Jump to content

Bujii originale Bmw

Calin

Recommended Posts

Mi-a cumparat un prieten niste bujii de la o reprezentanta Bmw din Germania. Ce nu mi-s in clar este ca vanzatorul i-a spus prietenului asta a meu ca cica bujiile astea is ceva model mai special cu nu stiu ce electrod din tungsten si care se schimba numai la 100 mii km.

Oare sa le pun? eu stiam ca bujiile normal se schimba cam pe la 30 mii km, nu la 100 de mii. Au costat 67 eur bujiile, mi s-or parut cam scumpe.

A mai pus careva bujii din astea?

Si inca ceva, ce pasta se se pune pe filet? eu la bujii incandescente am pus vaselina grafitata, oare sa pun si la astea sau este ceva mai special?

Inca o intrebare ce nu mi-s lamurit, pe factura scrie ca este pt. e46 din 2001-2003, adica pt. motoru de pe facelift ala de 143 cai, oare pot sa le pun? ca daca nu le pot da inapoi sa m-i le schimbe.

post-8540-1232356583_thumb.jpg

post-8540-1232356591_thumb.jpg

Edited by Calin78

Mai normale decat astea nu cunosc - tinand cont de faptul ca M43-ul tau a fost dotat din fabrica cu ele :).

Nu cred ca e tungsten, presupun ca electrodul central are varful din platina. Iar legat de intervalul de schimb, sa zicem ca nici 30.000, dar nici 100.000. Pe la jumatate, un 60.000 asa - cred ca ar fi rezonabil. Eu le am pe ale mele de vreo 35-40.000 si inca nu dau semne de oboseala.

@calin: eu am cumparat acelasi tip de bujii ca si ale tale, am fost curios sa verific inclusiv codul de piesa... sunt perfect identice... nu sunt cu nimic mai speciale decat cele din fabrica, asa cum spunea si BoBo !

@b-69-tau: de regula filetul bujiilor se unge cu o pasta care sa permita desfiletarea in conditii de siguranta cand doresti sa le schimbi...

din cauza temperaturilor foarte mari la care "lucreaza" blocul motor se realizeaza o anumita compactare a filetului bujiilor cu filetul interior din blocul motor...

si daca cel care schimba bujiile insista mai tare, e posibil sa rupa vreuna in bloc... si trebuie dat jos ca sa mai poata fi desfacuta...

le-am schimbat de vreo ora. Cele vechi sint identice cu astea ce le-am montat si dupa cum arata tind sa cred ca erau originale ale masinii. Nu cred sa fi fost schimbate vreodata. Nu am sesizat nici o schimbare la motor cu bujiile astea noi, merge si suna la fel

Cam asa arata astea vechi

Problema rezolvata, topicu se poate inchide

post-8540-1232377624_thumb.jpg

post-8540-1232377634_thumb.jpg

Edited by Calin78

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.