Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Intrebare lanturi de iarna

eemerge

Recommended Posts

salutari,

tocmai mi-am montat niste dunlop winter sport m3 pe toate 4 rotile (am specificat ca am mai citit cazuri in care erau puse doar pe 2 si sa fie clar :))...

o sa am un drum la sfarsit de an pana in Paris...via Cluj ... ce parere aveti, ar tb sa imi iau si lanturi (cred ca in afara nu e cazul pe autostrazi, dar pt Romania, pana in Cj si inapoi pana in BUcuresti la intoarcere) ?

n-as vrea acum nici sa bag bani in lanturi degaeba ca nu umblu cu masina pe la munte sau prin zapezi :)

variantele mele ar fi:

1. fara lanturi , si sperand sa faca fatza anvelopele de iarna

2. cu niste lanturi mai ieftine asa...ceva in caz de forta majora

astept si niste pareri de la voi

multumesc :)

P.S.: 320 d E 90 , in caz ca are vreo relevatna tipul masinii.

Guest poleposition

Daca optezi si pt lanturi, nu te zgarci aiurea, niste lanturi de o calitate proasta, daca se mai si rup in tractiune iti pot creea si alte probleme, cine stie pe unde se rup, de ce se incolacesc si dai in alte belele.

Plus ca nu sunt cine stie ce avere...

A, si ai grija cand le cunmperi sa si verifici daca sunt ok ca si dimensiune...eu am luat o teapa anul trecut la munte (cu Toyota):

am cumparat lanturi pe dimensiunea rotilor mele, R17 etc etc (conform informatiilor de pe cutie) si cand le-am montat dupa vreo 2 ore, am constatat ca sunt prea mici si nu cuprind roata, deci au fost inutile. Astfel ca am ramas inzapezit undeva la cuca macaii (Polistoaca parca ii zice - un fel de drum alternativ catre Susai), am zacut acolo vreo 4 ore si m-au scos cu ATV-urile baietii de la Forestiera sau politie nu mai retin.

So... :)

poleposition, tocmai asta ziceam ca eu nu o sa merg la cuca macaii...sau unde ai fsot tu :) ci, in afara de drumu de la bucuresti la cj , in afara din cate am vazut sunt doar autostrazi pe car mergi si nu cred ca e la fel de nasol ca la cuca macaii :)

dar mersi de sfaturi oricum...acum pana la urma mai sunt limitat si de ce gasesc acum pe ultima suta de metrii...

nu cred ca ai nevoie

pentru orice eventualitate poti sa-ti iei un set, cum spuneau si alti colegi ca sa iesi din troiene daca ai noroc de asa ceva

bafta si drum bun

Eu am urcat pe semenic cu anvelope de iarna cumparate de pe forum, Dunlop wintersport m3, despre care zicea lumea ca nu is bune de nimic.

Pe gheata curata si minus 7 grade am urcat, fara nici un fel de problema. Asa ca la un mers normal, cu gume noi, nici ca se pune problema de lanturi.

Pun si o poza sa se vada cam ce vreme era....

post-13423-1230229303_thumb.jpg