Jump to content

Stie cineva daca pot afla Km verificand seria masini?

SPW

Recommended Posts

Mah baieti;)) ma faceti sa rad :) ,defapt se poate verifica foarte usor daca masina are km dati inapoi....se baga cheia in contact,apoi se tine apasat pe butonul care resetezi km parcursi(butonul care de asemenea reseteaza service la ulei),in acest moment apare scris pe computerul de bord 1-167000 2-2369 3-.... si asha mai departe....prima cifra 1. reprezinta adevaratii chilometrii ai masinii,(celelalte numere nush ce reprezinta...oricum cred ca ceva serii)chear daca au fost dati inapoi acolo scrie exact cati km are masina.De exemplu daca masina are 200.000 km...si faci operatia care ti-am spuso mai sus si iti arata tot 200.000 km este logic ca ,kilometrajul este bun si ca nu a fost umblat la el,daca arata mai mult atunci este umblat la el...succes sa imi spuneti daca ati reusit,mentionez ca am un e36 316i si la mine merge

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mah baieti;)) ma faceti sa rad :) ,defapt se poate verifica foarte usor daca masina are km dati inapoi....se baga cheia in contact,apoi se tine apasat pe butonul care resetezi km parcursi(butonul care de asemenea reseteaza service la ulei),in acest moment apare scris pe computerul de bord 1-167000 2-2369 3-.... si asha mai departe....prima cifra 1. reprezinta adevaratii chilometrii ai masinii,(celelalte numere nush ce reprezinta...oricum cred ca ceva serii)chear daca au fost dati inapoi acolo scrie exact cati km are masina.De exemplu daca masina are 200.000 km...si faci operatia care ti-am spuso mai sus si iti arata tot 200.000 km este logic ca ,kilometrajul este bun si ca nu a fost umblat la el,daca arata mai mult atunci este umblat la el...succes sa imi spuneti daca ati reusit,mentionez ca am un e36 316i si la mine merge
la un 325 tds e36 nu stiti cum se verifica km reali? mersi

daca aveai placerea sa citesti pe forum vedeai ca acel numar nu reprezinta numarul de km reali ai masinii. pentru a te convinge iti recomand sa citesti numarul respectiv, sa-l notezi undeva ca sa nu-l uiti.

apoi noteaza-ti numarul de km indicati pe bord. noteaza-l si pe la. repeta operatiunea dupa un numar oarecare de km ( 10, 200 sau cati vrei tu) . vei vedea ca desi contorul din bord se va modifica ( adaugandu-se numarul de km rulati), numarul despre care tu zic ca reprezinta km reali -va ramane neschimbat.

poti sa mai zici ca este numarul real de km?

ce simplu ar fi fost sa fie asa cu zici tu. personal am documente ( carte service, facturi, acte de inspectie tehnica periodica, reparatii efectuate inainte de a cumpara masina din germania) pe care este trecut numarul de km reali ai masinii, la data efectuarii operatiunilor in cauza. si corespunde ( cu o mica adaugare de cca 3000 km intrucat masina a mai rulat dupa ce s-a efectuat inspectia tehnica si schimbul de piese) cu cel din bord. daca apas butonul din bord primul numar aparut este 364856 ( cam asa ceva) ceea ce este de 3,5 ori mai mare decat km din bord.

eu zic totusi sa mai reflectezi asupra acestui aspect si sa nu induci lumea in eroare.

daca nu stii ce inseamna " celelalte numere" atunci de unde stii ce reprezinta primul numar? sau este doar o presupunere de-a ta?

mai intereseaza-te!

Râzi degeaba. :)

Aceia nu sunt km reali.

daca aveai placerea sa citesti pe forum vedeai ca acel numar nu reprezinta numarul de km reali ai masinii. pentru a te convinge iti recomand sa citesti numarul respectiv, sa-l notezi undeva ca sa nu-l uiti.

apoi noteaza-ti numarul de km indicati pe bord. noteaza-l si pe la. repeta operatiunea dupa un numar oarecare de km ( 10, 200 sau cati vrei tu) . vei vedea ca desi contorul din bord se va modifica ( adaugandu-se numarul de km rulati), numarul despre care tu zic ca reprezinta km reali -va ramane neschimbat.

poti sa mai zici ca este numarul real de km?

ce simplu ar fi fost sa fie asa cu zici tu. personal am documente ( carte service, facturi, acte de inspectie tehnica periodica, reparatii efectuate inainte de a cumpara masina din germania) pe care este trecut numarul de km reali ai masinii, la data efectuarii operatiunilor in cauza. si corespunde ( cu o mica adaugare de cca 3000 km intrucat masina a mai rulat dupa ce s-a efectuat inspectia tehnica si schimbul de piese) cu cel din bord. daca apas butonul din bord primul numar aparut este 364856 ( cam asa ceva) ceea ce este de 3,5 ori mai mare decat km din bord.

eu zic totusi sa mai reflectezi asupra acestui aspect si sa nu induci lumea in eroare.

daca nu stii ce inseamna " celelalte numere" atunci de unde stii ce reprezinta primul numar? sau este doar o presupunere de-a ta?

Sa zicem ca ai dreptate...nu vreau sa te critic (asa cum faceti voi) dar atunci ne poti spune si noua ce inseamna numarul acela ? Dar celelalte numere? :)

orice altceva decat km reali ai masinii :)

mie im apare 367.420 Km atunci ce semnifica acel numar? si de ce are la sfarsitul sau "km"? Mentionez ca masina mea are 169000 km,am luato din Germania acuma 2 luni si avea 167000km...totusi arata bine si trage de rupe...nu pot sa ma plang de ea,dar ce semnifica acel numar despre care tot vorbeam?Eu personal am crezut ca sunt km reali ai masinii si am crezut ca a fost umblat la kilometraj.Sper sa ne lamureasca cineva :)

Este mai simplu decat crezi. Cei de la Reprezentanta au un dispozitiv in care se introduce cheia de contact. Cheia de contact are un chip care memoreaza toate informatiile despre masina, inclusiv nr de km. Prin "metodele traditionale" de "dat km inapoi" operatia se face doar la afisajul din bord, nu si la chip-ul din cheia de contact. Atunci cand eu mi-am cumparat masina din Germania era in garantie, iar cei de la AB au vrut sa se convinga de km pe care ii are masina pt a-mi putea prelua garantia din Germania. Mi-au introdus cheia de contact in acel dispozitiv(care era conectat la un calc) si mi-au scos un "pomelnic" de vreo 3 pagini cu toate iformatiile despre masina, inclusiv optiuni, serie sasiu, serie motor, data fabricatiei,nr de kilometrii, etc,etc.

La tine este foarte simplu, pt ca masina fiind din 2007 trebuie sa fie inca in garantie la nr de km pe care ii are (45.000). Tot ceea ce trebuie sa faci este sa faci o programare la AB si sa ai in buzunar aprox. 160 lei ron. Daca actualul proprietar refuza, cauta-ti alta masina !

Am vazut ca esti din Rm Valcea...s-a deschis o noua reprezentanta la Pitesti, foarte aproape de tine! Nu vad de ce actualul proprietar ar refuza sa mearga pana la Pitesti(in plus ai putea-o testa si la drum) pt o verificare amanuntita atat timp cat spune ca masina este OK. Daca refuza sa mearga, e la mintea cocosulul de ce nu accepta o verificare la o Rep BMW...

Plus faptul ca nici nu trebuie sa mergi cu masina la Rep, iti trebuie doar cheia de contact - asta daca te intereseaza dor nr de km

ii adevarat tot ce zici tu dar daca reviziile nu au fost facute la o reprezentanta bmw nu apar sau apare ultima revizie...si inca o veste proasta...am un prieten care stie sa dea km inapoi si de la computerul de la masian si de cipul de pe cheie...nu sunt multi care stiu asta...eu am un e60 si mi-a zis ca paote sa faca...ii mai greu dar se paote costa 300 de euro

Sa zicem ca ai dreptate...nu vreau sa te critic (asa cum faceti voi) dar atunci ne poti spune si noua ce inseamna numarul acela ? Dar celelalte numere? :)

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...4822&st=100

poate acum este ceva mai clar.

ca sa fim siguri ca primul numar nu reprezinta nicidecum km reali ai masinii invit userii care au e36 sau e 46 sa spuna primele doua cifre ale numarului in cauza care apare pe masinile lor.

se pare ca toate incep cu 36- adica fix modelul masinii.

si nu cred ca toate au 360000 km cel putin.

Eu v-am spus cum mi-au verificat cei de la AB km masinii mele. Tot ei mi-au spus ca in cheie exista un chip care inregistreaza toti km masinii, toate erorile calculatorului, absolut tot...pana si optiunile masinii sunt inregistrate in acel chip. Presupun ca trebuie sa ai un soft si o interfata intre cheie si calc de foarte multi bani, altfel nu vad cum ai putea modifica toate acele informatii stocate in cheie.

nu stiu ce sa zic, scaunele sunt putin uzate pe margini....dar nah din masina aia chiar nu poti sa te dai jos din ea fara sa nu atingi marginele sacaunelor plsu ca daca mai ai si vre-o curea mai badarana la pantaloni.... :) o sa dau maine un tel la bavaria sa vad daca imi pot verifica km dupa seria de sasiu

hai sa iti zic cum am luat eu masina cu km dati inapoi. :). m-am dus in targ, era unu cu mai multe masini, printre care si masina care urma sa fie a mea...m-am uitat bine la ea, arata impecabil :), si km 92.000...am cerut actele masinii, briefuri etc..si intre paginile alea era uitata si o foaie cu ultima verificare a masinii, facuta cu o zi inainte de cumpararea ei de catre cel care a adus-o, sub numele de scena samsar. pe foaia aia erau trecute toate detalii, seria masinii, etc, printre care si numarul de km REALI, si anume 120.000 km. Romanul tot roman, la ce a mai dat inapoi pt 30.000 km nu stiu, de fapt stiu...sa fie sub 100k. :). oricum m-am bucurat ca stiu exact cati km are ;) si am si cumparat-o deoarece era ok.

dar sunt sigur ca aceste cazuri sunt putine (cu uitatu foilor) si mai stiu sigur ca majoritatea masinilor din targu din vitan, bucuresti, au km dati inapoi.

oricum bafta la cumparare si important e sa fie masina buna!

sarbatori fericite tututor

Salut! Ceva asemanator am patit si eu.Cand am cumparat masina 318 d/09.2004(era inmatriculata deja de 4 luni) i-am cerut carnetul service propietarului la care acesta mi-a spus ca nu-l are ca asa a cumparat-o.Avea toate brosurile acelea cu navigatia,telefon,cartea masinii si alte hirtii pe care eu nu am fost curios sa le citesc atunci, mai putin carnetul service.Oricum ma pot considera norocos de-a dreeptul deoarece ma sperii de ce probleme apar pe forum la masinile cumparate second-hand.Pana acuma (dupa mai bine de un an), nu am avut probleme majore sa zic asa, deocamdata merge bine zic eu. Ca si tine am gasit o hartie care era dela ultima revizie efectuata in Germania si de unde reies un numar de vreo 56 mii km mai multi decat avea pe bord in urma calculelor mele. Eu zic ca majoritatea masinilor care intra in tara au km dati inapoi, asa ca nu avem ce face.M-am speriat rau de tot si de problemele pe care le au masinile cumparate ca noi. Nu stiu ce sa mai cred de cat ca trebuie sa ai noroc cu carul si multa bafta. :)

eu zik sa mergeti sa va luati masina de afara....acolo modificarea km e mai putin probabila pt ca acolo risti 5 ani de bulau daca umbli nu ti fierbe oala plus ca nu ai voie sa vinzi masina fara carte de service...ca si cumparator de ajuta statu german...de fapt asa ar fi normal....iar aici un km intors si pe cheie si in bord calc lumini tot duce de la 50 la 100 E la masini mici si creste pe masura masinii...

e vorba de un fenomen relativ explicabil. masina pleaca sa spunem cu 200k din germania dar calculatorul din bord isi da seama cand intra in romania si stie ca noi suntem inapoiati fata de nemti asa ca isi regleaza km inapoi automat si ajunge pe la 98k. asa se explica. nu e vorba nici de testere, de samsari sau de rea vointa. :)

• 5 months later...
Dar in functie de numarul de ore de functionare ale motorului....cum se estimeaza km reali?

se ĂŽnmulĂžeste numĂŁrul de ore cu o vitezĂŁ medie. Dar e relativ calculul ĂŁsta, viteza medie se poate doar estima(trebuie sĂŁ ai idee de regimul de mers al autoturismului- urban/extraurban/mixt).

Spre exemplu dacã e o maºinã de oraº din România, (oraºe mai aglomerate gen Bucureºti/ConstanÞa etc.) se poate estima viteza medie undeva la 20-25km/h.

Masina mea are 4100 ore de functionare iar masina a intrat in tara in martie 2006 avand 98.000 km iar momentan are 167.000 km Cu o medie totala de 40 km/h .. ar cam iesi nr de km ... dar nu stiu daca asta e media corecta!

dar ai idee câte ore de funcÞionare avea când a intrat În Þarã? pt cã aºa puteai afla media de vitezã din Germania(sau poate din altã Þarã, depinde de unde ai cumpãrat-o).Dar eu zic cã ar cam fi km reali, pt cã aproape jumate din ei (cei 69.000km fãcuÞi de tine) dacã sunt fãcuÞi În Buc. ai o medie de 20-25km/h. Media din Germania ar ieºi undeva la 73 km/h. par a fi reali <_<

• 2 weeks later...
Un test de diagnoza la BMW spune totul ! Pt a modifica kilometrajul la un BMW de generatie noua este cam greu, nu imposibil. Trebuie sa-i modifici km din toate cheile masinii, din bord, din ECU si din calculatorul farurilor, costa 500 Euro dar nu garanteaza nimeni ca operatiunea va fi un succes 100%.

Dar in functie de numarul de ore de functionare ale motorului....cum se estimeaza km reali?

Pai media este aproximativ 50km/h cand ruleaza afara si 40km/h in RO.

La 4000 ore o masina adusa din Germania daca are mai putin de 200.000 sunt dati inapoi.

Si eu trebuie sa fac testul asta. Am 182.000. Daca sunt mai mult de 4000 ore, e clar.

P.S. 70km/h media in DE e mult. Cand se prinde cate o "stau" pe "autobahn" se duce naiba media. Si nu toate masinile merg zilnic pe autostrada si in oras toti respecta limita de viteza.

P.S. In IT la reprezentanta mi-a facut si mie testul ala cu cheia in aparat, mi-a tras rezultatul la imprimanta si nu mi-a luat nici un ban.

Stie cineva daca pot afla Km verificand seria masini?

Asta e cea mai TEMBELA intrebare pe care am auzit-o in ultimii 5 ani !!!!! " Pot verifica cu cati amanti s-a culcat prietena mea verificand-u-i seria de la buletin ? "

Raspuns.... DA ! Puteti verifica cati km are masina dar nu cati Km are motorul .....

Masina are cam 4 metri dar puteti sa veniti la noi in service sa o masuram pt a stii cu exactitate....

Asta e direct de la radio Erevan....

.

Edited by the_rifle