Jump to content

Night Vision pe BMW ?

Recommended Posts

Am gĂŁsit asta:

http://www.bimmernav.com/store/catalog/bmw...t-item-180.html

http://www.flir.com/cvs/video/player.cfm?v...ndIRAftermarket

"The FLIR camera used in the 2007 BMW 760Li can be retrofitted in earlier BMWs and Range Rovers simply by plugging this camera into the BMW TV Video module. Installation is simple and straight forward an can be controlled via the BMW Navigation computer monitor or via a "on demand" switch."

...oare trebuie doar modulul TV ?...se pare ca da...

super tare , cred ca se pune undeva in bara de jos , in grila , in partea soferului , dar nu inteleg cum se monteaza , e super interesant , ca de pus il pui , sa spun , il legi la idrrive dar imagine cum selectezi modulul asta sa fie afisat pe ecran , ca nu ai decat cd/radio/tv ... doar sa dai pe tv si atunci sa-ti redea ce e pe camera ... trebuie sa aibe un manual ceva poate da-i un email sa aflam !

Tunerul are mai multe intrari video, intrare auxiliara video/audio si inca una pentru reverse camera cu un pin care pus la masa activeaza automat intrarea ( se foloseste pentru reverse camera, legat pe senzor de mers inapoi sau mai uzual pe luminile albe de pe stopuri). Pinul ala ti-l poate conecta la un intrerupator sau pe senzorul de lumini. De asemenea se poate selecta AV aux din meniul tv.

Pretul e cam piperat pentru ca nu e camera infrarosu este termica ( FLIR).

Se poate face cu 20 % din banii aia ceva asemanator ( camera infrarosu buna + becuri sau leduri infrarosu prin proiectoare, cu cat mai multe si mai puternice, cu atat mai bine se vede noaptea).

Da-o in colo de night vision, mai bine puneti spalator de faruri pe masina... esti mai castigat..

eu am , dar nu e de ajuns :) la ce drumuri avem , praf , carute , biciclisti , o camera ar fi super treaba :)

e o optiune misto ...am vazut ceva demo ...Clar poti evita niste obstacole pe care nu le vezi cu ochiul liber noaptea pe un drum prost luminat !.,

Pe mine ma bate gandul ca pe viitorul indepartat sa-mi pun night vision. Nu cred ca este util ci doar interesant de avut asa ceva...

Exista mai multe tipuri de kituri de retrofiting in functie de dotarile masinii. Pana acum nu stiam ca se poate fara a avea TV pe masina. Se pare totusi ca se poate cel putin conform:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=66&fg=05

Este un retrofit destul de complicat de facut insa nu imposibil. Pretul nu este afisat. Nu cred ca este 2000$ kitul. Nu stiu sigur ca nu am cautat dar nu cred ca este atat de scump...

Camera retrofit este mai varza decat cea standard? Nu as prea crede...

Retrofitul nu este montarea ulterioara a unei componente originale? Inafara de faptul ca iese mai scump si risti sa-ti strici masina daca nu stii ce faci, care ar mai fi dejavantajul?

retrofit, inseamna ca pui ceva ce nu a fost gandit acolo, de exemplu instalatia electrica nu a fost gandita pentru asa ceva , si tragi cabl cine stie pe unde si ai paraziti... sau tunerul e slab.. si vezi imaginea cu paraziti...

Daca-ti face cineva care se pricepe, probabil ca obtii rezultate, da e suficient sa tragi aiurea cablu de semnal, cu tot ecranaju lui... poti avea pureci

BoBo: imi permit sa te contrazic..nu cred ca exista premise si factori ajutatori in a fi instalata pe o masina proiectata in 96 (vezi e39) o "gaselnita" din 2004...

Dar e doar parerea mea.

Nu zic ca nu se poate... zic ca nu merita

Problema mea e... urmatoarea: cate culori are displayu 16:9.. pentru ca la o poza doar cu nuante de gri.. in miscare, conteaza numarul de culori si rezolutia.. framerate credca e unul normal...

Edited by Cristi.MD

Asta cu factori ajutatori o vad asa: pe caroseria si modul cum a fost gandita masina aia in '96 poti instala un gadget/imbunatatire/etc inventata si modelata special pentru acel model in 2004. Dar ma rog, sunt cumva offtopic interventiile noastre :)... sa ne intoarcem la NV.

Adaugarea unor accesorii pe masina care nu a fost gandita sa contina acea functie nu se cheama retrofiting. Exemple: night vision pe logan sau pe cielo, sau HUD pe golf 2

Retrofiting inseamna sa adaugi optiuni noi masinii, optiuni care pot exista pe tipul respectiv de masina dar care nu au fost montate pe masina initial, prin folosirea de piese originale 100%.

Eu vorbeam de pus night vision pe E60 folosind un kit de retrofit...

P.S.Oricum, semnalul de la camera video este digital deci purici nu prea ai...

Pai night vision, daca conteaza numarul de culori si rezolutia, poate ca displayul ala "nu duce"... o imagine asa detaliata, incat sa deosebesti nuante de gri... la viteza... Asta ar fi doar o idee...

Poate pe Idrive.. e alt display... cine stie.. ? Poti pune si se vede, da nu sti cat de bine..

defapt acuma vad ca toti care vreti sa va puneti sunteti cu e60 in sus..

Normal, la e60, e65, in sus, se poate pune lejer..

La e39.. tunerul in general e analog :)...de aia am zis de pureci

Pai night vision, daca conteaza numarul de culori si rezolutia, poate ca displayul ala "nu duce"... o imagine asa detaliata, incat sa deosebesti nuante de gri... la viteza... Asta ar fi doar o idee...

Poate pe Idrive.. e alt display... cine stie.. ? Poti pune si se vede, da nu sti cat de bine..

se foloseste lcd-ul ca display n-are treaba cu purici :)

retrofit, inseamna ca pui ceva ce nu a fost gandit acolo,

Retrofit ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ montezi o opĂžiune pe care maÂşina nu a avut-o din fabricĂŁ dar ar fi putut s-o aibĂŁ.

UitĂŁ-te pe realoem, existĂŁ tot felul de kit-uri retrofit, toate sunt opĂžiuni care ar fi fost posibile din fabricĂŁ, cu mici excepĂžii.

La E39 525d ºi 530d poÞi cumpãra kit retrofit de filtru de particule, o opÞiune ce nu exista atunci când au fost fabricate.

se foloseste lcd-ul ca display n-are treaba cu purici :)

Exista si LCD-uri care au pureci dearece semnalele video intra analog si nu digital :) doar ca aici nu e cazul

Partea mai nasoala este ca trebuie schimbat si blocul de lumini ca sa pui night vision... :)

eu deocamdata am garantie ... dar as vrea sa'mi pun modulul acela multimedia care permite conectarea camerelor video, dvd-playerelor, tv...etc ... acest modul vine de la bmw si se integreaza perfect cu idrive-ul .... parca e vreo 500eur ... si apoi conectati ce sursa AV doriti ...

asta e de aici : http://bmwfans.info/original/E92/Cou/320d-...65/ill-65_1655/

se pare ca pretul pe care l'am aflat in romania e mai mare decat pretul de pe realoem.... oricum poate aprox 500eur o fi cu tot cu manopera .. oricum poate o fac la prima revizie ....

e pe e90post.com sau pe e60forums.com un dyi pentru chestia asta

Edited by oSerX

http://www.e90post.com/forums/showthread.p...p;highlight=ACM - aici sunt info despre ACM original de la BMW ... eu deocamdata nu pot pune aftermarket ... mai am peste 1 jumate garantie :) si apoi de ce sa'mi bat eu capul cand totusi exista o solutie ...

@sos - deja te vad uitandu'te :)

Edited by oSerX