Jump to content

"Cheia" civilizatiei romane m-a atins...

ViBogdan

Recommended Posts

Asadar azi m-am trezit cu o urma de cheie pe portiera. Nu am parcat unde nu trebuie, ba dimpotriva, ma aflam pe locul unde dau cu banu ca sa pot parca. E prima data cand mi se intampla in 3 ani jumate de cand am carnetul...cu noroc(ca nu am mai patit-o pana acuma) s-au ghinion(ca totusi am patit-o) ma aflu in fata faptului implinit. Casco inca nu am apucat sa-mi fac, avand in vedere ca abia am terminat nebunia cu inmatricularea, valabila fiind o asigurare RCA necesara inscrierii masinii. Aveam in plan oricum sa ma duc la un vopsitor la vara ca sa-i retusez unele mici ciupituri insa pana atunci imi este scarba sa vad aceas zgarietura pe portiera(culmea si cea a soferului, cu care dau "mana" de fiecare data cand plec la drum). Este o zgarietura cu cheia standard: incepe mai putin adanca, pe la mijloc se adanceste si la final "urca" din nou mai pe la suprafata(are vreo 20-25cm). Acuma nu-mi dau seama daca a ajuns la metal...adica se vede in partea mai adanca o culoare de gri(mentionez, masinea e neagra) insa ceva mai inchisa decat culoarea metalului. Mi se pare a fi stratul de primer insa poate ma insel si e metal. Acuma exista vreo metoda in care pot retusa aceasta veritabila "rana"? Ma gandesc la acele creioane(cica magice) care mascau zgarieturile. Nu am folosit niciodata si nici nu am auzit nimic de ele(in afara reclamelor desigur). Au vreun efect? Sau e frectie la picior de lemn? Daca nu ele sunt solutia, cunoasteti cumva vreun vopsitor care ar putea retusa local fara sa revopseasca intreaga portiera? Multumesc!

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu sunt bune de nimic acele creioane.

NU cred ca o sa-ti faca nimeni doar zgarietura, trebuie vopsita toata portiera, sau de la bandou in sus sau in jos, depinde unde este surpriza. Am si eu pe capota aceeasi chestie, dar asa am lasat-o de vreo 2 ani, nu imi vine sa ma duc sa stau prin service cu masina.

Guest poleposition

exista un kit de reparatie la Bavaria, am luat eu pt M. Se comanda dupa cod-culoarea masinii, primesti 2 sticlute - una culoarea - a doua lacul.

Nu l-am incercat inca, l-am luat preventiv.

Ce negru are masina ta ? daca e "black saphire metalic" iti imprumut kit-ul meu sa incerci.

Oricum, comanda-ti un kit de la AB, la culoarea ta...

Eu m-am lovit de vandalisme mai serioase...oglinda rupta cu o caramida, sticle furate, iar pe E60 mi-au rezolvat vopseaua cu o surubelnita cred, furat un ochi de pisica de pe bara spate...etc. Imi amintesc cu groaza de acea perioada.

Edited by poleposition

creionul acopera urmele gri sau albe din zgarietura, insa nu are lac, ca atare, se va vedea o dunga neagra mata intr-o mare de negru lucios

cel mai bine e sa iei kitul de la AB, contine si o sticluta cu lac

sau, daca dai cu creionul, sa ii faci un polish, s-ar putea sa mai prinda ceva lac dunga mata

exista un kit de reparatie la Bavaria, am luat eu pt M. Se comanda dupa cod-culoarea masinii, primesti 2 sticlute - una culoarea - a doua lacul.

Nu l-am incercat inca, l-am luat preventiv.

Ce negru are masina ta ? daca e "black saphire metalic" iti imprumut kit-ul meu sa incerci.

Oricum, comanda-ti un kit de la AB, la culoarea ta...

Eu m-am lovit de vandalisme mai serioase...oglinda rupta cu o caramida, sticle furate, iar pe E60 mi-au rezolvat vopseaua cu o surubelnita cred, furat un ochi de pisica de pe bara spate...etc. Imi amintesc cu groaza de acea perioada.

Sincer sa-ti spun nu stiu cum se numeste culoarea...de unde aflu asta?! Masina nu e noua, ci luata din germania, deci nu am fost pus in postura in care sa merg la reprezentanta pentru a alege culoarea. Cred insa ca o vizita la AB ar rezolva si acest mister. Nu stiam de acest kit oferit de producator! El e destinat utilizatorului de masina pentru a-si retusa singur zgarieturile? Sau te duci cu acea sticlutza la vopistor pentru a fi sigur ca nu-ti greseste culoarea? Eu aveam o astfel de sticlutza la E39 525 si cand am fost sa rezolv o zgarietura pe capota i-am dat aceastra mostra pentru a nu-mi gresi culoarea...era un schiffergrun metalic. Si nu in ultimul rand cat costa?

PS: Merci mult ca te-ai oferit sa-mi imprumuti kitul tau. Un gest pe care il apreciez pe deplin. Din pacate nu cred ca e aceeasi culoare. Merci insa pentru un super-gest!

Guest poleposition

nu ai pt ce :)

este un kit oferit de producator, pentru "home use" sa retusezi singur...este mai eficient decat prostiile de creioane, deoarece este comnadat exact dupa codul culorii tale, plus ca pe langa culoare ai si lac sa dai pete.

mergi la ab si ia pt culoarea ta.

este un kit oferit de producator, pentru "home use" sa retusezi singur...este mai eficient decat prostiile de creioane, deoarece este comnadat exact dupa codul culorii tale, plus ca pe langa culoare ai si lac sa dai pete.

Scot mult din buzunarel? Intreb si eu ca orice student cu banii la ciorapel :) !

Scot mult din buzunarel? Intreb si eu ca orice student cu banii la ciorapel :) !

e in jur de 20 E ..ceva mai putin parca ...

Da e mai eficient decat creioul dar tot se vede subt doua sticlute una de vopsea si una de lac dar se vede diferenta de la o posta plus ca nu da la fel nuanta datorita decolorari in timp a celei de pe masina ,parerea mea e ca nu merita eu am dat banii aiure

Eu ma gandesc sa o vopsesc toata ... mai in vara asa caci i-am dat un polish prin noiembrie si a iesit tot creionul ala magic , la mine chiar nu iti dadeai seama ca e dat cu creion ; dupa polish la grile mi-au aparut gaurele de la pietricele , de pe drumuri ...

si eu la randu meu am primit un " NIKE " bonus cu o cheie pe capota , o infundatura pe cupola si recent 2 cutii de televizor din remorca unui tractor pe aripa spate ... si daca-l mai prind pe careva , il bag in tomberon ca Tolea pe Diaconescu ... :)

Sincer sa-ti spun nu stiu cum se numeste culoarea...de unde aflu asta?!

codul de culoare se află pe abţibildul de pe stâlpul de pe partea şoferului. ĂŽnsă nu ştiu un site sau unde poţi afla "decodarea" lui.

cel mai bine te duci la reprezentanţă.

dacă ĂŽmi amintesc bine scrie şi culoarea ca denumire acolo, ĂŽnsă nu ştiu sigur.

Edited by IulianC

Ok, am sa verific ambele locatii mentionate mai sus. Faza e ca as vrea totusi sa iau acest kit(ca am aflat de el acuma), nu neaparat pentru zgarietura asta(oricum la vara ma duc sa revopsesc anumite defecte) ci mai mult pentru eventualele foarte mici ciupituri si gzarieturi care vor aparea si pentru care nu merita sa revopsesti o anumita parte din masina. Dupa ce iau kitul voi petici si aceasta zgarietura pentru ca de fiecare data cand ma uit la ea parca il simt pe ala cu cheia pe creierul meu :) ! Are idee cineva cam cat dureaza din momentul in care depun comanda pentru kit pana cand mi-l aduc? Asta ca idee generala! Multumesc pentru toate sfaturile!

Ok, am sa verific ambele locatii mentionate mai sus. Faza e ca as vrea totusi sa iau acest kit(ca am aflat de el acuma), nu neaparat pentru zgarietura asta(oricum la vara ma duc sa revopsesc anumite defecte) ci mai mult pentru eventualele foarte mici ciupituri si gzarieturi care vor aparea si pentru care nu merita sa revopsesti o anumita parte din masina. Dupa ce iau kitul voi petici si aceasta zgarietura pentru ca de fiecare data cand ma uit la ea parca il simt pe ala cu cheia pe creierul meu :) ! Are idee cineva cam cat dureaza din momentul in care depun comanda pentru kit pana cand mi-l aduc? Asta ca idee generala! Multumesc pentru toate sfaturile!

Daca tot te duci si te rog mult, intrebi si de culoarea "silver grey" pt e60 ? cat e si daca au pe stoc

multumesc mult

Sincer sa-ti spun nu stiu cum se numeste culoarea...de unde aflu asta?!

codul de culoare se aflã pe abÞibildul de pe stâlpul de pe partea ºoferului. Însã nu ºtiu un site sau unde poÞi afla "decodarea" lui.

cel mai bine te duci la reprezentanÞã.

dacĂŁ ĂŽmi amintesc bine scrie Âşi culoarea ca denumire acolo, ĂŽnsĂŁ nu Âştiu sigur.

La mine este o eticheta pe o oala de la suspensia fata pe care scrie denumirea culorii. Ridici capota si te uiti pe oala din dreptul soferului.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=14846&hl=

Daca tot te duci si te rog mult, intrebi si de culoarea "silver grey" pt e60 ? cat e si daca au pe stoc

multumesc mult

Intreb, numai ca nu pot promite o zi cand voi ajunge pe la ei...momentan is muuuuuulte treburi.

daca imi zici VIN-ul eu maine merg la Bavaria si intreb eu pt tine. Daca au pe stoc iti iau ?

Multumim mult pentru ajutor poleposition :) ! Din pacate eu sant momentan acasa in Iasi(mi-am luat putin time-off pentru sesiunea ce vine) si nu stiu exact cand voi reveni in Bucuresti. M-as simti prost sa stiu ca tu m-ai ajutat, cumparand kitul, si apoi esti nevoit sa astepti pana cand ajung eu in Bucuresti! Merci insa foarte mutl pentru faptul ca te-ai oferit. Eu tocmai am venit de la Trado Motors(reprezentanata celor de la AB in Iasi) si am intrebat acolo. Au verificat VIN-ul si mi-au spus ca este negru simplu sau "Schwartz 2". Fix acelasi lucru scrie si sub capota, la prinderea amortizorului...Schwartz 2....sub care mai apare si un cod. Din cate mi-au spus kitul va fi in iasi maine seara(il comanda si ei tot de la AB)! Ideea e ca am mai avut eu indoieli la capitolul preciziei baietilor de aici asa ca daca ai maine drum pe la Bavaria ii poti intreba totusi care e culoarea(VIN=PR 31261)? Ca apoi sa verific si eu cu ce scrie pe kit. Spun asta pentru ca la E39 cand am fost, mi-au gresit de 2 ori culoarea. Acum le-am spus sa verifice de 10 ori, insa nu poti fi niciodata prea sigur :) !

Inca un lucru pe care as dori sa-l intreb e cum se foloseste acest kit? Daca e la fel ca si cel pe care l-am avut la E39, atunci ar trebui ca sticluta cu vopsea sa arate ca o sticluta cu oja. Adica acel capacel sa aiba pe interior un betizgas cu o periuta in varf. Daca e la fel atunci cum pot sa aplic vopseaua urmata de lac fara sa se observe? Markerul cu vopsea are varful mai ascutit si poti umple usor zgarietura insa cu ceea ce aveam eu la e39 mi se parea dificil sa peticesti fara sa dai si pe langa(a nu se intelege ca as prefera markerul in schimb). Nu mai tin minte insa daca la e39 eu am comandat kit dinasta sau o simpla mostra de vopsea(pentru cand ma duc la vopsitorie). Inca odata un sincer multumesc lui poleposition pentru tot ajutorul, precum si tuturor celorlalti!

@valtheval...in iasi nu aveau "silver grey" insa din cate mi-au spus e mare probabilitatea sa-l aiba la AB. Mie mi-au spus ca ceea ce am eu nevoie se gaseste la Bucuresti si va fi in iasi maine seara...sper insa sa nu uite sa depuna comanda...mi s-a mai intamplat :) !

Edited by f1bogdan

Guest poleposition

nu ai pt ce...nu am ajutat cu nimic :)

intreb maine la AB, dar sunt sigur ca asta e culoarea...Negru II am avut eu pe E60.

Nu am desfacut inca sticlutele din kit, nu stiu cum arata, dar sunt convins ca s-au gandit sa faca aplicarea cat mai lejera...

Bafta.

Azi am studiat zgarietura mai indeaproape. Faza e ca din 20 cm, 10cm is cam adanci sapati in portiera. Nu e indoita tabla si nici nu cred ca a ajuns la metal. Dupa cate am mai spus se vede ceva gri insa nu este gri metal...mie mi se pare a fi stradul de "primer" sau grund. In acest caz inainte sa ma apuc sa retusez, pe lungimea celor 10cm trebuie sa ridic putin nivelul cu vreo 1mm...1,5mm cu tot cu vopsea si lac. Cum as putea face asta? Cu ajutorul unui material gen kit presupun...nu? Am nevoie de ceva provizoriu care sa ma tina pana prin iulie-august cand isi redeschide un prieten service-ul...sunt dispus sa astept pentru o treaba bine facuta! Multumesc!