Jump to content

Sondaj: Ce stil de condus aveti?

adriann

Recommended Posts

Guest poleposition
OMG, am impresia ca are vreun bug browser-ul si m-a trimis pe alt topic de vreo pagina incoace :)

@paco

Mane... cruise control la 220... hmm... :) La viteza aia ai nevoie de mai putin Cruise si de mai mult Control :)

pe cruise, parca maxim 230 poti pune... sau ma insel. La E60 nu puteam seta cruise mai sus de 230... bine, oricum nu atingea ala viteza asta... poate de aia.

la 6 sau la 1 nu am incercat... ia ca sunt curios

Edited by poleposition

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Respect ar insemna sa nu dai flash-uri. In Germania nu o sa vedeti un flash, chiar daca vine unul pe banda 2 cu peste 200, si-l gaseste pe altul in depasire cu 150. Frineaza in spatele lui , si asteapta ca cel din fata sa termine manevra de depasire.

La noi se dau flash-uri in functie de masina, adica esti "bazat" cu o masina superioara ii dai flash-uri pina nu mai poate altuia cu una de 1/2 din cilindreea ta. Cred ca este o placere in asta. Probabil multora le confera un aer de "superioritate" acest lucru.

Eu nu dau flashuri absolut deloc. Si mi s-a intimplat de multe ori sa intre unul de pe banza 1 in depasire pe 2 ( autostrada ) cu o viteza mult mai mica. Frinez, ma enervez, astept si trec mai departe. De ce trebuie sa-l stresez neaparat ? Trebuie neaparat sa ii dau o corectie ? Poate fi un incepator, poate fi o tipa mai timida la volan, poate un tataie care nu mai are reflexe bune, sau poate unul care are o masina inferioara. Chiar trebuie sa-mi bat joc de el ?!

Respectul trebuie sĂŁ fie reciproc.

Ăn Germania nu sunt permise flash-urile Âşi nu se dau flash-uri pentru cĂŁ lumea este civilizatĂŁ Âşi respectĂŁ legea.

Dacã legea spune cã trebuie sã circuli pe banda Întâi dacã este liberã, de ce unii dorm pe banda a doua cu coloana În spate?

AceÂşti oameni nu depĂŁsesc, ei circulĂŁ pe banda a doua pentru cĂŁ aÂşa vor ei, deci nu respectĂŁ legea Âşi ĂŽi trateazĂŁ pe ceilalĂži cu o mare nesimĂžire.

Eu mĂŁ dau de pe banda a doua indiferent de marca sau modelul maÂşinii care vine cu vitezĂŁ din spate, este o chestie de respect.

De ce trebuie sĂŁ aÂştept eu ĂŽn spatele unui inconÂştient care-Âşi pune viaĂža ĂŽn pericol Âşi care mĂŁreÂşte astfel Âşi numĂŁrul de accidente?

E clar cã multe accidente se Întâmplã pentru cã astfel de ºoferi blocheazã a doua bandã iar cei din spate Încearcã sã-i depãºeascã pe contrasens.

Dacã este un Începãtor, o femeie timidã sau un om În vârstã, sã circule pe banda Întâi.

la cate radare sunt pe bucuresti-pitesti e si normal sa mergi cu 220 km/h. :)

N-am vãzut radare decât foarte rar pe A1.

DN1 e plin de camere Âşi radare, pe A1 se poate circula ok.

slab circulata...pe cuvant ca nu mi se pare...nici chiar la 140 cu cat merg eu de obicei pe ea...si partea nasoala pentru credibilitate, e ca eu chiar merg des pe ea. si nu am vazut anul asta 3 masini sa merga cu 80 km/h peste viteza mea, care-mi este suficienta sa depasesc 70% din vehiculele de pe autostrada.

in fine...who cares...e doar un forum, nu-i biserica

Depinde de orĂŁ Âşi zi.

S-a facut curatenie.

Nu ma intereseaza sa citesc cum va certati pe un forum. Nu ma intereseaza discutiile voastre particulare, pentru asta folositi PM-ul sau orice alta cale de comunicare doriti. Nu ma intereseaza ca nu vreti sa folositi functia ignore.

Eu ca si stil de condus, imi place sa cred ca, fac parte din categoria celor "civilizati" adica : sunt atent si respect pe ceilalti, incerc sa previn prin anticiparea miscarilor altora, imi dau seama care sunt agresivi si ma feresc, la fel cum ma feresc de cei care sunt afoni in a conduce, in functie de situatie prefer sa fac eu un efort mic decat sa faca alt participant la trafic un efort considerabil mai mare, de exemplu cand vad ca un tir vrea sa depaseasca ii fac semn sa se bage, eu pot mult mai usor sa depasesc ulterior, si asa mai departe . Asta in ceea ce priveste stilul. :)

In privinta vitezei, " in ciuda "celor scrise mai sus, imi place sa merg "intins", si cat permite drumul, insa am grija sa nu depasesc decat in ocazii super speciale diferenta de +50 fata de limita legala. Asta desi sunt genul care franeaza putin si nu brusc, repet sunt foarte atent la trafic si preconizez, sunt opusul soferului care desi vede ca peste 500 m toti sunt cu franele aprinse el inca accelereaza :)

Cat despre rotatiile la care schimb vitezele, desi am masina cu motor relativ mic schimb 90% din timp la 4000 ture, poate are si asta importanta ca nu am schimbat turbina desi am 215 000 km la bord :)

S-a facut curatenie.

Nu ma intereseaza sa citesc cum va certati pe un forum. Nu ma intereseaza discutiile voastre particulare, pentru asta folositi PM-ul sau orice alta cale de comunicare doriti. Nu ma intereseaza ca nu vreti sa folositi functia ignore.

Hmmm, dar poti sa ne spui si noua ( ca tot sunt atatea lucruri care NU te intereseaza):

1 .Ce stil de condus ai?

2. Daca nu te intereseaza "certurile" pe forum de ce le stergi? Insemna ca te intereseaza totusi.......... Sau nu vezi paradoxul?

PS: Corect ar fi sa spui:" Ma intereseaza certurile voastre in masura in care sunt constructive sau ma gandesc cum le pot anihila"

PPS: Si nu te enerva pe bietul de mine, cu "gura mea spurcata" ca e Craciunul! :)

1. Comun.

2. Una din atributiile mele pe acest forum iti raspunde la intrebare.

3. Ramai ontopic sau vei fi avertizat.

:) :) :)

Ma dezamagesti!

Eu cred ca una din atributiile tale ar trebui sa fie :" fii mai tolerant"!

PS: Defineste :" comun" ........... nu de alta , dar nu vreau sa te inteleg gresit, asa cum, poate :) , ma inteleg altii pe mine.....

Edited by Tien

@Remus R. pe care tronson din oras conduci cel mai agresiv fara mari riscuri?(inafara de Victoriei)

In general cand sunt "acasa" conduc in limitele legii, doar cand sunt in trecere prin alte localitati merg peste limita, dar ca sa raspund la intrebare pentru ca exista exceptii : in afara de victoriei as putea nota milea, c dumbravii, eu cam pe aici circul pt ca munca si somnul se desfasoara prin zonele astea :)

Dar in Sibiu foarte rar merg peste limita foarte foarte rar.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.