Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme motor BMW 316i

Recommended Posts

Buna! Am si eu un BMW 316i ursulet din 1989 si de curand am observat ceva probleme la motor si as dori cateva sfaturi legat de ce ar putea fi.

Totul sa intamplat dupa ce am scos masina la o tura..am mers peste 100..apoi am calcato putin pana la 150..motorul mergea bine..insa apoi cand am incetinit am auzit un tacanit la motor..ca de tacheti sau asa ceva...insa era evervant si destul de tare...

Ideea e ca acel tacanit a inceput dupa ce am calacto peste 100 si motorul se incalzise..apoi am mers normal..si dupa un timp si-a revenit iar..cam dupa 20 min

in acel timp cant tacanea...am ridicat capota si am acelerat putin..nu tare..si uneori tacanitul slabea in intensitate..in sa era mai accentuat cand acceleram..

Ideea e ca nu prea stiu ce probleme ar putea avea...

Buna! Am si eu un BMW 316i ursulet din 1989 si de curand am observat ceva probleme la motor si as dori cateva sfaturi legat de ce ar putea fi.

Totul sa intamplat dupa ce am scos masina la o tura..am mers peste 100..apoi am calcato putin pana la 150..motorul mergea bine..insa apoi cand am incetinit am auzit un tacanit la motor..ca de tacheti sau asa ceva...insa era evervant si destul de tare...

Ideea e ca acel tacanit a inceput dupa ce am calacto peste 100 si motorul se incalzise..apoi am mers normal..si dupa un timp si-a revenit iar..cam dupa 20 min

in acel timp cant tacanea...am ridicat capota si am acelerat putin..nu tare..si uneori tacanitul slabea in intensitate..in sa era mai accentuat cand acceleram..

Ideea e ca nu prea stiu ce probleme ar putea avea...

Ai verificat Ulei ?

da..am verificat nivelul de ulei de la motor si era OK..

interesant e ca si-a revenit sunetul la normal..si atunci cand tacanea tare..si cand am deschis capota sa ma uit si l-am tinut putin accelerat la o tutratie normala...sunetul slabea in intensitate uneori mai ca disparea apoi iar se accentuta..in cele din urma a disparut..i sa sunt sigur ca iar voi pati asa.

si de mers cu 150 putin am atinso la 150 cam 10 sec..apoi am mers normal..90-100

Edited by angeleyes

da.. teperatura la apa era ok..motorul trage foarte bine..si nu am forjato ...am mers cu 90-100 si pt 1 min. am calcat-o pana la 150..apoi am revenit la normal..si apoi can am intrat in oras la 50km..am sesizat tacanitu deranjant..

Ulei am bagat CASTROL MAGNATEC 10W-40

mi sa parut suspect faptul ca dupa 20 min a disparut treptat tacanitu..dar nu intr-un mod instant ci trepatat

Edited by angeleyes