Jump to content

probleme la R.A.R

Recommended Posts

ce sa zic?eu am incercat sa lansez un topic la vanzari sau schimburi dar se pare ca nu era acolo locul lui!eu acu pe 7 am rar ul si prima mea problema sunt cauciucurile!cand am luat masina fascinat atat de ea nu m am uitat pe certificat ce cauciucuri are si acu ma trezezc ca pe cerificat am 195 65 r 16 si pe masina 225 55 r 16!pe un coleg de al meu la intors de la arad din cauza acestor probleme!mi a zis cineva ca problema ar fi cauciucurile nu jantele?se poate sa trebuiasca numai cauciucurile schimbate?sa ramana aceasi jante?cine stie ceva in legatura cu asta il rog sa ma ajute si pe mine?pls

pun si o poza cu jantele dar nu stiu daca va ajuta asa mult

post-17270-1230897747_thumb.jpg

Edited by KOSTY KOMPACT

Mai bine cauti sa le schimbi pana atunci. Poate le dai motiv sa te intoarca si tot trebuie sa pui altele data viitoare cand te duci.

stiu problema ca nu am nici un prieten cu bmw si nu stiu de unde sa fac rost si timpul este tot mai scurt!e cineva de prin sv care ma poate ajuta???mai am o problema:ce acte mi ar trebui??ce chitante??de pe la primarii ceva?cec?acu fac doar itp si autencititatea vehiculului?

Mai bine cauti sa le schimbi pana atunci. Poate le dai motiv sa te intoarca si tot trebuie sa pui altele data viitoare cand te duci.

aa am fost uitat!ar trebui sa schimb doar cauciucurile sau si jantele??

cauta pe cineva cu masina asemanatoare si vezi ce scrie in talonul lui/ ei. daca are si 16 acolo, vezi ca zice si de care sa fie, si atunci din acelea sa ai. Nu conteaza cat de late sunt jantele, principalul e sa fie cele recomandate (aia se uita sa vada de care ai tu pe masina si daca corespund cu ce au ei in detele pe tipul asta de masina, si daca in talonul pe care l-ai vazut sunt incluse, atunci e simplu...datele pe care le trece politia in talon sunt alea date de RAR). Si inca ceva, sa ai perechi daca nu le ai pe toate la fel, adica pe fata sa fie la fel si cele de pe spate deasemeni (ma refer la marca si desen). Acu stiu si ei ca fiind tractiune spate, de obicei proprietarul grijuliu are pe spate antiderapante si care de obicei sunt ceva mai diferite decat cele de pe fata. Modelul jantei n-are nimic de-a face cu asta....macar isi mai clatesc si ei ochii vazand lucruri adevarate... Bafta!

Are rost sa faci turism in republica pentru chestia asta...zau pe bune.....Ziceai ca esti din SV...acum esti in MH...si vrei sa te duci pentru rar in SM....numai pentru gume mai mari..... :) ...E o masina ok man....mergi linistit...dar fa cumva sa n-aibe aia de ce sa se ia...

Pe mine m-a intors de la severin de la rar.

Aveam 205/55/16.

Am vrut sa dau 50e la inginer, dar nu a vrut, m-a respins.

De aia pt a doua oara cand am mers, am vandut gumele alea si am luat maxim admis de pe stalp,si anume 225/50/zr16.

Parerea mea, nu te risca, schimbale, vezi ce faci sa fie bine.

Daca au fost montate pe masina si jantele pe care le ai tu acum pe masina nu ar trebui sa fie probleme. Afla ce cauciucuri s-au pus pe masina ta (in cartea de utilizare a masinii de exemplu). Acolo sunt trecute toate variantele puse, daca vocifereaza arata-i cartea sau daca ai asa ceva la masina C.O.C.-ul. Pe taloanele romanesti, din lene cei de la RAR nu trec toate dimensiunile acceptate de producator pt modelul respectiv si trecute in acel certificat de omologare (COC). Daca nu sunt alte dimensiuni atipice nu ar trebui sa te respinga, probabil de aia si cei mai multi de aici spun ca nu au avut probleme. De regula e bine sa ceri chiar tu sa-ti treaca in talon si carte toate dimensiunile acceptate de producator. Cei de la RAR asta verifica, ca masina prezentata sa respecte omologarea initiala a producatorului: motor, caroserie, roti, electrica, etc. Bafta!

Are rost sa faci turism in republica pentru chestia asta...zau pe bune.....Ziceai ca esti din SV...acum esti in MH...si vrei sa te duci pentru rar in SM....numai pentru gume mai mari..... :) ...E o masina ok man....mergi linistit...dar fa cumva sa n-aibe aia de ce sa se ia...

ce sa zic...eu sunt din suceva si stau in suceva !cine a zis ca sunt din mh??merg la rar in SMptr ca acolo am programare!atat!acolo am reusit sa o fac!

da, scuze...din SV dar acum in MH era altcineva...vezi mai sus...

Nu-ti fa probleme ca treci rar-ul daca ai masina ok...Acum cu gumele esti lamurit, motor in regula, frane, acte si gata...bafta si s-auzim de bine

am gasit azi ceva sa scap de drumul la SM si sa merg la bistrita marti!ca e prea mult drum pana in SM si am auzit ca is cam severi aia acolo!eu ma duc maine la un service la siret sa i fac un test sa stiuv la ce "cheltuieli"ma astept si vad si cu cauciucurile!

Corect!

Kosty, ce e mai jos, poate iti va face trebuinta :) Se pare ca e si ceva 225 :) ...Da un print si tine hartia asta la tine....Just in case

da am avut abia acu ca nu aveam adobe reader !ai mare dreptae ca ala a circulat in germania cu gumele astea si nuia zis nimeni nimik!si dupa cum mi a zis a circulat cu astea 7 ani acolo!dar aici e romania............din pacate

a iesit euro 2 !acu astept sa vad ce e cu taxa

Scuze pentru off topic: ce an e masina?

salut!cine stie o chestie?:eu am facut RAR ul mi a dat cartea si anexa la certificat!mi a zis cineva ca as putea acum scoate o dovada de la ELIBERARI PERMISE SI DOCUMENTE si as putea circula cu masina pana platesc taxa?stie cineva ceva de asta ?specific ca numerele le am scos de trei ori!