Jump to content

Consum E60 535d ?

FLAVIU 525

Recommended Posts

Am un E60 525d si as vrea sa trec la un 535d.Sunt curios care este consumul real la un 535d nu cel dat de producator sau inventat de altii de 8 in oras si alte prostii.A meu E60 525d 2004 cutie automata am un consum de 7-9,5 extraurban si urban 12-14,5 deci 535d nu are cum sa aiba sub.Si daca se paote pareri despre masina sau probleme intampinate.Va multumesc

Eu am un 535 D de mai bine de un an si consumul e cam urmatorul:

In oras cam 12-14 l/100 depinde si de trafic, afara ma refer la un drum national cam 9-10l/100

iar pe autobanda am fost chiar recent pina in Germania consumul a iesit pe medie

cu 4 persoane in masina 8,1l/100km la o viteza constanta de 140 de km/h. La 200km/h consumul e de

10-11 l/100km iar la 250km/h e de 18 l/100km (atit arata pe acul de consum). Si crede-ma aceste consumuri nu ti le spun

de pe computerul de bord ca ala minte tot timpul ci de la un plin la celalalt.

Deci in oras cu un rezervor plin faci intre 500 si 550 de km dupa care bagi 70 de litri de motorina

Mai trebuie sa tii cont si de cauciucuri vara merg cu roti de M5 pe 19", 245 pe fata si 275 pe spate si cu clima

ar fi 1 litru in plus iar iarna cu 245 si pe fata si pe spate.

Oricum consumul ala de la un 525D daca e asa cum spui nu prea renteaza.

In rest masina e super OK nu am avut in 15 luni nici o problema cu ea.

Am avut ocazia sa ma plimb si cu un 525D dar diferenta e mare de tot nu exista termen de comparatie.

Eu am un 535 D de mai bine de un an si consumul e cam urmatorul:

In oras cam 12-14 l/100 depinde si de trafic, afara ma refer la un drum national cam 9-10l/100

iar pe autobanda am fost chiar recent pina in Germania consumul a iesit pe medie

cu 4 persoane in masina 8,1l/100km la o viteza constanta de 140 de km/h. La 200km/h consumul e de

10-11 l/100km iar la 250km/h e de 18 l/100km (atit arata pe acul de consum). Si crede-ma aceste consumuri nu ti le spun

de pe computerul de bord ca ala minte tot timpul ci de la un plin la celalalt.

Deci in oras cu un rezervor plin faci intre 500 si 550 de km dupa care bagi 70 de litri de motorina

Mai trebuie sa tii cont si de cauciucuri vara merg cu roti de M5 pe 19", 245 pe fata si 275 pe spate si cu clima

ar fi 1 litru in plus iar iarna cu 245 si pe fata si pe spate.

Oricum consumul ala de la un 525D daca e asa cum spui nu prea renteaza.

In rest masina e super OK nu am avut in 15 luni nici o problema cu ea.

Am avut ocazia sa ma plimb si cu un 525D dar diferenta e mare de tot nu exista termen de comparatie.

consumul precizat de mine este cel de pe computerul de bord...nu m-a interesat niciodata sa vad exact cat consuma pt ca la cum merge masina mi se pare rezonabil consumu...un prieten are un 316i de 100 cp din 200 si consuma 13 in oras si eu il fac in masalier deci nu am ce sa ma plang :)...eu zic ca,consuma ar fii cam 13 in oras mers mediu si in afara vreo 8...ma gandeam ca un 535 sa aiba un consum de 18-20 oras...sunt fff sigur ca diferenta este de la cer la pamant intre cele 2 masini...am fost cu un 530 care avea 235 cp si se simtea diferenta f bine...535 este bi-turbo 272-286 cp si toata lumea il lauda ca mananca asfaltu si este o masina super reusita...daca-i mai faci si un cip il duci lejer la 310 si cuplu la 650 :)

Am un E60 525d si as vrea sa trec la un 535d.Sunt curios care este consumul real la un 535d nu cel dat de producator sau inventat de altii de 8 in oras si alte prostii.A meu E60 525d 2004 cutie automata am un consum de 7-9,5 extraurban si urban 12-14,5 deci 535d nu are cum sa aiba sub.Si daca se paote pareri despre masina sau probleme intampinate.Va multumesc

Chiar conteaza? :) :) :)

535d il cumperi pt. placerea de a conduce, pt, cuplu, pt. reprizele de acceleratie....ce relevanta are consumul aici?

Sfat: ramai la 525d daca te intereseaza atata consumul...

• Downvote 3

Chiar conteaza? :) :) :)

535d il cumperi pt. placerea de a conduce, pt, cuplu, pt. reprizele de acceleratie....ce relevanta are consumul aici?

Sfat: ramai la 525d daca te intereseaza atata consumul...

da o asemena masina o cumperi pt placerea de a conduce pt puterea mare fata de ce am eu...dar daca ar fi un consum fff mare fata de al meu si nu mi-as permite sa ma plimb numai in week-end cu el cum fac altii si in rest sa-l admir in parcare mai bine raman la ce am acuma pt ca eu merg in fiecare zi cu masina si fac multi km pe luna de aia am ales un diesel...si inainte sa achizitionezi o masina destul de schumba te interesezi si-ti faci niste calcule daca-ti permiti sa o intretii dupa ce o cumperi...nu sa mergi cu cauciucuri second..sa nu ai bani de intretinere de combustibil si alte chestii :))

este un pic de diferenta intre modelele aste doua, inafara diferentei la consum care pentru mine este ok atata timp cat nu depaseste 20 la suta, mai sunt diferente la consumabile, de exemplu placutele sunt altfel, discurile la fel, (mai scumpe), pe urma la ulei ii la fel, ginion mare ai putea avea daca se duce turbo, ca tre schimbate amandoua turbinele, eu unul sunt fan benzina deci as recomanda 535i sau de ceva vreme cochetez cu ideea de un 335i

Ăn Bucuresti, seara, la mers normal, intre 11 Âşi 13 l/100 km...ziua ĂŽn trafic, cam 16 l/100 km....extraurban, de la 7,5 la 13 l/100 km, depinde mult de viteza cu care mergi Âşi stilul de condus, dacĂŁ drumul nu e foarte aglomerat Âşi mergi relaxat, chiar de cea mai mare parte a drumului mergi peste 150 km/h (pe bord apare o viteza medie ĂŽn jur de 115 km/h), nu trece de 9 l/100 km....pe A1 a luat 13 l/100 km, Âşi am mers cât s-a putut de tare....

... de cand s-a facut frig rau, am un consum mediu(bord-computer) cu un plin, de 13-14... asta in conditiile in care il folosesc cel mai mult pe oras, ffputin in afara... si stau intr-un oras mic dar ffaglomerat in timpul zilei, mai precis la amiaza...

... in afara cand vremea era frumoasa, prin oct sau noiembrie la inceput am scos chiar 6,4 dar si 9... depinde de stilul in care il conduci dar si de multi alti factori...

Am mai spus-o si intr-un alt topic, la ce iti ofera un 535d, si daca tot ai bugetul pregatit pentru a-l achizitiona, ar fi pacat sa te mai uiti la consum... Ii strica la frumusete intrebarea asta :) ...

Deci... MERITA! :)

ginion mare ai putea avea daca se duce turbo, ca tre schimbate amandoua turbinele, eu unul sunt fan benzina deci as recomanda 535i

asa si 535 i e60 nu este si el tot biturbo,apropo exista e60 535i ?! :)

nu iti pica si la asta tot 2 turbine?!? :)

caci 335i e90 exista...si este biturbo

daca vorbesti de 535i e39 ,nu cred ca il intereseaza...poate pe Ciupa... :)

Edited by POIUYT

este un pic de diferenta intre modelele aste doua, inafara diferentei la consum care pentru mine este ok atata timp cat nu depaseste 20 la suta, mai sunt diferente la consumabile, de exemplu placutele sunt altfel, discurile la fel, (mai scumpe), pe urma la ulei ii la fel, ginion mare ai putea avea daca se duce turbo, ca tre schimbate amandoua turbinele, eu unul sunt fan benzina deci as recomanda 535i sau de ceva vreme cochetez cu ideea de un 335i

da' ce ghinion ar trebui sa ai sa se duca ambele turbine....

• 2 weeks later...

Am mers Bucuresti-Cheia-Brasov-Buzau-Urziceni: DN1 full, cu cutia in DS, am dat de dracii a luat-o pe serpentine in 4000 ture, de-a latu, bagat botu' in viraje, depasiri tot ce am putut, 200-230 pe Buzau-Urziceni-Buc si nu am reusit sa-i sar consumul mai mult de 10,9 <_< !!!

MASINA ASTA E CRIMINALA!!!!!!

• 1 month later...
  • 9 months later...

Cu chip :

6-7% afara mers lejer

8-10% cand merg tare.

10% mixt pe ultimii 3000km

15% bucuresti in total

12% bucuresti noaptea

20% in trafic

Consum instant 100km/h 4.7%

Consum instant 130km/h 5.7%