Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Vitezometru

bladex

Recommended Posts

La ce viteza indica cu 15km mai mult?

Orice vitezometru indica mai mult decat viteza reala. Daca diferenta este totusi prea mare probabil nu ai anvelopele cu dimensiunea corecta sau ai pus alt diferential. Daca diferenta iti apare la 200km/h este in regula.

Eroarea apare de la rotile ce le ai pe masina.. ai pus pe masina roti care au dimensiuni aiurea.. decat echvalentu la ce ar trebui pe masina ta....Remediu e sa ii pui roti calumea, nu roti disproportionate... adica te uiti pe stalpu de la masina.. vezi ce valori ai, si pui ceva echivalent... ptr o janta mai mare...

Un exemplu.. 205/65-15" e echivalent aproximativ cu 265/35-18".... cu asemenea gume nu apare diferenta la vitezometru...decat de 1-2 km/h..

Acuma vezi si tu ce se aplica la tine, si calculatoare ptr dimensiuni din astea sunt o gramada pe net.

Cel mai bine ne spui ce roti ce gume ai pe masina, si te ajutam cum putem.

Ia un GPS...vezi care e viteza reala la indicatia ta din bord de 60 km/h. Vezi si la 100 km/h reali cat indica in bord. Ajuns acasa...desfa kilometrajul, scoate acul vitezometrului, apoi il pui la loc orientat cu 4-5 mm mai jos de cat era initial. Cred ca 15km/h reprezinta cam 4mm la varful acului intre liniile de indicatie a vitezei.

Te costa 20-30 minute toata treaba...

Nu schimba rotile. Eventual daca nu mai ai stabilitate sau se aprind martori luminosi in bord.

si cu cei 700.000 de posesori de BMW care si-au schimbat cadranele...si au scos indicatoarele ce s-a intamplat ??? ideea este sa nu le apesi foarte tare cand le pui inapoi.

-nu strici ''motorasul''...ca nu ai.

-este singura solutie prin care poate sa iti indice viteza reala.

-eu am scos acele si la E36 si la E46 de m-am plictisit. Ultima data miercuri.

Inainte sa scoti acul indicator...ori ii faci poza cu pozitia in care era, ori il duci EXACT peste liniuta cu 100 km/h sau 120km/h, bagi o furculita sub el si usor o folosesti ca si o parghie pentru extragerea acului. Apoi pui putin mai la stanga [4mm sau 5mm] varful acului si apedi usor. Uita-te inainte sa il scoti cat de apasat era.

BAFTA

Edited by Jacobs

Ma uit maine pe zi si zic dimensiunile la roti si ce scrie pe stalp. Oricum nu m-ar deranja acul foarte tare si daca e sa vad viteza reala mi-o arata computerul de bord care intradevar nu e in corcondanta cu acul.

Gumele sunt noi luate din germania.

Acele sunt actionate de un motoras :) k nu e dacie sa fie pe sufa :))

Edited by bladex