Jump to content

Azi am comiso si eu

Lir

Recommended Posts

Astazi am iesit din arad spre timisoara. La un moment dat intr-o parcare pe partea dreapta un tir parcat, toate bune si frumoase ma apropii de tir si dintr-o data iasa o dacie din parcare in fata mea. Aveam in jur de 130km/h am accelerat sa nu iasa mai tare si am tras stanga dar totusi am frecat dacia cu partea din fata dreapta(bara,aripa,usa dreapta fata) oprindu-ma dupa vreo 50 m. Era un mos de 74 de ani, am mers la politie ne-a luat declaratii, dupa cum se vede mosul vinovat si ramane fara permis de conducere. Acum problema e ca mosul a scris la observatii ca el e nevinovat si nu e deacord ca asigurarea lui(RCA) sa imi repare masina mie. Precizez ca nu am casco si cum trebuie procedat in momentul de fata pt a-mi recupera prejudiciu. Multumesc anticipat pt cei care raspund.

Mosul nu intra in proces cu LIR, ca nu lir l-a declarat vinovat, mosul trebuie sa se judece cu politia.

Deci Lir ar trebui sa aiba copie dupa asigurarea mosului, si mosul are posibilitatea sa dea in judecata politia.

Lir: mergi frumos la mos, si explica-i... Domnu-le draga, dumneavoastra trebuie sa va judecati cu politia.. si e cam greu sa castigati impotriva lor.Apoi ii explici, ca pe el nu il costa nimic sa-ti dea asigurarea, si ca daca nu singura ta posibilitate de a-ti recupera paguba, este sa deschizi proces cu ele, pe care-l castigi in baza procesului verbal, si ca la cheltuielile de reparatie a masinii care trebuie sa le suporte el, se mai adauga si cheltuielile de judecata, si despagubire de 300 de lei pe zi.. pentru perioada in care tu nu ai putut folosi masina... tinand cont ca tu esti sofer de taxi.. :)..

Ii explici la mos pe ton frumos... ca oricum nu are nimic de castigat

Edited by Cristi.MD

daca se intra in proces pana nu se da sentinta nici o companie de asigurari nu o sa-i repare masina. de fapt mosul contesta decizia politiei cum ca el ar fi vinovat si atunci pana nu se dovedeste ca el este sigur vinovat rca nu da nici un ban.

Ce idiot de mos. Ai cam pus-o....

Ordin nr. 113133/2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule

"Art. 40. - (1) Incuviintarea cu privire la stabilirea despagubirii pe baza conventiei dintre asigurat, partea prejudiciata si asiguratorul RCA se da:

a) de catre proprietarul sau utilizatorul autovehiculului raspunzator de producerea prejudiciului, pe baza constatarii amiabile de accident ori pe baza actelor eliberate de persoanele care au competente sa constate accidentele de autovehicule, pe baza instiintarii sau a procesului-verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator;

:) de catre persoana prejudiciata ori de catre un reprezentant, in cazul persoanelor juridice, pe baza procesului-verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator;

c) de catre orice persoana care a condus, cu consimtamantul asiguratului, autovehiculul prin intermediul caruia s-a creat prejudiciul; existenta consimtamantului se prezuma."

Consimtamantul lui este obligatoriu pentru plata pe cale amiabila. Altfel, la tribunal, birjar, la tribunal !

Saracul Lir. :) Nu fac misto, o sa cam ai de stat. Mosul tau ar trebui sa conteste PV-ul in 15 zile de la comunicare, proces in care TU trebuie sa intervii in nume propriu. verifici pe portalul instantei de la locul incidentului daca batranul si marea a facut plangere, apoi faci cerere de interventie, apoi iti faci aparari si, daca tanarului domn neatent i se respinge plangerea, ai impuscat doi iepuri: ai fost parte intr-un litigiu in care i s-a stabilit culpa, poti folosi hotararea la societatea de asigurari (si ea va fi citata, si ea va fi parte in proces) si, daca vrei si alte sume de la el, cand vei formula actiunea in pretentii impotriva mosului, nu trebuie decat sa probezi cuantumul despagubirii (fapta si culpa deja avand autoritate de lucru judecat).

De asta am zis saracul Lir, asta unul din cele mai mari ghinioane...

De principiu, ar fi trebuit sa faci in asa fel incat ala sa iasa numai cu-n avertisment, si-ti dadea bucuros asigurarea...

Ce idiot de mos. Ai cam pus-o....

Ordin nr. 113133/2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule

"Art. 40. - (1) Incuviintarea cu privire la stabilirea despagubirii pe baza conventiei dintre asigurat, partea prejudiciata si asiguratorul RCA se da:

a) de catre proprietarul sau utilizatorul autovehiculului raspunzator de producerea prejudiciului, pe baza constatarii amiabile de accident ori pe baza actelor eliberate de persoanele care au competente sa constate accidentele de autovehicule, pe baza instiintarii sau a procesului-verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator;

:) de catre persoana prejudiciata ori de catre un reprezentant, in cazul persoanelor juridice, pe baza procesului-verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator;

c) de catre orice persoana care a condus, cu consimtamantul asiguratului, autovehiculul prin intermediul caruia s-a creat prejudiciul; existenta consimtamantului se prezuma."

Consimtamantul lui este obligatoriu pentru plata pe cale amiabila. Altfel, la tribunal, birjar, la tribunal !

Ma gandesc ca politaiul are COMPETENTA sa constate accidentele de autovehicule...

Problema e ca mosul nu stie cate prune are in straita. Eu am de la politie copie dupa RCA-ul mosului doar ca el a specificat la observatii ca nu e deacord cu cele inscrise(se considera nevinovat) si nu e deacord ca RCA-ul lui sa imi repare mie masina. Accidentul a fost foarte clar: neacordare de prioritate, a ramas fara permis doar ca mosul din punctul meu de vedere s-a speriat foarte tare, o data a zis ca l-am lovit in spate, apoi ca i-am taiat calea, la un moment dat a spus ca sunt in depasire(nu era depasirea interzisa deci nu avea nici o concordanta cele spuse de el). Acum seara am aflat prin anumite circumstante ca il cunosc pe baiatul mosului. Acum ma gandesc mosu are o scuza, e batran si nu are minte dar baiatul lui gandeste ca nu are nici un sens sa faca ambitii deoarece e clar vinovat si nu v-a mai conduce niciodata. Nici amenda nu a fost mare de 360 lei(180 in 48 ore) ma gandesc ca nu mai gandea mosul din cauza sperieturii. In cazul meu norocul a fost ca am avut viteza mai mare si masina e destul de grea(dupa impact dacia a ajuns inapoi in parcare) pt ca si-a urmat traiectoria. Din sensul celalat de mers venea un tir, doamne fereste daca ricosa direct sub tir intram. Cred ca cineva acolo sus ma iubeste.Acum intreb se mai poate modifica procesul verbal sau daca cadem deacord sa-mi dea RCA-ul sa-mi repar masina?

Lir... pe verso, unde sunt mentionate stricaciunile, a semnat ? daca a semnat ti se rupe, asa am patit cu cetateni maghiari, s-au considerat nevinovati pana la sfarsit, si au mentionat la mentiuni tot felu de magarii, ca nu sunt de acord si minuni, si pe spate unde sunt trecute daunele de la ambele masini, a semnat, cu copie dupa asigurare, si procesu verbal am fost la aliant, si am facut masina..

Du-te la asigurare, si fa-ti probleme daca nu iti fac aia masina. Faptu ca nu e de acord cu ce zice politaiu, nu inseamna ca nu e vinovat.... Problema era daca nu aveai asigurarea lui. atunci nu aveai ce face, asa du-te la asigurare ca iti faci masina..

• 4 weeks later...

DAca te judeci cu mosu...o sa te judeci cam 2-4 ani si in acest timp...este posibil ca el sa de`a coltu si tu sa ramai fara nimic!eu daca as fi in locu tau SINCER m`as orienta inspre masina lui "oki pentru oki"

iti zic eu ca daca mosu nu vrea sa iti de`asigurarea nu iti mai scoti paguba.asta e traim intro tara de C**** !

Joi 19 februarie am primit raspunsul de la politia rutiera. La inceputul lunii am facut cerere la politia rutiera sa vad daca s-a contestat sau nu procesul verbal. Am primit raspunsul prin recomandata si unde scria clar ca mosul NU A CONTESTAT procesul verbal in cele 15 zile pe care le avea la dispozitie. Vineri am fost la asigurari, i-am prezentat "domnului" inspector de daune raspunsul cererii mele si am trecut mai departe. Problemele sa zic asa au inceput in momentul in care inspectorul de daune vine si imi spune ca masina mea 525d e39 facelift din 2001 valoreaza 5000 de euro, dupa ce am caluculat impreuna masina in realitate valoreaza 8550 euro. Dupa o mica atentie totul a decurs normal saptamana asta urmeaza sa duc masina la reparat.