Jump to content

Avantajele si dezavanajele tractiunilor fata/spate

Adrian Popa

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am un tovaras cu care imi e frica sa ma sui in masina si e mandru de toate tampeniile pe care le face ( depasiri pe pod cu 200, mers in oras cu peste 200, depasiri la limita, curse cu alti participanti la trafic ) .

Asta spune multe despre intelectul lui.

Tractiune spate poate fii fun dar si foarte periculoasa, daca ai o motorizare mai buna sau cauciucurile sant proaste poate deveni periculoasa.

Riscurile sunt mult mai mici dacĂŁ maÂşina este ĂŽn stare tehnicĂŁ bunĂŁ.

Ăn orice caz, cea mai mare greÂşealĂŁ este sĂŁ ĂŽncerci sĂŁ ĂŽnveĂži sĂŁ faci drift-uri pe stradĂŁ.

Mai bine mergi ĂŽntr-un poligon unde poĂži vedea cu riscuri minime comportamentul maÂşinii ĂŽn diferite situaĂžii.

Targu-Jiu-Bucuresti 263 km

Oarecum offtopic: Nu stiu de unde ai cules distantele, dar cel putin asta e gresita.

Ma opun! :)

Atunci ia ma uite-te la Bucuresti - Slatina odata. Daca te opui si la ala schimba programu cu care ai cautat.

Chestia asta cu driftul e foarte voodoo - cu masina stock si cauciucuri normale in cel mai bun caz poti spune ca faci derapaje controlate, pana la drift mai este. M-am dat la SEMA cu o masina preparata pentru drifturi (pasager) si nu seamana cu ce se cheama la noi drift. In plus partea cu drift-urile as lasa-o mai pe cand omul isi mai face experienta. Cei care sunt din cluj stiu episodul de anul trecut cu calibra pe poligonul din cluj - respectivul a iesit putin de pe traseu cu laterala stanga, ambele roti s-au infipt din derapaj intr-un sentulet de langa asfalt (peste care ai trece in mod normal fara sa il prea simti) si a dat masina peste cap. Edited by Ender

...respectivul a iesit putin de pe traseu cu laterala stanga, ambele roti s-au infipt din derapaj intr-un sentulet de langa asfalt

Cam asa era sa ma rastorn in toamna lui 2006 . Nu o sa pot uita niciodata momentul ala .

Ăn orice caz, cea mai mare greÂşealĂŁ este sĂŁ ĂŽncerci sĂŁ ĂŽnveĂži sĂŁ faci drift-uri pe stradĂŁ.

Toata treaba este sa o iei treptat. Daca incerci sa faci din prima nu o sa reusesti niciodata.

:) I bow to thy wisdom and reconfigurarea traseului abilities. Se pare ca este mare confuzie in ceea ce priveste distantele pentru romania. Am dat un search si am gasit o caruta de calculatoare de distante, fiecare zice altceva:

http://www.euload.com/map.php - 251.308 km

http://hartaprahova.ro/ruta-ro-Bucuresti-4...rgu_Jiu-20.html 272.2 Km

la fel si pe http://www.besttourism.ro/ruta_dintre-42-B...-Targu_Jiu.html 272.2 Km

In plus, folosec de multa vreme ViaMichelin si nu am intampinat probleme. Hartile si protocolul de calculare a distantelor sunt facute impreuna cu producatorii cei mai mari de harti gps: tomtom, mio, garmin etc. Site-ul suporta functia de export a traseului pentru fiecare dintre dispozitivele gps mentionate. Pun pozna pentru confirmare, trageti si voi o gena peste soft, chiar merita.

@edi haos - chill ca nu am dat cu parul, iar programul nu il schimb pentru ca nu am de ce.

post-12463-1231278873_thumb.jpg

Edited by Ender

Haideti ma ce dracu, va puneti mintea cu copiii. 17 mii de km si are carnetul de 3 luni? Ce dracu ma ca eu nu cred ca am facut atata intr-un an intreg.

Si din cate zice in alte topicuri, conduce un Tico. Ar fi intrat in cartea recordurilor.

...curse, drifturi, toate cu cauciucuri de vara...

Ce drifturi faceti voi cu gume de vara? Dati span sa fuga fundul la masina si ziceti ca faceti drift? E bataie de joc ce faceti voi nu drift. Indoiti masinile ca berbecii si apoi dati sfaturi de conducere prudenta si mers cu capul pe umeri. Acuma sa nu zici ca trebuia sa treci prin asta ca sa dai sfaturi ca I`m not buying it! Un sofer responsabil mai ales incepator nu se apuca sa faca liniute pe polei, asta trebuia sa sti inainte sa fi pus in situatia de fi ferit de alti soferi in trafic. Si in final, asa de curiozitate, la ce curse mergeti voi? Blana pe linie dreapta? A real test of skill sa mergi drept nu altceva! Vrei curse, inscrie-te la un curs de pilotaj si invata sa pilotezi, asa poate ca nu o sa dai masina de stalpi la prima curba sau la prima pata de polei.

@ Adrian Popa

tigerash cei 17 mii de km in conditiile in care vre-o 9000 i-am facut numai in 2 zile cat m-am plimbat cu doua prietene prin toata Romania Bucuresti-Constanta-Piatra Neamt-Bucuresti iar-Slatina (Exceptand Caracal-Slatina unde a condus altcineva la dus si la intoarcere eu)-Brasov-Sinaia-Targu-Jiu-Bucuresti si o-data Rosiori de Vede-Bucuresti si o-data Bucuresti-Cernavoda si inapoi si astia au fost 10000 de km in oras si in oras pana sa dea zapada saptamana asta am mers in fiecare seara cu masina in oras!!!

Exista 2 posibilitati: fie vorbesti aiurea, fie masina iti arata aiurea km parcursi. Mai jos ai itinerariul pe care spui ca l-ai parcurs si km aferenti.

Bucuresti-Constanta - 223 km

Constanta-Piatra Neamt - 459 km

Piatra Neamt-Bucuresti - 360 km

Bucuresti-Slatina - 474 km

Slatina-Brasov - 343 km

Brasov-Sinaia - 47 km

Sinaia-Targu-Jiu - 321 km

Bucuresti-Rosiori de Vede 122 km

Rosiori de Vede-Bucuresti 122 km

Bucuresti-Cernavoda 172 km

Cernavoda-Bucuresti 172 km

Total 3088 km. Pana la 9000 cat ai calculat tu, mai sunt cam 6000 pe muchie. :)

Sa nu imi spui ca tu esti cel corect si nu ai incercat macar odata sa faci ceva care nu este in regulament, eu spun din ce am trait, nu povestesc din amintirile altora, pana nu incerci pe pielea ta poti asculta si 50 de povestiri, nu e ca trairea pe care o ai tu. BTW acei berbeci isi repara singuri masinile, cand ne apucam de ceva stim la ce riscuri ne supunem masinile, atata timp cat este din buzunarul meu si pe munca mea pot face ce vreau, fie ca este legal fie ca nu. Daca nu ma insel acele persoane care se afla in masinile de drift au inceput tot ca si noi, iar ei la fel ca si noi tot la fel de entuziasmati erau iar lucrurile care le facea nu erau derapaje controlate (nush cati din ei sant critici literari) tot drifturi le spuneau, momentan sant la varsta la care ora 2 noaptea nu isi spune cuvantul iar frigul de afara nu imi intra in oase, inca sant tanar si incerc sa ma simt cat mai bine in postura asta, fiind in limitele sigurantei si a legii.

Si stai linistit ca m-am gandit si la cei care au fost cu mine la fata locului, sa fie in siguranta si la o distanta suficienta de mare astfel incat sa fie safe.

Nu vreau sa ma cert cu tine si nici sa intru in polemici, dar am fost deranjat de felul in care ai pus problema, incerca sa iti aduci aminte ca si tu ai fost un copil ca si mine si tia placut si tie un pic de adrinalina in plus.

Scz de offtopic.

vre-o 9000 i-am facut numai in 2 zile cat m-am plimbat cu doua prietene

Nu trebuie sa te descurajezi, toti incepatorii parcurg putini km.

Oricum, destui de putini chiar si pentru un incepator, banuiesc ca si prietenele te-au tinut de vorba si ai mers cu viteza mica.

Mario, nu ai de ce sa te simti ofensat. Admit ca punctul meu de vedere a fost mai virulent exprimat, dar am vazut destule si am pierdut un prieten drag din cauza unui berbec cu surplus de adrenalina care credea ca soseaua ii apartine in totalitate, iar amintirea nu este a altuia este a mea si am trait-o pe pentru ca eram in dreapta lui. Faptul ca iti repari singur masina, nu iti da dreptul sa pui in pericol viata altora, pentru ca pe ei nu ii mai repari, iar in ceea ce priveste riscurile fi sincer cu tine si admite ca totul e hazard - nu ai nici pregatirea necesara sa poti garanta 100% buna functionare a masinii tale, nici experienta la volan care sa iti confere siguranta ca poti controla o masina intrata in derapaj. Din punctul meu de vedere iti poti tranti masina de toti copacii daca nu te poti controla, cum ai spus sunt banii si sanatatea ta, fa-o insa intr-un mediu cat de cat controlat nu pe strazi.

Mai Adriane mai lasa-ne cu minciunile si inventiile tale; te crezi aici cu niste pusti din fata blocului?

Experienta ta in ale soferiei se rezuma la rasfoitul unor reviste auto si atat.

Ca si cultura generala pt tine: traseul LONDRA-BUCURESTI are 2500 km; mers forja (peste viteza legala oriunde) minimum faci 30 de ore. 9000 km presupune 3 drumuri Londra-Bucuresti plus un drum in Italia, asta doar in 2 zile. :)

Propun ca de astazi sa-l poreclim SUPERMAN pe colegul Adrian.

Mario, nu ai de ce sa te simti ofensat. Admit ca punctul meu de vedere a fost mai virulent exprimat, dar am vazut destule si am pierdut un prieten drag din cauza unui berbec cu surplus de adrenalina care credea ca soseaua ii apartine in totalitate, iar amintirea nu este a altuia este a mea si am trait-o pe pentru ca eram in dreapta lui. Faptul ca iti repari singur masina, nu iti da dreptul sa pui in pericol viata altora, pentru ca pe ei nu ii mai repari, iar in ceea ce priveste riscurile fi sincer cu tine si admite ca totul e hazard - nu ai nici pregatirea necesara sa poti garanta 100% buna functionare a masinii tale, nici experienta la volan care sa iti confere siguranta ca poti controla o masina intrata in derapaj. Din punctul meu de vedere iti poti tranti masina de toti copacii daca nu te poti controla, cum ai spus sunt banii si sanatatea ta, fa-o insa intr-un mediu cat de cat controlat nu pe strazi.

Ca idee, am facut cum am spus si mai sus 2 prostii la interval foarte scurt pe drumuri publice, inca nu am experinta si nici curajul sa fac drifturi pe strazi, momentan am gasit un loc bun pentru asa ceva, este in cadru inchis, ai spatiu cat de cat suficient. Stiu ce inseamna sa pierzi un priten din cauza altora, din aceasta cauza am si asteptat sa imi pot lua permisul ca sa pot conduce, nu m-am aventurat pe strazi desi merg pe motocicleta de la varsta de 12 ani iar cu masina de la 14 (tinand cont ca acum am 23), dar ca ideea aceste lucruri nu ma fac expert, inca incerc sa imi conving prietenii cand mergem la cate o nebunie sa fie cat mai safe.

Sper sa pot veni si eu vineri la intalnire si in calitate de sofer, am mai venit si pana acum dar doar in calitate de detinator de bmw si user pe forum, iar acolo sa ne cunoastem mai bine, sa vezi ca nus chiar dreaq pe uscat :)

...curse, drifturi, toate cu cauciucuri de vara...

Ce drifturi faceti voi cu gume de vara? Dati span sa fuga fundul la masina si ziceti ca faceti drift? E bataie de joc ce faceti voi nu drift. Indoiti masinile ca berbecii si apoi dati sfaturi de conducere prudenta si mers cu capul pe umeri. Acuma sa nu zici ca trebuia sa treci prin asta ca sa dai sfaturi ca I`m not buying it! Un sofer responsabil mai ales incepator nu se apuca sa faca liniute pe polei, asta trebuia sa sti inainte sa fi pus in situatia de fi ferit de alti soferi in trafic. Si in final, asa de curiozitate, la ce curse mergeti voi? Blana pe linie dreapta? A real test of skill sa mergi drept nu altceva! Vrei curse, inscrie-te la un curs de pilotaj si invata sa pilotezi, asa poate ca nu o sa dai masina de stalpi la prima curba sau la prima pata de polei.

@ Adrian Popa

tigerash cei 17 mii de km in conditiile in care vre-o 9000 i-am facut numai in 2 zile cat m-am plimbat cu doua prietene prin toata Romania Bucuresti-Constanta-Piatra Neamt-Bucuresti iar-Slatina (Exceptand Caracal-Slatina unde a condus altcineva la dus si la intoarcere eu)-Brasov-Sinaia-Targu-Jiu-Bucuresti si o-data Rosiori de Vede-Bucuresti si o-data Bucuresti-Cernavoda si inapoi si astia au fost 10000 de km in oras si in oras pana sa dea zapada saptamana asta am mers in fiecare seara cu masina in oras!!!

Exista 2 posibilitati: fie vorbesti aiurea, fie masina iti arata aiurea km parcursi. Mai jos ai itinerariul pe care spui ca l-ai parcurs si km aferenti.

Bucuresti-Constanta - 223 km

Constanta-Piatra Neamt - 459 km

Piatra Neamt-Bucuresti - 360 km

Bucuresti-Slatina - 474 km

Slatina-Brasov - 343 km

Brasov-Sinaia - 47 km

Sinaia-Targu-Jiu - 321 km

Bucuresti-Rosiori de Vede 122 km

Rosiori de Vede-Bucuresti 122 km

Bucuresti-Cernavoda 172 km

Cernavoda-Bucuresti 172 km

Total 3088 km. Pana la 9000 cat ai calculat tu, mai sunt cam 6000 pe muchie. :)

eu sunt din slatina si stau in bucuresti.....de la bucuresti la slatina nu sunt 474 de km...sunt decat 190 de km....

Mai Adriane mai lasa-ne cu minciunile si inventiile tale; te crezi aici cu niste pusti din fata blocului?

Experienta ta in ale soferiei se rezuma la rasfoitul unor reviste auto si atat.

Ca si cultura generala pt tine: traseul LONDRA-BUCURESTI are 2500 km; mers forja (peste viteza legala oriunde) minimum faci 30 de ore. 9000 km presupune 3 drumuri Londra-Bucuresti plus un drum in Italia, asta doar in 2 zile. :)

Propun ca de astazi sa-l poreclim SUPERMAN pe colegul Adrian.

eu am reusit sa fac 2900 de km din anglia pana in slatina.....am reusit sa ma incurc in Frankfurt:))

De unde mama naiba le scoateti eu nush. Am zis clar NU FAC CURSE SAU DRIFTURI voi ati inteles ca da, am zis clar ca acei km sunt si dus si intors, am zis clar ca e vorba de Matiz ca Tico a fost la inceput acum MATIZ si tot ce ati zic e offtopic nu stiu de ce ziceti de mine! Ok sunt eu batut in cap fie ca voi dar cu toate offtopicurile astea ce e nu e aceiasi problema?

Aaa da si unde 2 zile ziceti de mn ca st copil dar aia care au zis-o st cam bosorogi nu mai vad bine ca am zis 3 luni =)) Loool ce imaginati e aveti! Faza cu doua zile nu am zis ca am facut 9000 de km citii mai bine am zis ca m-am plimbat in cele 2 zile!!!

Edited by mishoo
Este INTERZISA scrierea mesajelor folosind aberatii gramaticale de genul TZ, SH, K in loc de “ca” … etc.

Am un tovaras cu care imi e frica sa ma sui in masina si e mandru de toate tampeniile pe care le face ( depasiri pe pod cu 200, mers in oras cu peste 200, depasiri la limita, curse cu alti participanti la trafic ) .

Asta spune multe despre intelectul lui.

Asa ma gandeam si eu cand comentam acel "220km/h constant" pe o distanta de 220 km dus-intors..... (parca 110km are A1, nu?)

220 este mai mare decat 200?

Una e să mergi aşa ĂŽn oraş şi alta e să mergi pe autostradă.

Oricum, nu crezi că ai făcut cam multe atacuri la persoană pentru o zi?

200 ĂŽn oraş este inconştienţă, 220 pe autostradă este o viteză mare dar de 100 de ori mai puţin riscantă.

Edited by Ciupanezu

Aaa da si unde 2 zile ziceti de mn ca st copil dar aia care au zis-o st cam bosorogi nu mai vad bine ca am zis 3 luni =)) Loool ce imaginati e aveti! Faza cu doua zile nu am zis ca am facut 9000 de km citii mai bine am zis ca m-am plimbat in cele 2 zile!!!

incearca sa scrii cu toata tastatura...nu suntem nici pe mirc, nici pe mess, aici

Una e să mergi aşa ĂŽn oraş şi alta e să mergi pe autostradă.

Oricum, nu crezi că ai făcut cam multe atacuri la persoană pentru o zi?

200 ĂŽn oraş este inconştienţă, 220 pe autostradă este o viteză mare dar de 100 de ori mai puţin riscantă.

incetati cu contrele!

cine crede, bine, cine nu, iarasi bine. nu stam aici sa facem comentarii literare ca la basmele lu' ispirescu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.