Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

seria 3 in germania

kobra

Recommended Posts

tocmai am luat un bmw din Germania pe traseul clasic: internet - sunat si rezervat - cumparat. O sa dai de foarte multi turci proprietari de autohaus, daca poti cumpara de la un particular chiar daca o sa umbli tu sa faci actele. O sa-ti trebuiasca acces la un fax unde sa primesti de la bmw cedrtificatul euro1. Sa fii atent cand cumperi masina, sa te uiti la orice defectiune si sa te targuiesti la pret cu ei. E posibil sa gasesti masini bune si la turci dar exista si posibilitatea sa dai peste una lovita si refacuta sau mai rau - din doua busite = una "buna"

Sfatul meu e sa mergi cu ea la service-ul BMW din localitatea resp. si sa-i faci o testare completa. Pe mine m-a costat 90 euro la un service in Dachau (langa Munchen)

Bafta!

70830[/snapback]

merci de indicatii.o sa-mi folosaesca asta.sper sa am noroc si sa nimeresc ceva bun la un pret acceptabil

pai o sa stau cateva zile acolo....prin Dusseldorf,stiu ce masina vreau...dar nu o prea gasesc....e46 coupe 325 negru m paket 2 :blink: cat mai eftin si putini km :)

pe mobile is multe tzepe..deja am dat de freo 4.......pe autoscout mi se pare ca sunt prea scumpe....mult mai scumpe ca pe mobile........nusth cum sa fac sa ies bine.....

a fost mai demult pe forum cineva care si-a luat parca bmw de la ceva autohous de bmw numai,erau si poze numai cu bmwuri....care era treaba?

daca tot ajungi in Germania fa un efort si stai cateva zile acolo. uita-te si prin ziare reviste gen Autosupermarket cu anunturi de la particulari nu te arunca la prima masina

71148[/snapback]

de la particulari nu pot lua tva la vama......desi de la om de acasa cred ca e mai bine sa cumperi masina......nusth ce sa zic.......pana acu tot din ro mi-am luat masini.....poate o sa iau tzapa! :blink:

de la particulari nu pot lua tva la vama......desi de la om de acasa cred ca e mai bine sa cumperi masina......nusth ce sa zic.......pana acu tot din ro mi-am luat masini.....poate o sa iau tzapa! :blink:

71153[/snapback]

Cu Mwst-ul e destul de complicat, trebuie sa te intorci dupa el sa fi sigur ca il recuperezi, pentru ca daca astepti dupa ei sa ti-l trimita, il pierzi. Varianta cea mai buna, care am facut-o si eu, vorbesti cu aia sa iti treaca o valoare mai mica pe factura, la care TVA_ul sa fie foarte putin, 500 de euro cam asa, si daca ai prieteni samsari, ii dai hartiile care trebuie stampilate la vama din Ungaria cand iesi din UE, ca sa poate recupera el Mwst-ul cand merge acolo. Si tu ii dai hartiile, el iti da tie 500 de euro, isi recupereaza el banii in Germania, sau eventual il lasi si pe el sa faca 50 de euro.

Nu te lua dupa internet, sunt tzepe multe sau masini scumpe. Mergi acolo cel mai bine, stai cateva zile, dar macar o vezi inainte de a o cumpara. Lipeste-te de careva care aduce masini, mergi cu el si e mai usor.

pai o sa stau cateva zile acolo....prin Dusseldorf,stiu ce masina vreau...dar nu o prea gasesc....e46 coupe 325 negru m paket 2 :blink:  cat mai eftin si putini km :)

[...]

71152[/snapback]

In zona Dusseldorf e o mare aglomerare urbana. Dortmund, Essen, Duisburg, Koln. Pe urma sunt foarte aproape si Frankfurt, Mannheim. Asa ca ai o mare sansa sa gasesti ce cauti.

In ce perioada pleci? Voi fi si eu in Germania in Martie si stiu pe cine sa sun sa cer un sfat relativ la unde sunt targuri mari.

Cu Mwst-ul e destul de complicat, trebuie sa te intorci dupa el sa fi sigur ca il recuperezi, pentru ca daca astepti dupa ei sa ti-l trimita, il pierzi. Varianta cea mai buna, care am facut-o si eu, vorbesti cu aia sa iti treaca o valoare mai mica pe factura, la care TVA_ul sa fie foarte putin, 500 de euro cam asa, si daca ai prieteni samsari, ii dai hartiile care trebuie stampilate la vama din Ungaria cand iesi din UE, ca sa poate recupera el Mwst-ul cand merge acolo. Si tu ii dai hartiile, el iti da tie 500 de euro, isi recupereaza el banii in Germania, sau eventual il lasi si pe el sa faca 50 de euro.

Nu te lua dupa internet, sunt tzepe multe sau masini scumpe. Mergi acolo cel mai bine, stai cateva zile, dar macar o vezi inainte de a o cumpara. Lipeste-te de careva care aduce masini, mergi cu el si e mai usor.

71159[/snapback]

pai cum sa treaca o valoare mai mica.....eu tre sa am tva cam 2500 euro.....renunt la asta? :blink:

pai cum sa treaca o valoare mai mica.....eu tre sa am tva cam 2500 euro.....renunt la asta? :blink:

71230[/snapback]

Nu intelegi. Sa zicem ca masina e 10 mii de euro bruto. Deci ar fi 8400 netto

si 1600 Mwst. Asta inseamna ca tu ii dai 8400 pe masina, el trece pe factura 4000 mii doar, si atunci ramane TVA de recuperat 640 de euro.

Deci tu in ambele situatii, ca scrie 10 mii sau 4000 mii, tot 8400 te costa masina.

Nu intelegi. Sa zicem ca masina e 10 mii de euro bruto. Deci ar fi 8400 netto

si 1600 Mwst. Asta inseamna ca tu ii dai 8400 pe masina, el trece pe factura 4000 mii doar, si atunci ramane TVA de recuperat 640 de euro.

Deci tu in ambele situatii, ca scrie 10 mii sau 4000 mii, tot 8400 te costa masina.

71236[/snapback]

Destul de rare cazurile in care gasesti dealer dispus sa faca asa.

dar eu zic ca nu are sens sa te complici, daca cumperi de la parcuri mari nu e problema eu am primit bani in 4 zile dupa ce am trimis actele cu DHL-ul fara probleme. Daca cumperi de la particulari atunci poti sa te intelegi cu el si sa faci ce a zis wlf, e mai sigur in cazul asta.

71251[/snapback]

Cu particularii nu poti face ce am zis eu. Se pare ca sunt caz rar, mie neamtul mi-a dat factura pe 2500 de euro, mi-a zis din start, ma gandeam ca se practica.

• 2 weeks later...
e diferenta intre preturile de pe mobile.de si parcurile auto? si eu caut masina......si vreau sa stiu daca are rost sa umblu prin germania...sau sa o iau de pe net.....

71146[/snapback]

nu pot sa-ti spun care e diferenta de preturi sau daca ea exista deoarece inca nu am ajuns in germania,urmeaza sa plec.cam acelasi raspuns il caut si eu de aceea eu incerc sa vad cum e mai convenabil si de unde.

daca tot ajungi in Germania fa un efort si stai cateva zile acolo. uita-te si prin ziare reviste gen Autosupermarket cu anunturi de la particulari nu te arunca la prima masina

71148[/snapback]

poti sa fii sigur ca nu ma arunc la prima masina si mai intai de toate am sa ma uit si prin reviste.De la reviste plec intotdeauna ca sa imi pot face o idee si sa stiu ce sa cer si sa caut.