Jump to content

My baby is born (x3)

Courage

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Efortul e mult spus, insa nu cred ca merita oricum daca nu planuiesti sa folosesti navigatia.

Marile schimbari sunt la modul de afisare al hartii (panoramic view), insa eu banuiesc ca mai schimba si alte lucruri prin computerul de bord.

Efortul e mult spus, insa nu cred ca merita oricum daca nu planuiesti sa folosesti navigatia.

Marile schimbari sunt la modul de afisare al hartii (panoramic view), insa eu banuiesc ca mai schimba si alte lucruri prin computerul de bord.

74787[/snapback]

Softul vechi il ai undeva? Crezi ca cei de la reprezentanta vor comenta daca te vad cu alt soft? Ma intereseaza, ca folosesc navigatia cand merg afara, ideea e daca e mai intuitiv panoramic view, sau e doar mai trendy?

Am si softul vechi (v26).

Cel tocmai pus este v27.

E bine sa ai toate cd-urile, pt ca daca apar probleme pui softul vechi.

Cei de la servie in general nici nu se uita la asta pt ca nu sunt destui nebuni care sa faca aceste schimbari.

In plus poti sustine ca ti l-a facut alt dealer (cand ai fost in Germania) :blink:

Oricum, update-ul vine de la BMW. Nu e un hack sau altceva; problema este ca service-urile de la noi au deficiente la capitole mult mai grosolane decat existenta ultimei versiuni de software pt Navi.

M-da.. o piatra aruncata de la cel din fata a hotarat sa tinreasca exact fruntea mea, insa parbrizul a oprit-o cu pretul unei fisuri concentrice de ~ 2-3 cm diametru :blink:

Am stat 6 ore la politie ieri si azi 3 ore la Alliantz-Tiriac.

Joi zbor la Brasov ca sa imi schimb parbrizul. Noroc ca aveau pe stoc.

Oare cat costa un astfel de geam ?

Ma intreb daca sticla aia e chiar de buna calitate pt ca piatra nu pare sa fi fost mare, iar cel din fata era la ~ 30m distanta.

Viteza ~ 100 km/h.

==============

Aseara am iesit la plimbare pe autostrada soarelui si pt ~3 min i-am dat 210 Km/h.

Mi s-a parut ff. stabila, iar azi pare ca motorul toarce mai frumos. Cred ca .. s-a rodat !

Pot doar sa-ti spun ca pt cel din spate bavaria mi-a cerut undeva intre 4-500 eur fara tva si montaj.

Intr-adevar e stabila la viteza aia dar nu ai pe undeva un drum virajat sa vezi ce frumos sta in curbe? Cu conditia evident sa-i dai in curbe nu sa franezi :blink:

M-da.. o piatra aruncata de la cel din fata a hotarat sa tinreasca exact fruntea mea, insa parbrizul a oprit-o cu pretul unei fisuri concentrice de ~ 2-3 cm diametru :)

75136[/snapback]

Si eu am aceeasi rana pe frunte, insa nu schimb parbrizul pana in primavara viitoare. Cu experientele pe care le-am avut, in fiecare an am patit-o cu un parbriz. Mi-am facut actele si sunt valabile 2 ani. Asa ca mai astept sa mai iau una :blink:

Cati km ai?

Am ~ 1500 Km si dupa ce i-am dat 210 km/h e clar ca s-a rodat. Merge mult mai rotund in oras si la relanti.

75378[/snapback]

Sa vezi ce bine o sa mearga dupa 5.000 si va bea si mai putin :blink:. Pe la 12.000 sa te astepti sa completezi uleiul

Gata, am parbriz nou, dar azi era sa fac o boacana...

Partea de sus a parbrizului este cu protectie solara (tenta verzuie) si la un semafor fixat deasupra, vederea periferica mi-a jucat feste.. Rosu prea degradat de vreme + verdele de pe parbriz = verde si am dat claxon celui din fata, asa ca Loganu s-a trezit in mijlocul intersectiei din reflex :blink:

Acum e noapte si toata iluminarea stradala nu mai merge in cartirul meu asa ca mor de ciuda ca nu am inca nr finale ca sa imi sablez oglinzile...

Consum Brasov-Bucuresti, insa am calcat-o 11%

• 1 month later...

Am 7 000 Km, nici o problema tehnica pana acum..

Consum extraurban 10%

Consum urban 13%

Parbriz ~ 800 euro pe CASCO

In schimb am mari probleme cu taranii!

Deja s-a dus vopseaua de pe marginea capotei pt ca le ocup locul de parcare.

Le-as crapa capul :@

Un taran ne-a zgariat la firma un Megane Sedan si un Subaru Outback de trebuie revopsite... :@

Edited by Courage

pai daca sti cine sunt taranii respectivi merita sa stai o noapte la panda sau ziua cu aparatu foto si sa-i fotografiezi cand isi desfasoara operatiunea de intimidare...eu de cand am x3 nou ma uit din 10 in 10 minute la ea sa vad daca e ok......pt ca cu e34 am patit (parbriz si oglinzi si cauciucuri sparte toate) ..si nu deodata...dar nu stiu cine .. :blink:( ....

Mai am o intrebare.....ti s-au zgariat plasticele negre de pe margine ? ca eu am dat cu spatele intr-o tufa la parcare si au ramas deja urme..nici nu am fortat macar....in doi ani imi pun pachet M :)

• 3 months later...
Am 7 000 Km, nici o problema tehnica pana acum..

Consum extraurban 10%

Consum urban 13%

Parbriz ~ 800 euro pe CASCO

In schimb am mari probleme cu taranii!

Deja s-a dus vopseaua de pe marginea capotei pt ca le ocup locul de parcare.

Le-as crapa capul :@

Un taran ne-a zgariat la firma un Megane Sedan si un Subaru Outback de trebuie revopsite... :@

86426[/snapback]

Si tatal meu a gasit acum de curand E39 zgariat in parcare la Sinaia.

Astia il zgarie de ciuda pt ca erau intre 2 Olcituri!

Da, s-au zgariat plasticele negre destul de bine, insa e o usurare gandul ca nu trebuie sa le revopsesc.

La celelalte masini pe care le-am avut innebuneam cand mai vedeam o noua zgarietura si toata tevatura pt reparatie (politie-casco-service).

In rest masina merge ff. bine (12500 Km) si pare sa nu mai manance ulei :blink:

Am zis ca mort-copt, la 20 000 ii fac revizia.

Edited by Courage

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Dimineata la ora 8.00 am fost la Contempo Brasov pentru revizie.

Pe la 10.00 am plecat bucuros de la service, iar Brasov - Bucuresti am reusit sa fac intre 13.30 si 18.30, cu 2 ore in Otopeni !

Mi-au schimbat uleiul si filtrul de polen (era prea imbacsit) + 2 sticlute de lichide parbriz de iarna.

Placutele de frana mai merg pana la urmatoare revizie.

In rest masina este OK ~ 19 000 Km.

Cost total ~ 8 mil.

La plecare din Brasov ningea pitoresc, insa la 40 Km/h in oras, a trebuit sa pun o frana pt ca iesea cineva cu spatele din pacare. Norocul meu a fost ca am franat din timp, pt ca desi pe jos nu era gheata (era mazga), abia am reusit sa opresc masina in timp util.

Am inca cuciucurile All Seasons - Michelin MXM, insa e clar ca nu fac deloc fata, asa ca in week-end pun gumele de iarna.

Am facut un drive test cu un X5 cu aceeasi motorizare (3.0d, 218 CP) si nu m-a impresionat...

Masina intr-adevar este ff. stabila, insa cele 300 Km in plus se simt ff. tare.

In X3 ma simt mult mai sportiv, o tinuta de drum ~ unei masini sport, nu unui mic SUV (SAV).

In depasiri rapide X3 pierde aderenta cand ii dau kick (atat de puternic e motorul), dar X5 pare sa gafaie...

Sa vedem noul X5, sper ca motorul de 236 CP sa reduca din diferenta.

Edited by Courage

• 2 months later...

My baby is broken...

Azi, pe strada Dristorului, chiar in fata fostei fabrici Unirea (acum o groapa pt complex rezidential), un VW Passat break din fata face drapta, nu semnalizeaza si imediat semnalizeaza si face stanga... ca sa intoarca. (LINIE CONTINUA)

Cand el a semnalizat, eu eram cu botul masinii mele abia trecut de fundul masinii lui ~ punct mort pt el...

Am vazut semnalizatorul lateral si am tras stanga putin pt ca veneau masini pe contrasens...

Rezultatul ?

Partea dreapta: bandou aripa, aripa, ambele portiere julite + prag facut franjuri.

Pragul m-a salvat de fapt...

Cand ma dau jos.. grozavie:

Conducatorul auto mic, urat si prost imbracat, dar care urla de mama focului

Made in China

Ca eu sunt de vina...

Hai la police...

Ce ? Eu dat bani, nu police, dar tu stii romana ?

Eu sunt roman, tu stii romana?

Nu

Stii engleza ?

Da

Let's go to the police

Tze zici ? Tu nu eshti roman ?

etc...

Ideea era ca stia o boaba romana, cat sa faca totul praf si era ff. speriat.

Am fost la politie, unde au venit si amicii lui (niste vanzatori din Europa)...

Politistul a zis ca face atac de apoplexie, pt ca:

- codul rutier e nou si nu stia unde sa caute

- permisul era doar in chineza si singura chestie inteligibila era ca expirase in 2006 :)

- chinezul era nervos nevoie mare :)

Rezultatul ?

Mie mi-a dat drumu cu asigurarea chinezului.. vai si amar.. Astra, deci ma duc la casco sa faca ei regres...

Ma duc cu ea sa o faca la Brasov :blink:

post-1027-1167942719_thumb.jpg

post-1027-1167942728_thumb.jpg

Edited by Courage