Jump to content

hibrid - "da" sau "nu"

23xwe

hibrid  

207 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sunt curios ce subiecte abordeaza Ciupanezu cu Tien la intalniri :)

La intalnire mai toti uita de forum , dileme , probleme si certuri ...se sta la un pahar de vorba , se zambeste ., caterinca etc .....Macar acolo se poate face diferenta dintre virtual si real :)

Guest poleposition
Sunt mişto mai ales dacă vrei să pari ecologist.

si daca esti ecologist ? :)

iti zic eu: mergi cu biciucleta.

ps. simt un topic pe tema asta :)

Edited by poleposition

asta este viitorul, trebuie ca solutia sa fie stabila, sa exista infrastructura pentru acest tip de combustibil (electric, hidrogen, etc). nici nu exista interes economic momentan, sunt bani grei bagati in infrastructura de prelucrare/comert produse petroliere. asa ca noi vom fi oale si ulcele cand se vor plimba pe starda numai BMW cu hidrogen, sau electrice, sa de ce nu chiar cu apa.

Seria 7 cu hidrogen se vinde in State dar in numar limitat.

Seria 7H a fost imprumutata unor anumite persoane.Masina nu este de vanzare indiferent de banii care se ofera pe ea.

Eu asa stiu, este foarte posibil ca tu sa ai dreptate.

exact, nu se vand, se dau anumitor personalitati pentru reclama si promovarea idei de ecologic. acelasi lucru si cu Mini electric.

ce poti sa cumperi sunt solutiile hibride, dar am citit ca unele modele ecologice produc mai mult CO2 decat unele conventionale.

Guest poleposition
ÂŞtiu cĂŁ Jay Leno avea una, probabil i-au dat-o ca sĂŁ-i facĂŁ reclamĂŁ.

ipocrizie, Jay Leno o arde cu Choppere.

mai erau vedete de genul asta care se plimba cu Prius sau alti hibrizi pt ochii lumii, dar mai au pe langa Porsche, Feruri sau Bugatti.

Bleah, propaganda ipocrita.

imi face impresia ca nu stiti exact ce e un hibrid...

bmw 7 pe hidrogen NU este hibrid. este pe hidrogen...

tehnologia hibrid presupune utilizarea a 2 sau mai multe surse de energie in automobil.

bmw pregateste si modele hibrid, intr-adevar, dar e diferit de modelul pe hidrogen: http://blog.16v.ro/2008/09/bmw-750i-active-hybrid/

un motor electric cuplat la cutia de viteze recupereaza energia de franare (un motor electric cu magneti permanenti este cam tot aia cu un generator - poate transofrma energia cinetica in energie electrica) si o inmagazineaza in baterii LiIon sau in condensatori. Acelasi motor vine cu un aport de putere la demaraj, scazand astfel consumul motorului "principal" (pe benzina/motorina..)

alte tehnologii hibrid presupun utilizarea unui motor cu ardere interna ce merge tot timpul la turatia unde este cel mai eficient doar pt a genera curent. Curentul e folosit de un motor electric apoi, prin intermediul unui buffer de acumulatori/condensatoare.

apropos: motoarele electrice pot fi destul de puternice:

(astea sunt "full electric" sa zic asa :) . si... da, cred ca se polueaza mai mult la fabricarea bateriilor decat ar polua daca ar avea motor cu combustie. cred ca mai e mult de lucrat la acumulatori - intre timp varianta hibrid e mai ok)

sunt mai multe tehnoligii hibrid si nu presupun neaparat masini plictisitoare. daca tehnologiile ecologice, sau eficiente (cum zice bmw "efficient dynamics") sunt neatragatoare in prezent, e pentru ca asa s-a vrut a fi prezentate...

a vazut o honda care chiar e la vanzare in california ( singurul loc care are o retea de alimentare cu H ) http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/

din cate am inteles e chiar practica, H costa cat benzina acolo, se comporta ca o masina clasica cu cutie automata, se alimenteaza normal .. nu stai sa o incarci nspe ore la priza, un plin tine vreo 3-400 de km .. pare cea mai practica si o.k din cate au iesit pana acum.

Am votat nu deoarece hybridele de pana acum sunt niste porcarii consuma chiar mai mult decat un diesel economic la acelasi regim de exploatare

Edited by DOMI