Jump to content

Sondaj: Ce stil de condus aveti?

adriann

Recommended Posts

Cat tam tam s-a facut pentru bentley-ul ala cu 300 km/h... ce e asa mare branza sa fim seriosi, din ce citesc pe forum ,avem un user care ii da constant cat duce masina la limitare si nu-i are nimeni treaba
Pai care e tam-tam-ul cu Bentley-ul? Ori poate e pe alt thread si eu nu l-am vazut.

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cat tam tam s-a facut pentru bentley-ul ala cu 300 km/h... ce e asa mare branza sa fim seriosi, din ce citesc pe forum ,avem un user care ii da constant cat duce masina la limitare si nu-i are nimeni treaba
Pai care e tam-tam-ul cu Bentley-ul? Ori poate e pe alt thread si eu nu l-am vazut.

se referea la mass-media, a fost dat la tv si prin presa...

se referea la mass-media, a fost dat la tv si prin presa...

OK, credeam ca are legatura cu forumul, ca a scris apoi "din ce citesc pe forum".

Problema devine, din ce in ce mai mult a ta, ciupane. Nu poti sustine la infintit o aberatie. Sa nu spui acum ca masina ta accelereaza de la o viteza de 90km/h cu care ai stat in spatele unui TIR aflat in depasirea unui alt TIR, la 220 in cateva fractiuni de secunda, ca devii si mai penibil. Este totusi un SSSSH cu multe probleme remediate... Eu zic sa o lasi asa cum a picat.

Si, ca sa iti raspund si la aberatia citata mai sus, in quote: Nu conteaza motorizarea ca sa ne imaginam autostrada bucuresti pitesti inchisa traficului public si pe tine facand teste pe ea ca jeremy clarkson. Suntem totusi oameni maturi, chiar daca parerea ta este alta....

Sunt mai mulĂži care au spus cĂŁ este posibil sĂŁ mergi astfel, tu continui sĂŁ susĂžii contrariul.

Te-ai fĂŁcut ĂŽnĂželes.

Penibil este un cuvânt prea mare pentru tine, n-ar trebui sã-l foloseºti la adresa mea.

Adevarul e ca uneori nu ai putea sa faci A1 in 30 de minute nici daca ai avea Ferrari, am prins si eu de cateva ori aglomeratie. Dar de multe ori este posibil. Totusi, trebuie sa ai o masina puternica si depinde si de stilul de condus, unul care da flash-uri in disperare s-ar putea sa nu fie nevoit sa incetineasca prea des. Eu nu dau flash-uri si asta ma costa de multe ori. Edited by exxe

Adevarul e ca uneori nu ai putea sa faci A1 in 30 de minute nici daca ai avea Ferrari, am prins si eu de cateva ori aglomeratie. Dar de multe ori este posibil. Totusi, trebuie sa ai o masina puternica si depinde si de stilul de condus, unul care da flash-uri in disperare s-ar putea sa nu fie nevoit sa incetineasca prea des. Eu nu dau flash-uri si asta ma costa de multe ori.

de acord cu tine.

dar tu esti de acord ca pentru a face in 30 de minute este greu, daca nu imposibil, sa mergi constant cu o anumita viteza, indiferent care va fi aceea?

vor exista viteze mari, dar si viteze mici, ceea ce putem spune ca ai mers cu o medie oarecare.

Sau eventual te enervezi cand vezi ca nu se dau nici batuti la o parte, banda doi au primit-o mostenire de la unul dintre parinti in conceptia lor. :) Mai era unul odinioara pe forum ( Tien) care daca mergea cu viteza regulamentara nu se dadea de pe banda doi nici mort, o intreaga filosofie ne-a tinut pe tema asta cum ceva vreme. :)

OFFTOPIC: apropous, ce e cu Tien, i-a picat netul?

Sau eventual te enervezi cand vezi ca nu se dau nici batuti la o parte, banda doi au primit-o mostenire de la unul dintre parinti in conceptia lor. :) Mai era unul odinioara pe forum ( Tien) care daca mergea cu viteza regulamentara nu se dadea de pe banda doi nici mort, o intreaga filosofie ne-a tinut pe tema asta cum ceva vreme. :)

OFFTOPIC: apropous, ce e cu Tien, i-a picat netul?

Am auzit ca l-au prins aia de la GreenPeace cand taia copaci si i-au facut de petrecanie. RIP.

Apropos de stil de condus si de flash-uri...

Extrem de rar dau flash-uri. De obicei sunt tolerant cu cei ce se angajeaza in depasiri cu viteze poate prea mici, considerand ca fiecare are dreptul sa mearga asa cum considera el ca este safe pentru el. Ma enerveaza doar nesimtirea, de exemplu atunci cand 2 TIR-uri se "depasesc" mergand cu aceeasi viteza maxima, niciunul cedand. Cred ca este una din putinele situatii cand am dat vreodata flash-uri. In general, lumea se da singura la o parte, iar eu nu ma uit la 2m in fata botului masinii, ceea ce imi permite sa reduc un pic viteza daca vad pe cineva care depaseste cu viteza mai mica.

Sa fim seriosi, prin strainatate aia chiar depasesc rapid... La noi dureaza si 5 kilometri o depasire de te saturi de ei cat ii vezi din spate... Si apropos, cel mai interesant obicei pe car eil vad in Romania in orase sau pe autostrada este acela in care 2 maisni merg in paralel cu fix aceiasi viteza si tu nu ai nimic de facut decat sa mergi in fundul lor... Cu alte cuvinte e interesant sa mergi pe Bulevardul Timisoara, sa zicem, unde sunt fix 2 benzi pe sens delimitate de masinile parcate si de linia tramvaiului suprainaltata si sa vezi cum merge unul pe banda 1 cu 45-50 si altul pe banda 2 cu exact aceiasi viteza... La fel si pe autostrada, ala de pe banda 2 merge in paralel cu cei de pe 1 si cu aceiasi viteza si cel mai interesant in Romania este ca banda 2 e mai aglomerata decat banda 1... Uneori te apuca turbarea si depasesti pe dreapta, de fapt, schimbi banda si treci pe banda 1 dupa care ii dai talpa...

E plina tara cu soferi de Pitesti...

mie chiar imi plac Doreiii astia cu camioane care se depasesc, sunt chiar simpatici. cred ca ar fi amuzant sa il vezi ce figura are cand depaseste cu 50 km/h pe celalalt care are 48 km/h, si il mai si injura ca accelereaza. asta este, au si ei micile lor bucurii, de povestit la o Unirea.

trebuie doar sa te ti departe de ei, sa ii lasi sa isi faca damblaua si treci cand poti, te pui cu prostu' care are mintea odihnita.

soferi de Pitesti...
N-am mai auzit vorba asta. Sunt mai cocalari (ca tot e la moda cuvantul) soferii de Pitesti decat soferii de Bacau, de exemplu?

M-am exprimat asa referindu-ma la cei ce si-au obtinut permisul prin metoda schimbarii domiciliului si cu bani... Parca in judetul Arges s-a intamplat si parca Pitestiul e capitala judetului... Am facut o asociere mai larga, sa zicem asa vis-a-vis de permisele date pe spaga de niste politisti hoti in zona respectiva unora care nu ar trebui sa tina volanul in mana nici in parcare... Pentru detalii si reimprospatarea memoriei verifica aici: http://www.gandul.info/actualitatea/servic...ml?3927;2707966

mie chiar imi plac Doreiii astia cu camioane care se depasesc, sunt chiar simpatici. cred ca ar fi amuzant sa il vezi ce figura are cand depaseste cu 50 km/h pe celalalt care are 48 km/h, si il mai si injura ca accelereaza. asta este, au si ei micile lor bucurii, de povestit la o Unirea.

trebuie doar sa te ti departe de ei, sa ii lasi sa isi faca damblaua si treci cand poti, te pui cu prostu' care are mintea odihnita.

din punctul asta de vedere e chiar haios... ma si gandesc cum se uita ala care depaseste furios peste umar la ala depasit :)

Edited by crisjohn

Aha, uitasem de povestea aia cu permisele de la Pitesti. M-am linistit, credeam ca soferii din Pitesti au un stil aparte :)

E nu... Sa fiu sincer intre soferii din Bucuresti circula zvonul ca aia din Prahova sunt cei mai periculosi soferi... Eu as adauga si Giurgiu :) Desigur, asta se leaga de povestile din trafic pe care le intalneam...

Aha, uitasem de povestea aia cu permisele de la Pitesti. M-am linistit, credeam ca soferii din Pitesti au un stil aparte :)

E nu... Sa fiu sincer intre soferii din Bucuresti circula zvonul ca aia din Prahova sunt cei mai periculosi soferi... Eu as adauga si Giurgiu :) Desigur, asta se leaga de povestile din trafic pe care le intalneam...

Aha, am inteles, de aceea in fiecare weekend la Spitalul Judetean din Ploiesti este plin de carne de bucurestean, iar la parcul de epave de la Bucov plin de epave cu placute de B, ca va alearga periculosii de Prahova prin ograda lor. Si astea nu sunt "povesti de trafic", este realitatea.

Sa fim seriosi, prin strainatate aia chiar depasesc rapid... La noi dureaza si 5 kilometri o depasire de te saturi de ei cat ii vezi din spate... Si apropos, cel mai interesant obicei pe car eil vad in Romania in orase sau pe autostrada este acela in care 2 maisni merg in paralel cu fix aceiasi viteza si tu nu ai nimic de facut decat sa mergi in fundul lor... Cu alte cuvinte e interesant sa mergi pe Bulevardul Timisoara, sa zicem, unde sunt fix 2 benzi pe sens delimitate de masinile parcate si de linia tramvaiului suprainaltata si sa vezi cum merge unul pe banda 1 cu 45-50 si altul pe banda 2 cu exact aceiasi viteza... La fel si pe autostrada, ala de pe banda 2 merge in paralel cu cei de pe 1 si cu aceiasi viteza si cel mai interesant in Romania este ca banda 2 e mai aglomerata decat banda 1... Uneori te apuca turbarea si depasesti pe dreapta, de fapt, schimbi banda si treci pe banda 1 dupa care ii dai talpa...

Eu dau flash-uri În aceastã situaÞie dacã nu se dau din faÞã dupã câteva secunde, este o chestie de respect.

Din punct de vedere legal Âşi moral, ei sunt cei care greÂşesc.

Vrei sĂŁ mergi cu vitezĂŁ mica? Banda 1 te aÂşteaptĂŁ.

Eu dau flash-uri ĂŽn această situaţie dacă nu se dau din faţă după câteva secunde, este o chestie de respect.

Din punct de vedere legal şi moral, ei sunt cei care greşesc.

Se da semnal stanga,nu flash :)

Edited by alexandru_83

1. 60-80 in localitate, 120-160 afara.

2. Cand merg linistit schimb la 2200-2500, in rest 4200-4400 (la 4500 intra intr-un mod foarte taranesc limitatorul si prefer sa evit)

3. La tractoarele turbo, cum am eu, exista cateva reguli simple daca iti pasa de motor/turbina:

- nu se da talpa sub ~2000 rpm, sau mai general, nu se merge subturat in sarcina

- nu se chinuie motorul pana nu s-a incalzit "bine", adica pana cand a stat cateva minute la temperatura de regim

Un raspuns util.

Vrem sa aflam cum conduc posesorii de BMW.

1.Ne intereseaza: cu ce viteze (medii) va deplasati: in localitati si in afara lor.

2.La ce turatii schimbati viteza (in cazul in care aveti cutie manuala)? - IMPORTANT: precizati motorizarea

3.Care ar fi reprizele recomandate pentru motorizarea fiecaruia.

Incep eu: localitati max. 60 in rest aprox 100-120

aprox. 3000 rpm - 520d 136CP

Ideal nu stiu cat ar fi...

Tu esti sigur politai.

1. Depinde mult de trafic si de dispozitia mea. Nu am o viteza anume, merg atat de tare cat consider eu ca se poate pe drumul respectiv.

2. Iarasi depinde de trafic. Daca merg cuminte in coloana sau nu fac depasiri schimb cat mai jos posibil (am cuplu de la 1300 rpm), daca merg agitat schimb la 7000. Motorul e de 3l biturbo, 306 hp.

3. Nu prea inteleg intrebarea. Cred ca am raspuns la punctul anterior totusi.

Aaa, si daca e vorba de A1, o fac de obicei in mai putin de 30 de minute. Acum sariti-mi in cap :)

sau e cineva din presa care vrea sa arate cat de baieti rai suntem noi ca mergem ca nebunii... deja m-am plictisit de baietii aia care cum e un accident povestesc cum baiatul iresponsabil, posesor de masina de la tata, a calcat acceleratia si a generat un dezastru... apropos, daca folsoesti vreunul din textele de aici in orice document promit sa angajez un avocat sa te haituiasca pentru ca textele de aici apartin in totalitate acestui forum si nu ai nici un drept de republicare a lor in orice alta parte...

De ce crezi ca as fi din presa? :) Textele apartin forumului, dar pot fi oricand accesate de catre orcine din presa. Asa ca daca vei vedea in presa texte, ataca presa nu pe mine... Nu trebuie tu sa ma haituesti pe mine, am deschis un topic, ca sa vedem care cum merge cu masina sa. Asa ca ochii mari ca poate apre in presa ceva... fi gata sa-i ataci.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.