Jump to content

Radiator E34 525i

Recommended Posts

Salut,saptamana asta vreau sa schimb uleiul din motor,iar cineva mi-a spus ca radiatorul are racire si pt ulei,problema e ca radiatorul e fisurat indeajuns sa completez cu antigel la 3 4 zile,nivelul la ulei e bun dar e foarte ars de asta si vreau sa-l schimb,deci fisura e la partea cu antigelul.Intrebarea mea e daca schimb uleiul iar apoi cand gasesc alt radiator sa-l schimb o sa curga si din ulei?Poate are cineva dintre voi un E34 525i cu A/C din 88 si i-mi poate da toate detaliile despre radiator.Eu m-am uitat pe acolo dar nu i-mi dau seama nu ma pricep iar la un service abia sambata pot ajunge.Multumesc

Banuiesc ca-i la fel si ca la TDS. E o teava groasa cat degetul care trece prin fara radiatorului de AC si nu are treaba cu radiatorul de apa. Sunt circuite separate. Este circuit separat doar pt racirea uleiului. Sigur e la fel si la tine. Bafta!

@rmg, teava de care vb tu nu e cea de la lichidul de servo-directie?

@BMW535I - uita-te pe realoem si vezi acolo daca e cu racire sau nu. eu la 520 nu am cu racire, spre exemplu, la uleiul din motor. aveam in schimb la 524TD un radiator mai mic pentru racirea uleiului, pozitionat sub cel de racire antigel.

Daca masina ta are cutie de viteze automata, poti avea in radiatorul de antigel si racirea uleiului din cutie, dar cam atat.

Nu am auzit sa fie radiator pt servodirectie pe la masinile noastre. Astea de vorbesc eu sunt 2 tevi groase care se intalnesc intr-o tentativa de radiator, in sensul ca sunt incastrate in niste celule de racire, dar tevile in forma de S se vad. Stiu ca mai exista o racire pt cutia automata tot sub forma unor tevi groase, dar nu am vazut cum arata. Eu povestesc din ce-mi aduc aminte cand am umblat la radiatorul de AC si de racire. Iar tevile groase despre care povestesc se vedeau clar ca pleaca din motor, parca de pe langa filtrul de ulei.

eu am 525 24 valve din 90 cu AC. exista numai radiatorul de apa si in fata lui sunt conductele de la AC.

are ac din fabrica? daca da, atunci si a ta are radiatorul de clima.acesta este pus in fata radiatorului de apa, iar ce vezi tu in spatele conductelor de clima este radiatorul de ac :) uite

Edited by alex_maniacu_91