Jump to content

Recommended Posts

salut,

am un e30 323 la care i-am schimbat motrul si bordul recent iar de cateva saptamani nu-mi mai indica ceasul de la bord cata benzina mai este in rezervor.....dupa ce am schimbat ceasurile o vreme a mers pana am ramas odata fara si de atunci nu s-a mai ridicat acul si nici luminita de avertizare nu s-a mai aprins.care poate fi problema?ceasul sau plutitorul?cum pot verifica plutitorul sau schimba.....nu am mai avut problema asta pana acum si nu stiu unde se afla exact la rezervor plutitorul sau cum se poate schimba.va rog sa ma ajutati dc ati mai avut probleme de genul asta sau stiti cum se poate remedia.

post-1261-1140209873_thumb.jpg

cum pot verifica plutitorul sau schimba.....nu am mai avut problema asta pana acum si nu stiu unde se afla exact la rezervor plutitorul sau cum se poate schimba.va rog sa ma ajutati dc ati mai avut probleme de genul asta sau stiti cum se poate remedia.

69756[/snapback]

Daca nu ma insel se afla in spate,sub bancheta,partea dreapta.

Sunt multi proprietari de E30 pe forum.Sigur te ajuta cineva :blink:

sub bancheta in partea dreapta o sa gasesti ceea ce cauti. (ce am incercuit eu cu rosu)

prima data verifica daca firele (parca 3 la numar) fac contact, nu sunt rupte, etc.

daca acolo totul este ok scoti furtunele (o sa curga probabil un pic de benzina) si rotesti de capac sa scoti sorbul din rezervor. ca sa il desfaci dupa cate tin minte are niste cleme in partea de jos unde este si sita (dar uitete mai atent ca nu stiu exact daca nu cumva de sus se desface). o sa iasa afara un tub de protectie cu sita. inauntru gasesti plutitorul care gliseaza pe doua fire foarte subtiri. e posibil din cauza mizeriei sa se fi blocat.

ca sa verifici daca e din cauza lui sau a bordului, pui contactul si dai de plutitor in sus si in jos, iar acul din bord trebuie sa functioneze. (bineinteles ca trebuie si cele 3 fire electrice sa fie conectate in acel moment). de acolo in functie de ce nu functioneaza vezi ce trebuie inlocuit.

daca e doar din cauza plutitorului care s-a blocat pe firele alea doua trebuie sa le cureti cu un smirghel foarte fin si fara sa le bruschezi.

bafta!

post-128-1140259487_thumb.jpg

daca acolo totul este ok scoti furtunele (o sa curga probabil un pic de benzina) si rotesti de capac sa scoti sorbul din rezervor.

69821[/snapback]

Cel mai bine e sa desfaci capacul cand ai rezervorul aproape gol.

Edited by paul

Cel mai bine e sa desfaci capacul cand ai rezervorul aproape gol.

asta asa e. :blink:

MULTUMESC F MULT COOBRA.CHIAR ASTAZI O SA INCERC

cu placere si sa ne zici si noua ce ai facut si stai linistit ca o sara si proprietarii de E30 ....unii mai au probabil ceva treaba dar sfaturi vei primii destule, in comunitatea asta chiar sar oamenii cu o vorba buna.

am rezolvat....nu era mufa aia bagata bine la plutitor si spre surprinderea mea aveam rezervorul si aproape plin,iar eu credeam ca mai sunt cativa litri.am dat ture apoi si acuma functioneaza corect.dar ar mai fi o problema:au inceput iarasi sa se auda zgomote,suieratuiri in fata mai ales cand plec cu el,dar si in timpul mersului din cand in cand dar la un nivel mai slab.am mai patit asta si cand era frig tare afara si pana plecam cu el un km,doi se auzea tot asa.poate sa fie altceva decat cureaua de distributie??