Jump to content

indicatorul de benzina

Recommended Posts

salut,

am un e30 323 la care i-am schimbat motrul si bordul recent iar de cateva saptamani nu-mi mai indica ceasul de la bord cata benzina mai este in rezervor.....dupa ce am schimbat ceasurile o vreme a mers pana am ramas odata fara si de atunci nu s-a mai ridicat acul si nici luminita de avertizare nu s-a mai aprins.care poate fi problema?ceasul sau plutitorul?cum pot verifica plutitorul sau schimba.....nu am mai avut problema asta pana acum si nu stiu unde se afla exact la rezervor plutitorul sau cum se poate schimba.va rog sa ma ajutati dc ati mai avut probleme de genul asta sau stiti cum se poate remedia.

• 3 weeks later...
salut,

am un e30 323 la care i-am schimbat motrul si bordul recent iar de cateva saptamani nu-mi mai indica ceasul de la bord cata benzina mai este in rezervor.....dupa ce am schimbat ceasurile o vreme a mers pana am ramas odata fara si de atunci nu s-a mai ridicat acul si nici luminita de avertizare nu s-a mai aprins.care poate fi problema?ceasul sau plutitorul?cum pot verifica plutitorul sau schimba.....nu am mai avut problema asta pana acum si nu stiu unde se afla exact la rezervor plutitorul sau cum se poate schimba.va rog sa ma ajutati dc ati mai avut probleme de genul asta sau stiti cum se poate remedia.

69698[/snapback]

daca e plutitorul,ai un capac in spate la portbagaj(asa e la e34),pe care il desfaci si scoti conectorul afara dupa care scoti practic tot ansamblul ala cu pompa de benzina afara.plutitorul normal e un plastic care pe dinauntru are aer,ca sa-l tina la suprafata-de aia se numeste plutitor.ala se poate schimba daca e spart si umplut cu benzina,dar astea de la magazin sunt de proasta calitate si in scurt timp benzina le mananca :blink: .asta e.

dar nu poate fi problema de la plutitor ca normal atunci ti s-ar aprinde luminita aia galbena-si tie nu ti se aprinde-deci eu zic ca tre sa fie ceva legat de conectori.on orice caz tre sa verifici si in rezervor sa vezi daca e totul ok,dupa care zic eu sa sapi in bord.

si eu am cam aceeasi problema-mie nu mi se aprinde luminita galbena dar indicatorul imi merge :) si nu am prea gasit solutii pe forum.

La E28 conectorul se gaseste sub bancheta din spate, deasupra tuturor izolatiilor alea termice si fonice :)...cauta mai intai acolo...inainte de a demonta capacul din portbagaj...pt ca e mai usor :) chestia e ca la conectorul ala e mai greu sa-ti dai seama care e firul de la indicatorul de benzina si care e de la indicatorul de avertizare...ca acolo mai ai si firele de la senzorul-vitezometrul de pe diferential, si de la pompa de benzina...etc (adica cam atat)...vezi ca e pe undeva pe forum cartea aia cu depanarea...sau pe net..caut-o ca acolo ai toate codurile si culorile de la firele electrice... :) Succes :blink:

La E28 conectorul se gaseste sub bancheta din spate, deasupra tuturor izolatiilor alea termice si fonice :)...cauta mai intai acolo...inainte de a demonta capacul din portbagaj...pt ca e mai usor :) chestia e ca la conectorul ala e mai greu sa-ti dai seama care e firul de la indicatorul de benzina si care e de la indicatorul de avertizare...ca acolo mai ai si firele de la senzorul-vitezometrul de pe diferential, si de la pompa de benzina...etc (adica cam atat)...vezi ca e pe undeva pe forum cartea aia cu depanarea...sau pe net..caut-o ca acolo ai toate codurile si culorile de la firele electrice... :) Succes :blink:

72991[/snapback]

pai si eu ce sa fac? sa ma pun sa sap la bancheta sa vad care e problema de ce nu mi se aprinde becul rosu de atentionare cand mai am de ex doar 5l in rezervor?

sau ce -mi recomanzi iuliane.

salut

pai si eu ce sa fac? sa ma pun sa sap la bancheta sa vad care e problema de ce nu mi se aprinde becul rosu de atentionare cand mai am de ex doar 5l in rezervor?

salut

73007[/snapback]

Mai, nu ai de sapat...decat daca ai pamant sub bancheta din spate... :) La mine bancheta din spate, si ma refer la cea orizontala, pe care stai, nu la spatar, are pe mijloc, in dreptul cocoasei de la axul cardanic, un surub...il desfac si bancheta se ridica ca un capac :blink:...vezi daca ai acelasi sistem...nu cunosc pe numeni cu un E30 ca sa-ti caut eu mifa aceea...cel mai bine cauti cartea aceea (http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=4534&hl=) si identifici tu insuti pe unde vin firele :) sau stai ca incerc eu sa ti-o trimit...

salut

73007[/snapback]

Mai, nu ai de sapat...decat daca ai pamant sub bancheta din spate... :)

La mine bancheta din spate, si ma refer la cea orizontala, pe care stai, nu la spatar, are pe mijloc, in dreptul cocoasei de la axul cardanic, un surub...il desfac si bancheta se ridica ca un capac :blink:...vezi daca ai acelasi sistem...nu cunosc pe nimeni cu un E30 ca sa-ti caut eu mufa aceea...cel mai bine cauti cartea aceea (http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=4534&hl=) si identifici tu insuti pe unde vin firele :) sau da-mi un pm cu adresa ta de mail...ca la datele de contact, ai o pauza ... :)

Si vezi ca beculetul ala de avertizare e portocaliu... :)

Edited by iulian518i

Mai, nu ai de sapat...decat daca ai pamant sub bancheta din spate...  :)

La mine bancheta din spate, si ma refer la cea orizontala, pe care stai, nu la spatar, are pe mijloc, in dreptul cocoasei de la axul cardanic, un surub...il desfac si bancheta se ridica ca un capac :blink:...vezi daca ai acelasi sistem...nu cunosc pe nimeni cu un E30 ca sa-ti caut eu mufa aceea...cel mai bine cauti cartea aceea (http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=4534&hl=) si identifici tu insuti pe unde vin firele :) sau da-mi un pm cu adresa ta de mail...ca la datele de contact, ai o pauza ... :)

Si vezi ca beculetul ala de avertizare e portocaliu... :)

73032[/snapback]

:) ok nu mai sap :)

mai un pic ma apuc de gradinarit :(

am dat jos "cartea minunata" si ma pun sa o studiez in detaliu .

mersi fain.