Jump to content

mi se pare ca merge infranata

Recommended Posts

am fost azi cu masina si aveam aproape 110km/h cam pe la 1km inainte de intrarea intr-o localitate si am luat piciorul de pe acceleratie lasand masina in viteza a 5a si am observat ca viteza scadea foarte repede astfel ca la intrarea in localitate ajunsesem pe la 65km/h si am schimbat intr-a 4a (precizez ca era pe drum drept)... altadata cand o lasam pe liber mergeam o distanta mult mai mare pana ajungeam de la de la 110 la 65, chiar si 2km...

scaderea rapida a vitezei sa fie din cauza ca am lasat masina in viteza???

...am observat cand am dat jos rotile din fatza ca placutele ating discul si exista o mica frecare...

sau din cauza acestei frecari viteza scade asa repede??? ...totusi nici jantele si nici discurile nu erau incinse sau macar calde ca sa pot zice ca frecarea dintre placute si disc este cam mare si drept urmare s-ar produce infranarea rotilor

cum as putea sa departez macar cate 1mm placutele de disc???

cum sa mearga de la 110 la 65 lasata in viteza si fara sa o calci 2km? :)

eu cred ca in cateva sute de metri scade la viteza aia..

Placutele au cativa mm pana la disc. Daca mergea infranata mirosea rau de tot a incins. Am avut eu o astfel de problema si cum ieseai din masina simteai mirosul.

cum sa mearga de la 110 la 65 lasata in viteza si fara sa o calci 2km? :)

eu cred ca in cateva sute de metri scade la viteza aia..

pei o scoteam pe liber si nu o mai acceleram si de la inertie masina se ducea vreo 2km pana scadea viteza de pe la 110 la 50-60...

dar am citit ca nu e bine sa las masina pe liber din cauza diferentelor de turatie dintre motor si roti (posibil sa se strice cutia de viteze) si acum o lasam in viteza fara sa mai accelerez iar viteza scadea mult mai repede decat atunci cand o lasam pe liber...

si nu, nu miroase a placute incinse...

PS:

hmmm am gandit putin la rece :) dar cred ca explicatia care am gasit-o este plauzibila...

daca masina e in viteza si nu mai accelerezi turatia motorului scade si se produce 1fel de frana de motor de unde rezulta scaderea mai rapida a vitezei de deplasare...

rog pe cineva sa-mi confirme daca este asa sau sa ma corecteze!!!

Edited by mc_crbl

o sa caut topicul ala sa-ti arat... nu cunosc exact mecanismul cutiei de viteze dar am facut in primul an la facultate Mecanizare si am cat de cat o idee despre ce se intampla acolo...

in mod normal placutele ating discul.

Este normal :)

de ce este normal???

nu ar trebui sa existe o distanta cat de mica astfel incat sa nu existe acea frecare???

ma gandesc ca oricat de mic ar fi coeficientul de frecare dintre placute si disc se produce o uzura prematura a acestora si in acelasi timp are si o influenta asupra vitezei...

gandeste-te la ce inseamna frana de motor si "pe liber". In frana de motor, una din treptele de viteza este cuplata ...pe cand "pe liber" nu....

Scade mai repede in frana de motor dacat in celalalt caz...fa o proba mai bine si te convingi singur..(depinde si in ce treapta de viteza se afla masina cand evaluezi treaba asta)

Edited by DanS