Jump to content

Spalat

Recommended Posts

Salutari.Va spalati masinile iarna?Daca da mergeti la spalatoriile automate sau cele "manuale"?Ingheata usile sau alte probleme?Multumesc anticipat.

Nu e bine sa speli seara si sa o lasi peste noapte ...dimineata e tragedie ..

chederele e bine sa le dai cu o solutie speciala ..

o solutie ar fi dupa spalare sa se dea pe chedere cu o carpa inmuiata in antigel...face minuni :) sau exista niste solutii speciale anti inghet.

da, eu o spal iarna. nu suport sa o vad neagra non-stop...si totusi am culoare anti-jeg :)

Si eu o spal atunci cand consider ca este nevoie. De obicei o data la doua-trei zile, dar niciodata inainte de "culcare". Nu o spal ca sa fie curata, ci ca sa indepartez substantele care vin in contact cu caroseria: clorura calciu, clorura de sodiu, clorura de magneziu, clorura de sodiu. Parca si in cartea masinii scrie ceva in acest sens.

Aseara, dupa ninsoare, s-a populat parcarea: coborasera la masini sa le scuture de zapada (sa nu inghete, sau nush). Si am observat la unu` cu o octavia o chestie (o panza) pe care a pus-o pe parbriz si a prins-o la usi (a inchis usa peste ea, ca sa stea intinsa pe parbriz). Este eficienta chestia aia? Merita efortu sa stai seara s-o intinzi?

Aseara, dupa ninsoare, s-a populat parcarea: coborasera la masini sa le scuture de zapada (sa nu inghete, sau nush). Si am observat la unu` cu o octavia o chestie (o panza) pe care a pus-o pe parbriz si a prins-o la usi (a inchis usa peste ea, ca sa stea intinsa pe parbriz). Este eficienta chestia aia? Merita efortu sa stai seara s-o intinzi?

da este o folie care o pui pe parbriz si nu mai ingeata parbrizu este misto si se merita ma gandeam sa imi iau si eu costa 20 ron la augsbur

da este o folie care o pui pe parbriz si nu mai ingeata parbrizu este misto si se merita ma gandeam sa imi iau si eu costa 20 ron la augsbur

nu ingheata nici cand ninge pe el?

daca nu ninge al meu nu ingheata deloc nici fara folie.

Nu mai ingheata parprizul, astfel ca si stergatoarele sunt mai putin afectate, rezultand un timp mai scurt petrecut dimineata langa turism in asteptarea... vizibilitatii frontale.

Eu personal nu utilizez metoda. Am un spray de la sonax care isi face foarte bine treaba.

Este recomandat ca pe timpul anotimpului racoros sa avem un al doilea set de stergatoare (din cele ieftine) deoarece frigul, respectiv gheata, contribuie la deteriorarea prematura a lamelelor.

pai si ce fac? iarna cand am nevoie mai mare de stergatoare ma dau cu unele ieftine si pe alea bune le tin vara pe parbriz ca dau bine?

nu cred ca e un capat de tara sa dai 100 de ron in fiecare primavara sa-ti iei un set de stergatoare bosch.

Depinde ce fel de stergatoare ai pe vehicul. Unele pot sari si de 150 Ron.

Cand m-am referit la ieftin nu ma gandeam la cele de 15 ron, ci undeva la 40-50. Sunt destul de eficente, insa au durata de viata scazuta.

Oricum daca utilizezi autoturismul in mod curent iarna, iar temperaturile sunt minime si domiciliezi intr-o zona in care precipitatiile sunt frecvente, tot le distrugi, oricat de calitative ar fi.

Parerea mea.