Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

martor airbag

Recommended Posts

Martorul de la AIRBAG se mai aprinde pt cateva secunde si daca pe scaunul din dreapta sta cineva cu o greutate mica, ex un copil (eu imi las copilul sa stea in fata in picioare si am observat ca atunci cand se misca se aprinde martorul), dar se stinge singur. Cand merg singur sau cu un adult pe scaun nu se mai intampla nimic.

Referitor la senzorul de la centura, acesta exista si se poate si vedea, este vorba despre cilindrul (pistonul) de care este prins capatul in care intra centura (te uiti printre scaun si consola de la cotiera si se vede acel cilindru), al carui mecanism este pe baza de gaz comprimat si un plutitor, cred (modul de actionare este descris in Workshopdata). Acesta este prezent si pe stanga si pe dreapta!

Referitor la cei la care martorul sta mai mult aprins decat e normal, este posibil ca acesta sa fie legat cu alt bec martor in bord ,(ex bec abs, check engine, ulei) si sa se stinga in acelasi timp cu acel bec. Trebuie urmarit daca se intampla asa ceva, iar daca este asa insemna ca cineva inainte a avut probleme cu AIRBAG-urile si asta a fost cel mai ieftin mod de rezolvare a problemei!

Bafta multa!

• 1 year later...
  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

la mine sunt pretensionate centurile si momentan nu am bani sa le schimb, si banuiesc ca daca martorul de airbag e in bord inseamna ca airbagurile nu merg. ar fi o solutie de remediere temporara pentru asta fara sa schimb psitonul acela? parca e pe doua fire si ma gandesc ca prezenta acestora se face ca la becuri adica daca pun o rezistenta calculatoru crede ca sunt bune. in caz ca am dreptate cum as putea afla rezistenta din acel cilindru ?

salut am si eu aeiasi problema cu air-bag la un e36 din 93motor M43 316i coupe!senzoru de la air-bag sta aprins dar foarte putin,adica nu sta aprins cum sta ala de la faza lunga sau de la ceata cu patratu si desenu in el......ci sta patratul dar foarte foarte putin si imaginea acea cu omuletu cu bila aia in fata...ziua nu prea se vede mai deloc dar noaptea se vede bine astea insemnand ca sta aprins dar foarte putin.....stii cineva de la ce poate fii eu am un singur srs air-bar cel de la sofer.ma poate ajuta cineva sunt nou si nu prea ma pricep....stima...astept raspuns :twoup:

• 1 month later...
nu ma ajuta nimei pls...o fii vrun scurt ceva de sta doar putin aprins....?stima

eu am patit asa ... am dat bordul jos am schimbat becul de prezenta (era ars ) si acum imi sta aprins... la airbag in bord sunt 2 becuri ..in final o sa vezi ca sta aprins adica eroare la airbag...

nu ma ajuta nimei pls...o fii vrun scurt ceva de sta doar putin aprins....?stima

eu am patit asa ... am dat bordul jos am schimbat becul de prezenta (era ars ) si acum imi sta aprins... la airbag in bord sunt 2 becuri ..in final o sa vezi ca sta aprins adica eroare la airbag...