Jump to content

Se invarte greu volanul?

chriss

Recommended Posts

dar nici prea usor sa mearga volanu devine stresant......am condus un renault megane din 2008 asa de usor mergea incat ma chinuiam sa o tin pe sosea un pic lasam mana mai moale si se ducea mai in stanga mai in dreapta :)

stanga-dreapta face cand nu ai rotile echilibrate, unghiuri de fuga nefacute corespunzator, presiune in pneuri diferita.

o masina buna,daca si drumul e drept, cand iei mana de pe volan trebuie sa mearga drept, nu stanga - dreapta.

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

AÂşa este la servotronic.

ĂnsĂŁ se ĂŽntĂŁreÂşte Âşi ĂŽn funcĂžie de turaĂžie.

...auzi la el, se intareste in functie turatie :) ... cat despre masina, mie imi place cum este directia, m-am obisnuit !

Edited by tiberiuenache

Cu toate ca se misca volanul mai greu nu mi se pare incomod sa conduc doar cu o mana sau cu podul palmei. Dar m-am obijnuit sa tin ambele maini pe volan.

Intr-adevar, fata de alte marci, se misca mai greu. Mai conduc un seat ibiza din cand in cand, si mai ales la parcari se aude servodirectia din masina ca in filmele cu robocop.

Acelasi sentiment de "ingreunat" il am si la schimbatul vitezelor: la seat zici ca e un joystick.

Simt ca sunt mai in siguranta si ca detin mai bine controlul in masina mea.

Cea mai greu manevrabila directie este la Lada 1200-1500, identica ca si forta de actionare cu a unui Saviem. La BMW, comparativ cu alte masini, directia este putin mai greu de manevrat tinand cont de latimea cauciucurilor si a masinii.

nu neaparat ... cauciucurile sunt late si la alte marci ... in general la BMW merge mai greu ...

Cu toate ca se misca volanul mai greu nu mi se pare incomod sa conduc doar cu o mana sau cu podul palmei. Dar m-am obijnuit sa tin ambele maini pe volan.

Intr-adevar, fata de alte marci, se misca mai greu. Mai conduc un seat ibiza din cand in cand, si mai ales la parcari se aude servodirectia din masina ca in filmele cu robocop.

Acelasi sentiment de "ingreunat" il am si la schimbatul vitezelor: la seat zici ca e un joystick.

Simt ca sunt mai in siguranta si ca detin mai bine controlul in masina mea.

Una peste alta, la bmw se misca un pic mai greu volanul, ceea ce este un lucru bun, potrivit pentru o masina sport. Nu se invarte totusi atat de greu incat sa ne plangem la parcari.

De asemenea si schimbatorul e putin mai teapan. Am vazut la VAG ca se misca foarte usor. Aici nu stiu daca este un avantaj, dar nici un dezavantaj nu i`as spune.

Volanul se misca greu, directia necesita timp de acomodare, usile se inchid mai greu, cauciucurile runflat iti misca pietrele la rinichi, schimbatorul de viteze opune rezistenta, materialele de la interior lasa de dorit. Ca sa nu mai vorbesc ca bricheta, scrumiera, suporturile de pahare, un geam decent la lampa din plafon, toate fiind chestii care intra la optiuni (vezi marca DACIA). Dar BMW este o super masina, nu? Nu vreau sa fiu rautacios si sa-mi pun formistii in cap, dar oare nu am dreptate? Si inca ceva pentru cei care au E 90: cand va uitati in oglinda laterala vedeti plasticul bordului reflectat in geam? Banal dar enervant nu? Cu siguranta de nepermis la o firma care se respecta! Sunt la primul BMW, dar ma tem ca va fi si ultimul. Motorul este super, dar parca nu e primavara. Si nu-mi mai spuneti partea aia cu masina sport.Nu e o scuza! Ea mai trebuie si intoarsa, condusa prin oras, etc...Oare la o sportiva adevarata , tot asa sta treaba?

toate bmw-urile pe care le-am condus au volanul putin "mai tare"

ps: sa vedeti cum e volanul la fiat panda in modul "city".. impingi volanul putin si se invarte singur :)

pai comparatia nu exista...ai zis BMW si panda...ce e panda? un urs?...glumesc...pai masina aia are 600 de kile, daca o putem numi masina...

si la al meu BMW directia era mai greoaie...la inceput eram un pic ofticat da cu timpul m-am obisnuit si chiar uram celelalte marci cu directie usoara..

acum vreo 3 sapt am condus cateva zile un Mustang...ce sa zic? directia era mult mai greoaie decat la BMW...ma rog, parca si senzatiile erau altfel.. :)

Volanul se misca greu, directia necesita timp de acomodare, usile se inchid mai greu, cauciucurile runflat iti misca pietrele la rinichi, schimbatorul de viteze opune rezistenta, materialele de la interior lasa de dorit. Ca sa nu mai vorbesc ca bricheta, scrumiera, suporturile de pahare, un geam decent la lampa din plafon, toate fiind chestii care intra la optiuni (vezi marca DACIA). Dar BMW este o super masina, nu? Nu vreau sa fiu rautacios si sa-mi pun formistii in cap, dar oare nu am dreptate? Si inca ceva pentru cei care au E 90: cand va uitati in oglinda laterala vedeti plasticul bordului reflectat in geam? Banal dar enervant nu? Cu siguranta de nepermis la o firma care se respecta! Sunt la primul BMW, dar ma tem ca va fi si ultimul. Motorul este super, dar parca nu e primavara. Si nu-mi mai spuneti partea aia cu masina sport.Nu e o scuza! Ea mai trebuie si intoarsa, condusa prin oras, etc...Oare la o sportiva adevarata , tot asa sta treaba?

Probabil cĂŁ marca BMW nu Ăži se potriveÂşte.

ExistĂŁ alte variante pentru tine.

Ficuse, de ce ti-ai cumparat bmw? Intreb pentru ca sunt curios: ai observat "defectele" astea dupa ce ai luat`o? De ce nu te-ai interesat inainte sa o iei? N-am inteles treaba cu optiunile. Tu ti-ai luat masina noua? Ce masina ai? Sigur vorbesti despre bmw, si nu despre vreo rapciuga pe care a scrijelit cineva "BMW"? Adica, "materialele de la interior lasa de dorit"?!

Probabil ca da, dar e ceva neadevarat in ce am zis? Chiar e BMW-ul o masina asa buna?

Nu Âşi nici n-am spus asta.

BMW-ul este o maÂşinĂŁ foarte bunĂŁ pentru mine Âşi alĂži oameni pasionaĂži de aceastĂŁ marcĂŁ.

Este normal ca o marcĂŁ sĂŁ nu fie atractivĂŁ pentru oricine, oamenii au nevoi diferite.

Ficuse, de ce ti-ai cumparat bmw? Intreb pentru ca sunt curios: ai observat "defectele" astea dupa ce ai luat`o? De ce nu te-ai interesat inainte sa o iei? N-am inteles treaba cu optiunile. Tu ti-ai luat masina noua? Ce masina ai? Sigur vorbesti despre bmw, si nu despre vreo rapciuga pe care a scrijelit cineva "BMW"? Adica, "materialele de la interior lasa de dorit"?!

E un e 90 din 2005. La Sh si cu optiuni putine din lipsa de bani ( importanta era ideea de a baga orice rahat ca optiune si nu ce are masina mea). Si da , am observat partile proaste dupa ce am luat-o. Am avut incredere ca iau o masina premium, dar nu e chiar asa. Interventia ta este total lipsita de esenta, rautacioasa si clar partinitoare cu masina pe care probabil o ai. Daca studiam acest forum inainte, cred ca tot nu aflam mare lucru. Ca si tine, mai toti de aici sunt foarte subiectivi.

Si cu asta am terminat polemica! Am exprimat doar o opinie, care poate va ajuta pe viitorii posesori de BMW.

Exact asta e "farmecul" masinii asteia.... isi "cerne" singura soferii! Probabil de aceea si cei care o conduc sunt putin mai altfel si probabil de aceea si acest forum are o alta "aroma"..... mie personal imi place!

Esti barbat=esti in stare sa invarti un volan mai tapan si sa inchizi o usa etans,

Esti sofer=esti in stare sa o tii pe sosea cu toate ca are tractiune spate,

Ai gust=o sa observi ca materialul din interior si forma lui sunt la inaltime din orice punct de vedere!

E un e 90 din 2005. La Sh si cu optiuni putine din lipsa de bani ( importanta era ideea de a baga orice rahat ca optiune si nu ce are masina mea). Si da , am observat partile proaste dupa ce am luat-o. Am avut incredere ca iau o masina premium, dar nu e chiar asa. Interventia ta este total lipsita de esenta, rautacioasa si clar partinitoare cu masina pe care probabil o ai. Daca studiam acest forum inainte, cred ca tot nu aflam mare lucru. Ca si tine, mai toti de aici sunt foarte subiectivi.

Si cu asta am terminat polemica! Am exprimat doar o opinie, care poate va ajuta pe viitorii posesori de BMW.

Ficus, nu trebuie sa te superi, ca si tu esti subiectiv...

Exact asta e "farmecul" masinii asteia.... isi "cerne" singura soferii! Probabil de aceea si cei care o conduc sunt putin mai altfel si probabil de aceea si acest forum are o alta "aroma"..... mie personal imi place!

Esti barbat=esti in stare sa invarti un volan mai tapan si sa inchizi o usa etans,

Esti sofer=esti in stare sa o tii pe sosea cu toate ca are tractiune spate,

Ai gust=o sa observi ca materialul din interior si forma lui sunt la inaltime din orice punct de vedere!

Ceilalti sunt femei, tractoristi si fara gust!

Si daca e sa comentez mai mult, uite:

directia necesita timp de acomodare
Eu n-am avut nevoie de prea mult timp de acomodore, si nu cred ca sunt vreun Schumacher.

usile se inchid mai greu
Usile mele nu se inchid mai greu. Poate asta e doar la masina ta, fiind si SH.

cauciucurile runflat iti misca pietrele la rinichi
Pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc RFT-urile. Suspensia e dura, fiind masina sport.

materialele de la interior lasa de dorit
Absoulut deloc. Nu mi se pare ca este mai slab materialul decat la Audi sau Mertz.

Ca sa nu mai vorbesc ca bricheta, scrumiera, suporturile de pahare, un geam decent la lampa din plafon, toate fiind chestii care intra la optiuni (vezi marca DACIA)

Eu le-am avut by-default :) Aa, mai putin suporturile alea, pe care le-am comandat.

Dar BMW este o super masina, nu? Nu vreau sa fiu rautacios si sa-mi pun formistii in cap, dar oare nu am dreptate? Si inca ceva pentru cei care au E 90: cand va uitati in oglinda laterala vedeti plasticul bordului reflectat in geam? Banal dar enervant nu? Cu siguranta de nepermis la o firma care se respecta! Sunt la primul BMW, dar ma tem ca va fi si ultimul. Motorul este super, dar parca nu e primavara. Si nu-mi mai spuneti partea aia cu masina sport.Nu e o scuza! Ea mai trebuie si intoarsa, condusa prin oras, etc...Oare la o sportiva adevarata , tot asa sta treaba?

Dar BMW este o super masina, nu?
Da, este o super masina. Eu unul nu regret nici o secunda ca am luat BMW.

Si inca ceva pentru cei care au E 90: cand va uitati in oglinda laterala vedeti plasticul bordului reflectat in geam? Banal dar enervant nu?
Eu la E92 n-am bagat de seama asa ceva.