Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema directie E60

asterix___

Recommended Posts

Am un E60 cu o problema nemaintalnita aici pe forum.

In primul rand mi se pare foarte greu de condus masina in comparatie cu E39 pana in viteze de cca 100km/h. Cum misc 1 mm de volan, masina vireaza(la viteze de pana in 100km/h) ca si cum as misca 3 cm (sau poate 2, dar mai putin nu) de volanul lui e39. La viteze de peste 120km/h nu mai devine chiar asa stresant sub forma ca 1 mm = 3-4mm :) .

A doua chestie. Merg drept pe drum bun ca 100km/h. Volanul e drept si nu se misca. Masina dupa 3-5 secunde incepe sa vireze dreapta sau stanga fara ca volanul sa se si miste(!). Nu mult insa cat sa trebuiasca sa corectezi putin din volan. Si cand spun putin, inseamna putin pt ca este f sensibil. Va dati seama ca este foarte incomod la condus.

A treia chestie. Virez 90 de grade( si stanga si dreapta) si merg cu 40 km/h. Iau mainile de pe volan si volanul nu revine pe drept. ramane bracat.

Am verificat tot, ce se putea verifica inclusiv unghiuri de directie si masuratoare daca e stramba ( a avut un accident in trecut); nu are in nimic, singura chestie, caseta pierde ulei pe la un simering. totusi nu cred sa fie de la acest lucru...

Sa fie pompa de servo? sau ceva la active steering( nici macar nu stiu daca are optinea asta masina mea, dar inclin sa cred ca da din moment ce la viteze mari situatia devine mai confortabila- daca pot sa spun asa!)

Sau sa fie de la faptul ca probabil s-a completat lichid de servo standard si nu specificatie BMW (nu am certitudinea asta)?

clar nu e in regula sa ramana volan bracat dupa ce ai luat mainile dupa el...Verifica scurgerea aia ...si cred ca ai nevoie de o constatare la Bavaria in privinta asta ...E destul de periculos sa mergi asa ...la viteze mari probabil simptomul e amplificat ...CE dimensiuni ai la jante ?