Jump to content

Recommended Posts

am plecat ieri dimineata la Piatra Neamt, cu Bmwul..toate bune si frumoase...am mers binisor, maxim 160, 100 in loocalitati si 130-140 constant, cu depasirile de rigoare

eu conduc in felul urmator: ex: accelerez intr-a 4a, apoi ridic putin piciorul de pe acceleratie si schimba automat a5a, sau chiar intr-a 5a ridic putin si scade putin in ture, cu consum instantaneu intre 9 si 10

la un moment dat a schimbat a5a pe la vreo 4800 de ture; aproopape de bacau am observat ca nu vrea sa schimbe mai mult de a 4a..mergeam cu a 4a, aici am vazut efectiv de ce automata consuma mai mult decat manuala ( la 3000 intr-a 4 consuma mai putin decat intra- 5a la aceeasi viteza)..

bun, in bacau, oprind la semafoare, am vazut ca schimba bine, pana in momentul in care luam piciorul si intra in frana de motor..la un moment dat eram cu ea la 3500 de ture intr-a 3a, luam piciorul de pe accleleratie, si nu voia sa schimbe a 4a...apoi si-a revenit, am ajuns in piatra, am oprit..totul ok

la intoarcere, aseara, n-am mai avut probleme

aveti idee ce-ar putea fi?

saptamana asta sau cea viitoare este programat schimbul de ulei cutie si diferential, sa-i fac si revizie la cutie? cutia schiumba bine, fara socuri, cursiv, nu simt nimic, pleaca singura de pe loc...ce-ar putea fi? vreun senzor?

mentionez ca la dus, inainte de faza cu cutie, mi se dezactiva pilotul in mers, aiurea..am mers fara

acul de la vitezometru cateodata sare, de la 100 la 120, de la 100 la 90..brusc, nu urmeaza cursiv turometrul

ASC ul nu functioneaza, urmeaza sa schimb centrala

poate fi senzorul de viteaza, sau vreun alt senzor? au legatura cu cutia?

TI-a aparut "TRANS FAIL SAFE" pe bord ? Dupa ce descrii tu arata ca si cum ar fi intrat cutia in modul de avarie. ( numai a-3-a si a-4-a functionala).

Trebuie sa o duci la tester sa o scanezi sa vezi daca e vreo eroare memorata .

Ai facut ceva la partea electrica a masinii in ultimul timp ( audio/video. etc ) ?

Iti scutura cutia , patineaza , alte simptome anormale ?

banuiesc ca ai steptronic....

Cutia asta poate avea (optional) sistemul AGS (Adaptive Getribesteuerung)...adica, in functie de stilul de condus pe o distanta de cativa km adapteaza raspunsul in acceleratie al masinii.

Mai pe romaneste: daca dai o tura de talpa/ la drum intins mergi mai agresiv cutia va schimba vitezele in ture mai mari si va mentine in turatie mai ridicata treapta inferioara..pentru a avea o acceleratie mai rapida.

Daca conduci mai ca "mosii"...se intampla vice-versa, va schimba treptele mai repede, in ture mai mici...mai la consum :) ...dar bineinteles masina este un pic mai puturoasa masina.

Daca era sa ai o problema cu cutia..intra singura in sistem de avarie si iti indica imediat in bord!

Edited by micky

pai si eu cum imi dau seama de sistemul asta adaptiv? sincer si eu tot la asta m-am gandit, pt ca si masinile invata mersul, ma refer la motor, si ma gandeam ca poate fi valabil si la cutie....dar ma mai gandeam si la vreun senzor ceva..mai ales ca se decupla in mers pilotul...trebuie s-o pun pe tester banuiesc...