Jump to content

Recommended Posts

Cu piesele Febi trebuie avut grija ca exista pe piata foarte multe contrafacute in china. Stiu asta de la niste vanzatori de piese.

cica pe piesele febi originale, sigla FEBI este in relief iar la cele contrafacute este gravata..

Cu piesele Febi trebuie avut grija ca exista pe piata foarte multe contrafacute in china. Stiu asta de la niste vanzatori de piese.

cica pe piesele febi originale, sigla FEBI este in relief iar la cele contrafacute este gravata..

orice poate fi contrafacut ...

orice poate fi contrafacut ...

De piese originale contrafacute inca nu am auzit.Cumparate de la o reprezentanta, normal.

De piese originale contrafacute inca nu am auzit.Cumparate de la o reprezentanta, normal.

Eu am auzit in schimb de piese originale BMW luate de la reprezentanta proste de noi (ex. stergator) sau care s-au stricat foarte repede (ex. capacul cu garnitura pe unde torni uleiul). Am impresia ca exista o scadere a calitatii pe masura ce trece timpul.

Deci daca si de la BMW poti lua piese de care nu poti fi sigur, ce sa mai vorbim de porcarii facute in italia sau spania ?

In alta ordine de idei, la pompe de apa Hepu este foarte buna. SKF este din cate stiu printre primii doi fabricanti de rulmenti din lume, deci ar trebui sa fie buna si pompa de apa. Iar cea originala cu sigla BMW ar trebui sa fie si mai buna.

Edited by Piovra

• 3 weeks later...

Dan, la E34 de exemplu e frecventa ruperea palelor de plastic. Asa ca ori se sparg palele ori se strapunge presetupa. Sau in cel mai rau caz se rupe axul, Doamne Fereste!

Hepu vine cu elice de metal. Cel putin asa am vazut la E34. La alte modele nu stiu.

Bavaria, in ziua de azi nu prea mai tine chestia cu piesa originala/aftermarket. Nu mai ai siguranta ca piesa luata de la reprezentanta are aceeasi calitate cu piesa pusa acum 10 ani de producator. De fapt, eu sunt convins ca asta e realitatea. Daca nu m-as uita la bani, as cauta cel mai bun producator pt o anumita piesa si as cumpara-o daca as avea de ales. In ziua de azi, producatorii din industria auto pun piese pe masina ghidati de alte considerente, in general financiare si abia dupa aia de fiabilitate. Ce-ti ofera in schimb piesele originale, mai ales acolo unde conteaza, e siguranta ca acea piesa e ce-ti trebuie pe masina, cu specificatiile tehnice originale ale masinii. In rest, pot fi producatori de piese foarte buni dar care nu au avut norocul sa fie alesi sa echipeze anumite marci de masini insa asta nu inseamna ca nu fac piese de top.

Garantia la piese e in general de 1an de zile, nu stiu daca cele originale au mai mult. Dar mai conteaza, cand ti se sparge pompa de apa? tot bani aruncati sunt.