are 4 locuri, demaraj muuult mai bun, adaptat pentru utilizare cotidiana, gasesti piese de schimb si mecanici care se pricep, are tehnologie mai avansata cu motor biturbo si diff autoblocant.

Cred ca este elocvent demarajul...

Eu cred ca de fapt l-au comparat cu motorul mai mic ca sa nu ii faca de rusine pe cei de la Porsche.

Intr-adevar, BMW se adreseaza altei game de clienti, comparativ cu Porsche, si nu au mai nimic de impartit ca si companii.

Cayman S : Motor central, 3.387 cm³, 217 kW (295 CP) la 6.250 rpm, 340 Nm de la 4.400 rpm ( Nush greutatea )

Viteza maxima 275 km/h

Acceleratie 0 - 100 km/h 5,4 s

Elasticitate (80 - 120 km/h) 6,6 s

135i Coupe : Motor fata, 2,979 cm³, 225 kW (306 CP) la 5,800 rpm, 400 Nm de la 1300 rpm, 1560 Kg cu sofer si consumabile

Viteza maximĂŁ 250 km/h

Acceleratie 0 - 100 km/h 5.3

Elasticitate (80 - 120 km/h) 5,0

Datele astea sunt oficiale de pe www.porsche.ro / www.bmw.ro ( http://www.porsche.ro/html/page.php?id=278 | http://www.bmw.ro/ro/ro/newvehicles/1serie.../datasheet.html )

Eu as merge pe 135i, pentru ca Porsche-le nu e o masina confortabila zi de zi. Daca mi-as permite parc auto, le-as avea pe amandoua, si tot cu BMW-ul m-as plimba mai mult, ca Porschele te surzeste.

Eu cred ca de fapt l-au comparat cu motorul mai mic ca sa nu ii faca de rusine pe cei de la Porsche.

Intr-adevar, BMW se adreseaza altei game de clienti, comparativ cu Porsche, si nu au mai nimic de impartit ca si companii.

Cayman S : Motor central, 3.387 cm³, 217 kW (295 CP) la 6.250 rpm, 340 Nm de la 4.400 rpm ( Nush greutatea )

Viteza maxima 275 km/h

Acceleratie 0 - 100 km/h 5,4 s

Elasticitate (80 - 120 km/h) 6,6 s

135i Coupe : Motor fata, 2,979 cm³, 225 kW (306 CP) la 5,800 rpm, 400 Nm de la 1300 rpm, 1560 Kg cu sofer si consumabile

Viteza maximĂŁ 250 km/h

Acceleratie 0 - 100 km/h 5.3

Elasticitate (80 - 120 km/h) 5,0

Datele astea sunt oficiale de pe www.porsche.ro / www.bmw.ro ( http://www.porsche.ro/html/page.php?id=278 | http://www.bmw.ro/ro/ro/newvehicles/1serie.../datasheet.html )

Eu as merge pe 135i, pentru ca Porsche-le nu e o masina confortabila zi de zi. Daca mi-as permite parc auto, le-as avea pe amandoua, si tot cu BMW-ul m-as plimba mai mult, ca Porschele te surzeste.

daca ai pe 135i pachet sport te asigur ca e la fel de rigid ca un porsche...poate chiar mai rigid.....daca ai mers cu alt model de serie 1 te anunt ca nu are nici o treaba una cu alta...

Are 4 locuri, demaraj muuult mai bun, adaptat pentru utilizare cotidiana, gasesti piese de schimb si mecanici care se pricep, are tehnologie mai avansata cu motor biturbo si diff autoblocant.

right

si mai adaug ca porche imi suna in romania a masina de pipita intretinuta sau de pusti rasfatat.

daca ai pe 135i pachet sport te asigur ca e la fel de rigid ca un porsche...poate chiar mai rigid.....daca ai mers cu alt model de serie 1 te anunt ca nu are nici o treaba una cu alta...

Am 123d cu pachet sport si nu mi se pare deloc o masina rigida.

right

si mai adaug ca porche imi suna in romania a masina de pipita intretinuta sau de pusti rasfatat.

Da, BMW are o imagine mult mai buna in Romania :)

Eu cred ca de fapt l-au comparat cu motorul mai mic ca sa nu ii

135 e la fel de rigid ca 335? Pe mine rigiditatea 335-ului nu ma incomodeaza absolut deloc.

MMarkus, se vede de la o posta ca n-ai condus Porsche niciodata.

Dintre toate supercar-urile doar Porsche se preteaza la o exploatare zilnica, e singurul supercar de zi cu zi. Plus ca la un mers normal nu sportiv, NU te surzeste asa cum afirmi tu.

BMW-ul nu face parte din liga supercar-urilor; doar M-urile se incadreaza acolo.

Eu nu cred ca este cineva care sa aiba banii necesari in mana si sa aleaga un seria 1 si nu Porsche; sunt multi pe forum care n-au vazut in viata lor nici macar cum arata 40.000 de euro dar isi dau cu parerea; va spun eu ca daca ai banii astia in mana si tb sa alegi intre cele 2, NIMENI nu o sa aleaga BMW-ul, v-o spune un fan BMW inrait.

:)

Am 123d cu pachet sport si nu mi se pare deloc o masina rigida.

desi sunt posesor de bmw , porsche ramane ptr mine ...altceva

varul meu are un cayman s ( din pacate automat ,dar asa l-a vrut el..) si iti spun ca nu este deloc de trait cu el zi de zi...singura problema sunt aceste preconceptii despre una sau despre alta.... si daca stam sa analizam pipitele si tiganii si borfasii au stricat toate marcile...cati nu ai vazut cu porsche, ferrari sau rolls sau bentley ??? asta ce inseamna ca daca au scursurile societatii asa ceva ( dar nu ii intrebam si de acte..) eu nu o sa mai imi cumpar? si o sa raman la e39 pe motivul ca smecherii nu se dau cu modele asa vechi ?

nu cred........... vreau si eu sa evoluez...

Edited by alex sabin

cel mai slab baby-porsche against cel mai tare baby-bmw.... hmmm.... not fair. :) oricum, prefer porsche-ul all the way. banii ãia În plus sunt justificaÞi, nu atât prin calitate care e comparabilã, ci prin brand/atitudine/exclusivitate. :) aspectul nici nu mai intrã În discuÞie. mie ºi un focus mi se pare mai frumos decât bulldogul ãla francez. :) Edited by blue6

Daca ar fi sa ma iau dupa brand, as merge pe Ferrari.

Iar daca ar fi sa imi iau un supercar, nu l-as lua pentru zi de zi!

Cat despre comparatia BMW-Porsche, mi-am dat deja cu parerea.. Si ghici ce? Nu se schimba.

Am facut la un moment dat o remarca de genul "Nu mi-as cumpara niciodata Audi. Ori VW, ori BMW. Nu imi plac pasii intermediari.". Ar fi echivalent pentru Porsche. Ori BMW, ori Ferrari ( Merc`ul il cataloghez la 'super confort' ).

Edited by MMarkus