Jump to content

Indepartare inscriptie de pe portbagaj

Bala

Recommended Posts

Cand am luat masina am uitat sa specific ca o vreau fara 520d-ul de pe portbagaj.

De trait pot trai cu ea insa parca ar arata mai bine fara...

Se poate da jos? Cum? A mai dat-o cineva jos? Ce riscuri apar daca o dau jos gen urme de la decolorarea vopselii etc. ?

Am citit undeva un DIY despre scoaterea inscriptionarii, nu mai retin unde anume. Se incalzeste cu feonul adezivul, apoi se "taie" cu guta. Urmele de adeziv de pe caroserie se indeparteaza usor cu wd40 sau cu spray de indepartat adezivul.

Eu asa retin, se taie cu guta, tragand inspre tine, prin miscari asemanatoare celor de la desfacerea parbrizului; planul de taiere este intre cifra si adeziv, nu intre adeziv si caroserie.

Nu am idee daca au timpi tehnologici pentru asa ceva. Ai putea sa incerci, totusi, o intrebare.

Daca dai jos cifrele, pastreaza/le, se fura des de pe masini si le poti dona pagubitilor :)

Nu-i nevoie de nici un feon cu aer cald si de nici o solutie.

Aveti nevoie de un spaclu de plastic cu care dezlipesti literele si de un fel de guma de sters rotunda care se fixeaza in masina de gaurit si cu care stergi cleiul care ramane lipit pe portbagaj. Guma aia de sters nu gasiti numai la 3m, n-are rost sa cautati in alta parte. Dupa ce ati sters tot cleiul, cu o carpa si cu putin diluant slab stergeti putin locul unde au fost literele.

Garantat nu se va vedea nici o urma, nimic. Asa am procedat la ambele Bmw-uri care le-am avut, absolut nici o urma la nici una. Toata operatiunea dureaza sub 5 min.

Merci mult pentru sfaturi.

Din cate am vazut aici si am cautat si pe net, se poate face fara a incalzi cu incalzitorul daca ziua este suficient de cald. Cum imi este foarte teama de urme pe masina, o sa o las pentru la primavara/vara.

Ata dentara este necesara. Am, deci o voi folosi...

Mai ramane de curatat acel adeziv. Exista ceva substante pe la noi pentru asa ceva? Cu ce ati curatat? Unde ati gasit substantele?

Pentru un mic polish de dupa am tot ce-mi trebuie :)

Inca o data: merci mult pentru sfaturi

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...