Jump to content

cum rezolv un mic joc la directie- 320i e36?

Recommended Posts

Se strange cu o tubulara de 17 surubul indicat cu sageata, putin cate putin (cca 30 grade o data sau mai putin) si se incearca volanul sa nu se intepeneasca. Daca s-a stans prea mult, volanul nu mai revine singur dupa viraje.

Operatia poate sa nu dea rezultate in cazul in care dintii cremalierei sunt foarte uzati in mijloc.

post-405-1232397658_thumb.jpg

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

multumesc pentru sfat.am sa incerc zilele astea

troncane foarte putin la gropi si denivelari.dar ce treaba are troncanitul cu jocul din volan?

troncane foarte putin la gropi si denivelari.dar ce treaba are troncanitul cu jocul din volan?

de ce nu mai are rost sa strang daca troncane putic?are vreo legatura bucsele cu jocul din volan?

nu inteleg

conteaza daca troncane?

conteaza daca troncane?

teoretic daca troncane jocul in caseta e destul de mare ...Practic dupa ce strangi ai sa vezi care e treaba !.Macar sa rezolve jocul din volan ..La viteze mari e periculos! ..Verifica totusi si bucsele daca tot ridici masina ..Am vazut caz in care bucsele erau atat de uzate incat dadeau joc in volan asemanator cu ce descrii tu ..

Edited by myxage

daca sunt alea din poza, ai grija unde le schimbi. Configuratia bratului cere un disp. putin mai special pentru a le baga la loc (de scos e simplu). La E46 de exemplu in interiorul cauciucului exista ulei (solutia constructiva este asa numita "perna de ulei") si daca sunt lovite aiurea cand le baga inapoi pe brat (in lipsa dispozitivului sau ceva adaptat special multi folosesc bucati de teava...dornuri..si o gramada de lovituri...samd) ala plesneste..uleiul iese afara si e "pa si-o floare"...ai dat banii/ muncit aiurea. La e36 nu cred ca e asa dar solutiile constructive de ultim moment cer adaptari :) , dar oricum atentie la cel care le schimba.

Pretul la Ploiesti 50 Ron amandoua.

cum se scot cele vechi si cum le bag pe cele noi?le bat cu ciocanul?se demonteaza tot bratul?si inca o intrebare.cate bucse sant pe o parte?multumesc

http://www.emotors.ca/articles/20.aspx

sau

http://www.understeer.com/lcab.shtml

si mai sunt multe altele...

Eu am folosit o menghina in loc de presa.

si inca ceva,pivotii cum se depreseaza?

Pivotii se scot foarte greu... Iar de bagat, nu o sa reusesti, daca bati in ei o sa-i strici in mod sigur.

cum se scot cele vechi si cum le bag pe cele noi?le bat cu ciocanul?se demonteaza tot bratul?si inca o intrebare.cate bucse sant pe o parte?multumesc

http://www.emotors.ca/articles/20.aspx

sau

http://www.understeer.com/lcab.shtml

si mai sunt multe altele...

Eu am folosit o menghina in loc de presa.

si inca ceva,pivotii cum se depreseaza?

Pivotii se scot foarte greu... Iar de bagat, nu o sa reusesti, daca bati in ei o sa-i strici in mod sigur.

In loc de presa speciala se poate folosi o solutie asemanatoare folosind un dispozitiv din comert, ieftin si supereficient, fac ceva poze si postez, poate este de folos cuiva.

In loc de presa speciala se poate folosi o solutie asemanatoare folosind un dispozitiv din comert, ieftin si supereficient, fac ceva poze si postez, poate este de folos cuiva.

Pentru pivoti? Ma intereseaza si pe mine <_<

Si cu asta pot sa schimb bucsele bratelor inferioare. "Beleaua" am luat-o de la Bricostore (sincer habar n'am la ce se foloseste...cred ca la ceva tamplarie,,) cu 12 RON. Am si extractorul original si vazand ca seamana am zis sa incerc...Erau mai multe marimi si eu am luat-o pe cea mai mare...sunt si de factura mai profi..dar si asta a mers de numa' numa' Edited by DanS

Da, interesant, ale mele au intrat foarte usor, le-am bagat cu mana, au intrat foarte bine dupa ce le-am dat cu putin sapun lichid.

Mi-am confectionat recent o presa pentru bucsele alea mari din spate de la brat. M-a costat 5 lei + doua bucati de fier mai groase + un surub mai lung <_<. Sambata vreau sa le schimb, sa vad daca merge.

Edited by pyu

la e 46 intra mai greu dupa parerea mea dar avantajul e ca nu poti gresi pozitia fiindca tija bratului e hexagonala si bucsa nu trebuie pozitionata. La tine daca-i gresesti pozitia o poti pretensiona la montaj si nu e chiar ok. Pentru pivoti eu folosesc un cadru rectangular cu un surub solid in partea de sus. Sprijini bratul (demontat de pe masina) in interiorul cadrului asta pe o bucata de teava mica care permite pivotului sa treaca prin ea (diam. ei este putin mai mare decat diam. bazei pivotului) si in acelasi timp sa sprijine bratul, iar alta bucata tot mica de teava (de diam. egal cu buza pivotului de sub burduf) apasa pe pivot de sus si care la randul ei e apasata de surub. Iti fac o poza zilele astea si ai sa vezi. La montaj e invers. Chestia e ca e36 e in avantaj aici ca se pot schimba pivotii...