Jump to content

Schimbare difuzoare E46

Recommended Posts

M-am hotarat si eu sa-mi schimb difuzoarele din masina (mai mult ca o chichita ce mi se pusese) chiar si tweeterele, boon ma documentez, acum ceva timp in urma ce e drept, si ma duc astazi la magazin sa vad preturile (reale) la boxele pe care pusesem ochiul, si care se si potrivesc pe masina. Salut salut cu baiatu de acolo, ii prezint eu dorinta mea si informatiile pe care le aveam si el zice... he he, pai da, dar la seria 3 nu sunt pe 13 difuzoarele, sunt pe 16, la tot ce am montat noi pana acum erau pe 16 (eu mirat) pai cum asa ca le-am si desfacut pe alea pe spate si parca pe 13 erau, intr-un final el zice bine nu e problema avem difuzoare si pe 13 si pe 16, exista o alta problema reala boxele pe care le vrei tu (Infinity) sunt pe 2 ohmi si astia de la BMW au pus amplificatoru pe 2.5 ohmi si se cam incalzeste (aici chiar eram pierdut) ...zic bine si atunci ? Pai zice ar fi niste Pioneer-uri (mai slabe calitativ evident) dar bune. In final urmeaza sa ma duc cu masina acolo sa facem proba sa vedem cum se comporta.

Sunt sigur ca nu poate nimeni sa-mi zica ce marime de boxe am pe masina, la fel de sigur sunt si ca s-au pus marimi diferite de boxe pe E46, dar daca stiti cum sa aflu sigur si ma gandesc ca cel mai usor ar fi sa masor cu o rigla, cat ar trebui sa aiba la suprafata ca sa fie de 13", respectiv 16" ? Oricum pe fata ma gandesc sa pun pe 13, din DIY de pe forum am vazut ca intra cel mai bine si nu cred ca pe fata sa fie de 16". Prin urmare intrebarile ar fi :

1. Are cineva idee daca e adevarata treaba cu impedata, ati verificat vreodata amplificatoru (cei care au pus diffuri de 2 ohm) ?

2. Dimensiunile cum le aflu, chiar si pe fata as vrea sa stiu sigur inainte sa dau jos fetele de usi ?

Multumiri anticipate :)

la e46 fara facelift difuzoarele pe spate au 16,5 cm. Stiu ca le-am schimbat cu niste difuzoare de Bora. Impedanta=4 ohmi si la cele originale si la alea ce le-am pus eu

Pe fata nu stiu, n-am demontat. Inca.

Edited by Calin78

aXeL... vad ca esti din Constanta... Nu mai bine ne intalnim noi 5-10 minute, sa iti arat ceva la masina mea, sa-mi zici daca vrei si tu la fel? Totul original, by the way... Linie audio Hi-Fi :) Si ma bate gandul sa o dau jos, am alte planuri marete... Edited by cristivw

aXeL... vad ca esti din Constanta... Nu mai bine ne intalnim noi 5-10 minute, sa iti arat ceva la masina mea, sa-mi zici daca vrei si tu la fel? Totul original, by the way... Linie audio Hi-Fi :) Si ma bate gandul sa o dau jos, am alte planuri marete...

Sigur, dar spre sfarsitul saptamanii ca acum nu prea am timp, dar tu de ce nu vii la intalniri !?

la e46 fara facelift difuzoarele pe spate au 16,5 cm. Stiu ca le-am schimbat cu niste difuzoare de Bora. Impedanta=4 ohmi si la cele originale si la alea ce le-am pus eu

Pe fata nu stiu, n-am demontat. Inca.

Cum sa aiba 4 ohmi ? nu are cum.

Facultate, etc. E mai complicat, avem cursuri si in week-end... lasa ca discutam. Astept un semn cand poti, trimite-mi un mesaj privat.

Si eu de aia sunt ocupat, ma pregatesc de sesiune dar intalnirile nu pot sa le ratez. O sa iti dau un pm pe vineri daca e.

toate difuzoarele de E46 sunt de 16 cm . eu le-am schimbat cu altele tot de 16cm insa a trebuit sa pun inele adaptoare sa decupez tabla de la usa si am slefuit cu o freza si plasticul de pe fata de usa ...

daca nu vreti sa treceti prin aceste operatii lasati masina cum este ... simpla schimbare a difuzoarelor nu ajuta...