Jump to content

Oil level low

vlad_3

Recommended Posts

Salutare,

Aseara cand m-am intors acasa, am scos cheia din contact si mi-a aparut un mesaj de atentionare, ceva de genul: "Engine oil level low. Please add 1 litre of oil". (Mai mult sau mai putin exact). Huh? Verificasem nivelul la ulei in urma cu 1 sapt si din cate imi aduc aminte era cam pe la jumate (n-as baga mana in foc). Acum am cu masina 39.000 km ultimul schimb de ulei s-a facut de fostul proprietar(maina e luata din germania, avea 30.000 km cand am luat-o) la 25.000 km. Masina e un E90 320i(150 CP) din 2006.

O sa mai incerc sa merg putin cu ea asta-seara(10-50 km) ca din cate am inteles de pe alte forumuri(din afara) senzorul ala ar mai da rateuri. Daca tot persista, este normal sa fiu cu nivelul uleiului la minim dupa 14.000 km? Si tot aseara am injurat pe estia de la BMW... cum dracu sa nu pui joja de ulei. Ce verifici cu mana ta e sfant. :)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

diferenta intre nivelul minim si maxim este de aproximativ 1 litru...

in plus, mi se pare foarte normal sa iti consume 1 litru la cca 15tkm...

din cate stiu, e intervalul recomandat pentru schimbul de ulei, in conditiile traficului din Romania (si mai ales Bucuresti)... si asta chiar daca in manuale se vorbeste de 25tkm...

de-asta si Bavaria ti-a recomandat sa completezi tot cu 1 litru... cel mai probabil, mesajul ala iti va disparea.

succes !

Guest poleposition

cand apare acest mesaj, "oil level low" conform carte, completezi cu fix 1 litru de ulei. Nu cred ca da erori false.

Am primit acest mesaj de 2 ori si m-am conformat (daca intri in iDrive, iti spune sa completezi cu 1 litru - la check control messages pe acolo)

Mai scrie parca, ca poti merge max 100 Km dupa ce apare acest mesaj de avertizare.

Hello again,

Update la problema.

Nu am adaugat litrul de ulei de care zicea iDrive-ul in seara aia. Ziua urmatoare m-am urcat in masina, am mers ceva cu ea (50-80 km), si nivelul uleiului era constant (2 din 5 portiuni pe iDrive). De atunci am facut vreo 200 km(cred) in care nivelul a ramas acelasi(2 din 5). Nu am completat deloc cu ulei.