Jump to content

articol

crazydriver

Recommended Posts

Fanii BMW Motorsport trebui ca au fost destul de insistenti cu rugaciunile lor, pentru ca, in cele din urma devine certitudine: M3 va avea din nou si varianta cu 4 usi.

Aceste imagini sunt surprinse pe circuitul de incercari al BMW si nu poate fi vorba de nimic altceva decat de viitorul M3.

Desi kitul de caroserie nu este montat, se poate observa umflatura din capota, tentru a face loc motorului. Si, daca testeaza un motor mare pe un seria 3 cu 4 usi, e clar ca vorbim despre M3.

Tot ce se stie este ca motorul va fi un V8 de aproximativ 400 CP cu dublu-VANOS, si ca , datorita noilor materiale, motorul va fi la fel de usor ca actualul 6 in linie de 3.2 litri. Si cutia SMG va fi standard.

Pana in septembrie, la Frankfurt, cam asta e tot...

Tot ce se stie este ca motorul va fi un V8 de aproximativ 400 CP cu dublu-VANOS, si ca , datorita noilor materiale, motorul va fi la fel de usor ca actualul 6 in linie de 3.2 litri. Si cutia SMG va fi standard.

69938[/snapback]

Se pare ca va fi motorul de la M3 GTR,prelucrat un pic :blink:

Masina "rea" :)

http://www.bmwtransact.com/microsite/nurburgring/

Nu este batuta in cuie ca va aparea si varianta in 4 usi. 1 lucru este cert, varianta coupe va fi prima lansata. Apoi se va vedea daca se decide si 4 usi. Nu luati in calcul tot ce vedeti pe nurburgring (aia e pista de mai sus), multe sunt facute sa deruteze. Motorul va fi v8 dar pot sa spun ca e mai mult o chestiune de marketing ca e derivat din F1. Nu are mare lucru de a face cu f1. Vorbim de lucruri mult diferite. Pana mai devreme (anu trecut) v10 era derivat din f1, acum ca fia a decis sa se treaca la v8, nou m3 e derivat din f1. Noul m3 este derivat mai bine zis din motoru m5'ului. "Taiati" 2 cilindrii, vreo 1000 cmc si aveti 100cp mai putin si in jur de 100 NM mai putin. Coincidenta? Nu cred...

Motoarele sunt super high tech dar dupa parerea mea e mult supus derivat din F1.

Deasemenea motoru care echipeaza m3 gtr nu are deasemenea mare lucru in comun cu cel al viitorului e90 m3. Doar ca e v8...

Nu are mare lucru de a face cu f1. Vorbim de lucruri mult diferite. Pana mai devreme (anu trecut) v10 era derivat din f1, acum ca fia a decis sa se treaca la v8, nou m3 e derivat din f1. Noul m3 este derivat mai bine zis din motoru m5'ului.

Motoarele sunt super high tech dar dupa parerea mea e mult supus derivat din F1.

Deasemenea motoru care echipeaza m3 gtr nu are deasemenea mare lucru in comun cu cel al viitorului e90 m3. Doar ca e v8...

71590[/snapback]

Ai vazut motorul?Este derivat sigur din S85?Au acelasi sistem Vanos?Ai idee cum se numeste motorul?

Ai vazut motorul?Este derivat sigur din  S85?Au acelasi sistem Vanos?Ai idee cum se numeste motorul?

71683[/snapback]

Nu stiu numele de cod. Stiu aproape 100% in schimb ca e derivat din v10. Toata lumea spune asta. Presa, emisiuni samd...Daca vrei neaparat iti fac rost si de linkuri.

Nu ,multumesc.

Am crezut ca stii ceva sigur si ne dai mai multe detalii :blink:

71802[/snapback]

Nope. Sorry. In mare parte bazat pe cunostinte si experienta, comentariile unor reviste internationale (R&T, C&D samd...), showuri tv, logica si marketing, aaa si putina intuitie. Suficient zic eu sa dai un verdict.

Ce sa zicem noi care facem masina sa ne luam dupa reviste.Cert e ca vine coupeul si dupa aia cabrio si in cele din urma 4 usi si nu se stie poate si touring despre motor mai vedem oricum folosim cu caroseriile actuale alte motoare,nu de altceva dar cred ca asteptam concureta.Cat despre reviste si emisiuni ma lasa rece si ei trebuie sa-si castige un ban si eu las totul in dubii.

Ce sa zicem noi care facem masina sa ne luam dupa reviste.Cert e ca vine coupeul si dupa aia cabrio si in cele din urma 4 usi si nu se stie poate si touring despre motor mai vedem oricum folosim cu caroseriile actuale alte motoare,nu de altceva dar cred ca asteptam concureta.Cat despre reviste si emisiuni ma lasa rece si ei trebuie sa-si castige un ban si eu las totul in dubii.

71858[/snapback]

De acord. Cand cauti totusi informatie despre ceva ne-lansat oficial si nu exista scurgeri de informatie prea mari, totusi cand toti zic un lucru fie ca sunt redactori, jurnalisti sau prezentatori de emisiuni cu prestatie mondiala trebuie totusi (parerea mea) sa apleci urechea si sa iei in calcul ce zic ei. Verifici daca informatia este credibila si apoi poti sa iti faci o idee. Recunosc ca sunt multi sau exista multe cazuri in care unii vb numa prostii sau se pripesc sa traga concluzii dar cand toti zic in cor acelasi lucru, asta vreau sa zic, ca trebuie macar sa asculti ce au de zis daca te intereseaza.

• 2 months later...