Jump to content

stopul stanga lumineaza mai slab decat dreptul (E 46)

Recommended Posts

Salut

Mi se pare si mie, si mi-au zis mai multi care au mers in spatele meu, cum ca stopul stanga lumineaza mai slab decat cel dreapta. Deci stopul cu totul. Pana si cand pun avariile parca semnalizarea de la stopul stanga este mai slaba decat la dreptul.

Cand aprind pozitia deci lumineaza stangul putin mai slab, dar se vede diferenta daca te uiti atent.

Cand pun parkingul, pe dreapta se aprinde pozitia si pe fata si pe spate, pe stanga nu se aprinde decat pe fata, iar pe spate nu se aprinde nimic.

Pana azi nu mi-a aparut nimic in bord. Azi mi s-a aprins masinuta care se aprinde sa te atentioneze ca ai vreo usa deschisa, iar in dreptul stopului stanga al masinutei a aparut semnul rosu care indica un far/stop aprins. Acel semn care e desenat pe blocul de lumini in dreptul comutatorului in dreptul pozitiei de faza scurta. Dar cu rosu. Ma gandesc ca inseamna ca am probleme la stopul stanga.

Scuze pentru textul atat de lung, dar mai scurt n-a reusit sa explic

Ce ma sfatuiti sa fac? Ce poate fi aiurea ? Din calculator este ? Sau de pe traseu ? Cum s-ar putea remedia ? Probabil cel mai simplu e sa merg la electrician, dar ma gandeam inainte sa va intreb pe voi, poate ati mai patit

Bogdan

iti este ars un bec ...semnul ala aia arata si iti arata si partea in care e ars

Nu, bec ars nu am. Ard toate. Doar ca mai slab decat la stopul drept

nu ai minusul bun,de obicei se oxideaza in mufa din stop,e un cablu de culoare maro,scoate mufa din spate si vezi daca este oxidat acolo si mai strange un pic papucu.

Da, acelasi lucru l-am patit la Opel. Facea figuri la stopul pe frana, am curatat mufa bine, si pe urma mergea. Dar ma gandeam ca la Bmw nu se intampla asa ceva. Opelu-i opel...da bmw e ceva mai sus :) .

Si daca ma gandesc bine imi aduc aminte ca acum vreo 2 saptamani cand am vazut eu prima data ca stopu stanga lumineaza mai slab, cand puneam parkingul pe stanga lumina si stopul stanga foarte foarte slab. Acum numai lumineaza deloc pe parking. Deci e ceva ce s-a agravat. Sper sa fie doar mufa. Mi-e sila sa ma duc la service, efectiv.

Mersi foarte mult pentru sfat, maine sau poimaine cred ca ma voi ocupa de el. Am spray din ala pentru curatat mufe si contacte. Cu ala am curatat la opel. Dupa ce rezolv, va spun daca s-a rezolvat sau nu. Inca odata mersi !

Salut

Am rezolvat problema. Mersi ovy318i, de la contact imperfect era. Desfac stopul crezand ca doar trebuie sa-l curat. Cand scot mufa vad piciorul circuitului de masa (minusul) mancat pe jumatate de la contact imperfect. Iar papucul mama al firului de minus din mufa era negru, nu alb ca toate celelalte. M-am gandit ce pot face. Degeaba il curatam cu cleaner, tot va face scurt in continuare. Am gasit pe circuitul de minus care mergea de la un bec la altul o bucatica de tabla, ca un papucel mai mare scos in afara asa. Am luat un fir mai gros, i-am pus papuc mama, l-am bagat in tatal de care ziceam scos in afara, iar la celalalt capat l-am unit elegant cu regleta micuta cu firul maro de minus care ajungea in mufa. Deci am tras minus sarind peste mufa. Am desfacut si stopul drept, el nu era inca coclit sau innegrit, dar tot asa i-am tras fir gros, lasand deasemenea si firul normal in mufa, sa nu se intample la fel ca la stangul peste ceva timp.

In final am aflat de la userul cristivw ca defapt asta e problema tuturor E46. Si lui si la inca 4 prieteni de-ai lui li s-a intamplat acelasi lucru. Este problema generala. Acum merge tot perfect si parking si tot. Multumesc foarte mult inca odata ovy318i pentru informatie. Nu m-as fi gandit ca se intampla asa ceva la BMW.

• 3 years later...