Jump to content

"Cheia" civilizatiei romane m-a atins...

ViBogdan

Recommended Posts

citesc topicul asta si ma gandesc nostalgic la vremea cand am patit si eu acelasi lucru anul trecut de sarbatori ....aveam alta masina parcasem undeva unde nu exista locuri de parcare platite ci doar puse sub stapanirea celor care locuiesc acolo de foarte mult timp probabil .Am gasit masina zgariata adanc pana la tabla toata partea stanga, stergatoarele fata si spate acordeon rupte pana si bratele stergatoarelor va dati seama ce animal ....dupa ce am plecat cu masina de acolo am observat ca era scris pe bordura Nr masinii care parca de regula ...

Dupa ce am polisat ce s-a putut am revopsit usa fata si am cumparat stergatoarele am urmarit cine parcheaza acolo ...bineinteles aceasi masina cu numarul de inmatriculare inscris pe acea bordura ...am trecut si eu la fapte in noaptea de craciun ( am platit un individ) care ia turnat pe toata caroseria acid de baterie apoi a scris la multi ani si sarbatori fericite cu sprayul pe toata masina :) , in noaptea de revelion s-a ales si cu o mare bordura scrisa cu numarul masinii lui pe luneta :) ....

Nu-mi place ca s-a ajuns la astfel de fapte mai ales ca aveam numarul de telefon printat pe o coala mare A4 pe bord (putea sa dea macar 1 beep si coboram sa mut masina) ,dar daca asta e nivelul ROMANILOR TREBUIESC EDUCATI

Edited by edy1092

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Şi crezi că ai procedat bine?

Soluţia corectă era să mergi la poliţie şi să faci reclamaţie şi să-l dai ĂŽn judecată pentru pagubele produse nu să-i plăteşti cu aceeaşi monedă.

Plus că să faci asta ĂŽn noaptea de Crăciun e foarte urât.

Edited by Ciupanezu

Eu zic ca a procedat bine chiar daca nu era sigur si nu putea proba, reclamatia la politie nu valoreaza nimic, pentru judecata trebuiau probe.

Eu m-am saturat aici in sectorul 2 de astia care cred ca au cumparat ei domeniul public, foarte bine ca i-a distrus masina, si ala distrusese domeniul public, auzi sa-si scrie numarul pe bordura. Numai pentru atat merita. In fond ce i-a facut, nu i-a dat in cap, i-a urat sarbatori fericite. Chiar un gest frumos :)

Edited by Piovra

De ce nu vopseÂşti integral portiera?

Pai am de gand sa fac asta insa la vara cand isi redeschide un prieten serviceul...am mai spus :) ! Ce vreau sa fac acuma este o solutie temporara ca sa nu merg 3-4 luni cu masina zgariata(desi nu e chiar asa de evident)...imi aduce aminte de civilizatia cu are am fost "binecuvantati" pe acest taram "sfant"!

Cat despre fapta descrisa mai sus, in cazul in care esti 100% sigur ca el este de vina, atunci bravo...nu e frumos dar e eficient. Sa dai in judecata e o pierdere de timp. Acelasi lucru este valabil si la politie atat timp cat nu ai pe cineva pe acolo care sa se intereseze cat de cat de cazul tau. Trebuia sa-i torni acid si pe mana cu care ti-a vandalizat masina. Eu am parcat odata gresit(numarul scris pe bordura era acoperit de zapada) insa singurul lucru care mi l-a facut a fost sa-mi ridice stergatoarele pentru a ma atentiona ca e loc cumparat. Nici macar nu m-a blocat...a parcat la distanta, ca sa pot iesi. Oare cat la costat sa faca acest gest omenesc pana la urma urmei?

Revenind la subiect cum ma sfatuiti sa procedez in partea mai adanca a zgarieturii? Sa dau cu mai multe starturi de vopsea(din kitul de la bavaria) sau sa umplu milimetric cu o picatura de chit!?

Guest poleposition

Schvartz II ai pe masina. incerca sa umpli progresiv: dai un strat, lasi sa se usuce, dai altul etc... si la final lac. dar sa nu umpli prea mult, tine cont ca si lacul mai ingroasa....

oricum e bun un kit d-ala pt anumite ciupituri...

Frate, cu violenĂža nu rezolvi nimic ĂŽn astfel de cazuri.

Trebuia sĂŁ se ducĂŁ sĂŁ-i facĂŁ reclamaĂžie Âşi sĂŁ se ducĂŁ Âşi peste el cu un avocat.

ĂĂži zic eu cĂŁ aÂşa nu mai zgâria maÂşina altcuiva vreodatĂŁ Âşi ĂŽÂşi Âşi repara maÂşina pe banii lui.

Dar când te duci ºi Îi plãteºti cu aceeaºi monedã, e ca ºi cum te cobori la nivelul lui.

ViolenĂža trebuie sĂŁ fie o ultimĂŁ soluĂžie.

Depinde ce fel de om e cel care distruge. Unii se invata cu bataia, altii cu avocati si politie, altii cu amandoua, altii cu niciuna. Nu e o regula.

Daca e unu din ala care a stat toata viata la inchisoare / sectii de politie, iti zic eu ca il doare undeva de politie si de avocati.

@Piavora...aici ai dreptate... La fel mi s-a intamplat si mie la Espero... am parcat o singura data si mi-a rupt stergatoarele cu totu de a trebuit sa schimb toata instalatia... si am zis sa ma duc la politie dar mi-a zis matusa mea ca nu are rost ca oricum e nuj ce mahar si ca a mai batut v-o 2 vecini tot din astfel de chestii ...

Intamplari de ale mele.

1. Eu lasasem masina vreo 5 zile in fata unui restaurant turcesc si am gasit-o cu stergatoarele ridicate si oglinzile intoarse. M-am dus sa-l intreb pe patron, un turc batran, ce inseamna asta si a zis ca "locul lor, am lasat-o prea mult acolo, mai sunt altele libere " etc. N-aveam chef sa ma cert cu el, ca mai si frecventam restaurantul respectiv, i-am zis si zis asta, i-am zis ca n-are dreptate dar totusi nu vreau sa ma cert cu el si am plecat.

Mai tarziu am observat o cheie trasa pe partea opusa soferului pe care n-o observasem atunci. M-am intors inapoi la turci si i-am intrebat ce inseamna cheia aia pe masina. Patronul s-a jurat ca el nu face si n-ar pune pe angajati sa faca asa ceva, mi-a aratat ca si masina lui are o cheie trasa pe ea de niste cretini, si ca sa-l intreb pe un gras prost care statea paznic la ei daca el facut, desi nu crede, ca el i-a spus doar sa-mi ridice stergatoarele. Am vorbit cu grasul si asta la fel se jura ca nu a tras nici o cheie, ca doar mi-a ridicat stergatoarele.

In urma dialogului cu cei doi, am ramas la convingerea ca intr-adevar patronul turc l-o fi intrebat ce-i cu masina acolo sa ma atentioneze sa n-o mai parchez si grasul s-a gandit el sa traga si cu cheia. Bazat doar pe intuitie, fara nici o proba bineinteles. S-ar fi putut sa ma si insel.

Ce as fi putut sa fac in cazul asta?

- sa ma duc la politie n-avea rost, nu aveam nici o proba

- sa-i distrug masina turcului, as fi putut s-o fac, dar am zis sa nu ma complic, plus ca mi-a placut cum a vorbit si imi placea si restaurantul lui

- grasul mi-era foarte antipatic, il stiam din vedere din generala, dar n-aveam ce sa-i fac si masina nu cred ca avea sa i-o distrug

Am ales sa nu mai calc in restaurantul ala nici eu, nici vreun prieten de al meu si masina am polisat-o si am vandut-o asa cu zgarietura.

2. Doua teuri din acelea de otel amplasate pe un trotuar, doi cretini parcau acolo perpendicular pe strada si s-au gandit ei ca locul le apartine. Erau plecati odata, n-aveam unde parca si am parcat in fata teurilor. A doua zi, cand sa plec, dupa 5m constat ca aveam pana la o roata, era dezumflata. Ma grabeam, asa ca am plecat cu transportul in comun.

Neavand roata de rezerva buna la momentul respectiv, mi-a luat ceva timp sa rezolv pana. Ii stiam pe cei care parcau la Turile alea, erau 3 care parcau pe rand pe alea 2 locuri, cred ca 2 pe un loc si unul pe celalalt.

Am promis razbunare, vroiam sa-i tai cauciucul unuia din cei 3, la intamplare. Pana la urma doar i l-am dezumflat de tot intr-o noapte, dupa aproximativ 1 an. Mi-a parut rau ca nu i l-am taiat, sa se fi chinuit mai mult.

3. Prin Drumul Taberei m-a blocat unul pe un loc amenajat de primarie ca parcare, intre blocuri, dar nedat in folosinta nimanui. Stiam cine e, era noapte, am asteptat sa adoarma, a stins luminile si peste jumate de ora am chemat politia. S-au dus la el la usa, l-au adus jos, l-au pus sa-si mute masina sa pot pleca si l-au amenintat ca data viitoare il amendeaza cu 3000 RON, amenda pentru ceea ce facuse. De data asta il iarta :) Mi-au spus ca pot parca oricand in locul ala si ca daca ma mai blocheaza sa sun din nou la 112.

4. Tot in Drumul Taberei, in alta parte, aceeasi situatie, cateva luni mai tarziu. Am sunat din nou politia, a venit alt echipaj care l-a pus pe cretin sa-si mute masina, dar nu l-a amenintat deloc ca-l amendeaza, in schimb m-au intrebat pe mine de ce am parcat acolo, ca omul parca de nu stiu cand acolo, ca blocul lui blabla. Am ramas stupefiat :) m-am certat cu ei, l-am injurat pe cretin si am plecat.

De aici concluzia ca @edy1092 a procedat foarte bine, oamenii sunt de multe feluri, inclusiv la politie, si au metode diferite de a "invata" ce trebuie si ce nu trebuie. Eu n-as fi avut curaj poate sa fac ce a facut el, foarte bine ca a facut-o.

Edited by Piovra

Am promis razbunare, vroiam sa-i tai cauciucul unuia din cei 3, la intamplare. Pana la urma doar i l-am dezumflat de tot intr-o noapte, dupa aproximativ 1 an. Mi-a parut rau ca nu i l-am taiat, sa se fi chinuit mai mult.

De aici se vede clar cã eºti unul dintre oamenii care nu pot sã mai doarmã bine pânã se rãzbunã.

Nu e o ironie, chiar existã oameni care nu pot sã treacã peste anumite lucruri pânã nu se rãzbunã.

De aici concluzia ca @edy1092 a procedat foarte bine, oamenii sunt de multe feluri, inclusiv la politie, si au metode diferite de a "invata" ce trebuie si ce nu trebuie. Eu n-as fi avut curaj poate sa fac ce a facut el, foarte bine ca a facut-o.

Eu zic cĂŁ normal este sĂŁ te rĂŁzbuni pe om nu pe maÂşina lui.

Cu alte cuvinte, dacã ºtiu sigur cã cineva mi-a zgâriat maºina ºi recunoaºte asta În faÞa mea, Îi rup mâinile ºi picioarele ºi Îl bat cu ele.

Nu-i fac nimic la maÂşinĂŁ pentru cĂŁ maÂşina nu are nici o vinĂŁ.

ÂŞi nu este o dilemĂŁ dacĂŁ ĂŽi voi rupe picioarele sau nu pentru cĂŁ oamenii care comit astfel de lucruri sunt niÂşte laÂşi Âşi niÂşte frustraĂži.

Cine a stat pe la poliÞie ºi prin secÞii cum ai spus tu sau care nu e laº nu-Þi va zgâria maºina ci ÎÞi va cere direct socotealã.

Hahahahahaha :)

Serios acum, tu ce pãrere ai de un om care zgârie o maºinã ca sã rãzbune pe cineva care i-a ocupat locul de parcare?

Nu este un laÂş, un frustrat, un inadaptat?

Da, nu are treaba masina.Mai degraba ii spargi fata taranoiului, ca sa fiu in ton cu tine. :)

I-a zgariat cineva X5-ul lui GBU in fata la un club in Cluj. Aveau aia vreo 4-5 camere de supraveghere, are faza inregistrata din mai multe unghiuri. E seaca asa de iti vine sa ii dai palme aluia. Deocamdata nu l-a identificat pe infractor, dar daca mai da pe acolo sigur il gaseste.

Alea erau niste situatii, au fost mai multe in care i-am injurat in gand si am plecat mai departe. Depinde si de razbunare, cat timp si energie iti consuma. De cele mai multe ori nu merita. Cand i-am dezumflat roata aluia dupa 1 an nu stiam sigur cine era, dar oricum era vinovat ca isi pusese un T aiurea pe trotuar.

Si cu bataia e cu dus si intors. Daca te obisnuiesti sa te bati mereu, pana la urma gasesti pe cineva care sa te bata.

De cateva luni, dupa ora 21-22 nu mai gasesc loc de parcare decat la 500m-1km de casa. Asta e.. cateodata prefer s-o pun asa de departe si cand e loc mai aproape, tocmai ca sa evit idiotii si timpul pierdut cu eventualele razbunari.

Edited by Piovra

Păi da, cum am şi zis.

Violenţa nu trebuie folosită decât ca o ultimă soluţie dacă altceva nu funcţionează.

Am şi eu o zgârietură făcută cu cheia, ĂŽncepe de sub stâlpul din mijloc şi continuă până pe aripa spate.

Şi nu parcasem pe locul nimănui.

E clar că nu se poate vorbi despre civilizaţie...

Edited by Ciupanezu

Hahahahahaha :)

Serios acum, tu ce pãrere ai de un om care zgârie o maºinã ca sã rãzbune pe cineva care i-a ocupat locul de parcare?

Nu este un laÂş, un frustrat, un inadaptat?

Da, nu are treaba masina.Mai degraba ii spargi fata taranoiului, ca sa fiu in ton cu tine. :)

Eu inca consider ca am procedat corect, asa cum ma durut pe mine cand mi-am vazut masina distrusa in parcare banuiesc ca pe el la durut si mai tare cand nu a mai putut face aproape nimic cu ea ....cat despre politie haideti s-o lasam doar la stadiul de vorbe in vant ca stiu unii mult mai bine cum procedeaza politia in Romania. Nu sunt violent, nu am chef de clanuri sabii si alte prostii, i-am facut masina praf si am disparut, :) l-am vazut pe individ am si spus ca l-am urmarit 2 saptmani zi si noapte, il vedeam pur si simplu de la geam ........

Eu ºtiu pe cineva de pe forum care a avut o problemã similarã la o altã maºinã, un vecin i-a dat niºte picioare În portierã, i-a zgâriat-o, i-a aruncat cu o cãrãmidã În portbagaj, etc.

L-a dat În judecatã ºi a câºtigat.

O sĂŁ-l rog sĂŁ posteze.

Eu ºtiu pe cineva de pe forum care a avut o problemã similarã la o altã maºinã, un vecin i-a dat niºte picioare În portierã, i-a zgâriat-o, i-a aruncat cu o cãrãmidã În portbagaj, etc.

Foarte bine a facut. Probabil a avut ceva probe impotriva lui, martori, iar ala era prea prost / sarac sa stie sa se apere in instanta. Sau poate la ce probe erau nici nu mai avea ce apara. Depinde de agresorul masinii ce fel de om e si cum ii poti raspunde. Eu sunt de acord cu @MAS.

Si daca sa zicem castigi in instanta, iar lu ala ii da ceva cu suspendare, si nu are venituri sau bunuri sa iti dea bani? Si eu as alege varianta cu instanta daca s-ar putea, pe de alta parte daca mi-ar strica unu masina si as fi aproape sigur ca pot sa i-o incendiez fara sa mi se intample nimic, n-as ezita sa o fac.

O sĂŁ-l rog sĂŁ posteze.

Ai foarte multa dreptate atunci cand spui sa lasam violenta pe ultimul loc. Si eu sant de felul meu o persoana calma care gandesc de 2 ori inainte sa fac. Insa depinde acuma si de starea de spirit al momentului. Plus ca edy nu a raspuns deloc violent...decat sa-i crape capul a preferat sa-i crape vopseaua. Cineva care e in stare sa vandalizeze o masina pur si simplu ca asa ii vine lui pe palarie nu cred ca e o persoana intocmai cuminte...a dat cativa pumni la viata lui si probabil ca a luat cel putin atat de multi pe cat a si dat. Deci daca e sa-l prinzi si sa-i dai si tu cateva nu cred ca-l va dereanja prea mult...eventual te alegi si tu cu o vanataie daca apuca sa riposteze. Cred ca mult mai mult il va durea faptul ca trebuie sa scoata la randul sau niste banuti din buzunar pentru a-si reface masina. Nu-si va mai putea cumpara mult visata pereche de "Nicheuri" care sa se potriveasca perfect la pantalonasii lui de striper mortal...iti dai seama ce o sa-l ia prietenii la misto?! Zi si tu nu e mult mai distractiv sa stai linistit pe fotoliu si sa-l vezi cum se oftica? Acuma normal ca daca ai probe il poti lua la judecata insa in majoritatea cazurilor(ca si cel al meu) probe=niet. Bine...la mine cred ca a si fost cazul "moldovean prost ce esti hai ca-ti arat eu cum sta treaba". Numarul este de Iasi insa masina o folosesc 24/5 in Bucuresti. Spun asta pentru ca unui prieten chiar i-au fost scrisa frumoasa dedicatie pe masina cu markerul de vopsea si sub dedicatie s-a semnat cu cheia. Asta nu ma face decat sa fiu si mai incantat ca la bloc am parcare pazita si asigurata...macar noaptea dorm linisiti.

In alte tari, da poate politia rezolva aceste maruntisuri, pentru ca asta sunt... insa aici nu.

Ăn alte Þãri civilizate nu se ajunge la asemenea situaĂžii pentru un loc de parcare.

Cineva care e in stare sa vandalizeze o masina pur si simplu ca asa ii vine lui pe palarie nu cred ca e o persoana intocmai cuminte...a dat cativa pumni la viata lui si probabil ca a luat cel putin atat de multi pe cat a si dat.

Eu nu cred. :)

Eu vĂŁd aceastĂŁ acĂžiune ca un act de laÂşitate