Jump to content

Real sau numai impresie?

fbdcnt

Recommended Posts

Dimineata cand plec la munca e gheata sau mizga pe jos. Am cateva locuri in drum fara mare trafic la acea ora in care imi place sa derapez- un sens giratoriu, curba de la Herastrau pe piatra cubica unde vesnic rup morcovii/copacii diversi baieti. Am ajuns sa am si eu placuta dilema - in ce sa ma urc? in 7 sau in x5? Ceea ce ma contrariaza este ca desi cu tractiune numai spate parca 7-le sta mai bine in derapaj, in sensul ca nu-i pleaca spatele atit de mult lateral. La X5 pleaca rau si de multe ori ma intreb daca mai apuca sa intre sist. electronice sau nu. De asemenea, urcand dealul spre Filaret in conditii de aderenta relativ precara cu X5 si calcand pe sina de tramvai mi l-a aruncat de spate cam 45 de grade. Mi se pare mult. La mersul pe zapada iarasi 7 se comporta mult peste asteptari, am urcat la 3 Brazi prin zapada de 10-15cm fara probleme. Nu am mers mai bine cu X5-ul. Pe drum uscat insa X5 are o aderenta la sol mult mai buna ca 7, parca e lipit de drum. La 7 se simte ca tractiunea este pe o singura punte. Precizez ca ambele au cauciucuri de vara radiale de 245 parca (X5 e cu pachet Sport). Cu care imi place sa merg? Habar n-am. Ambele sunt f OK, nu vad alternativa in clasa lor desi sunt vechi si le-am testat contracandidatele.

Dimineata cand plec la munca e gheata sau mizga pe jos. Am cateva locuri in drum fara mare trafic la acea ora in care imi place sa derapez- un sens giratoriu, curba de la Herastrau pe piatra cubica unde vesnic rup morcovii/copacii diversi baieti. Am ajuns sa am si eu placuta dilema - in ce sa ma urc? in 7 sau in x5? Ceea ce ma contrariaza este ca desi cu tractiune numai spate parca 7-le sta mai bine in derapaj, in sensul ca nu-i pleaca spatele atit de mult lateral. La X5 pleaca rau si de multe ori ma intreb daca mai apuca sa intre sist. electronice sau nu. De asemenea, urcand dealul spre Filaret in conditii de aderenta relativ precara cu X5 si calcand pe sina de tramvai mi l-a aruncat de spate cam 45 de grade. Mi se pare mult. La mersul pe zapada iarasi 7 se comporta mult peste asteptari, am urcat la 3 Brazi prin zapada de 10-15cm fara probleme. Nu am mers mai bine cu X5-ul. Pe drum uscat insa X5 are o aderenta la sol mult mai buna ca 7, parca e lipit de drum. La 7 se simte ca tractiunea este pe o singura punte. Precizez ca ambele au cauciucuri de vara radiale de 245 parca (X5 e cu pachet Sport). Cu care imi place sa merg? Habar n-am. Ambele sunt f OK, nu vad alternativa in clasa lor desi sunt vechi si le-am testat contracandidatele.

70680[/snapback]

Or fi diferente intre softul antipatinare - ma refer la "punctul de intrare"? Oricum aiurea de tot...

Esti curajos... cu 245 vara pe zapada...

Edited by mchis

Doru... stau si ma tot gandesc... la chestia cu derapajul. Esti sigur ca compari mere cu mere? Adica ai abordat virajele cu aprox aceleasi viteze? Poate in 7 stiind ca e doar pe spate ai fost mai precaut *involuntar", si in x5 ai infipt talpa pana la podea?

X5 - la chestia cu urcatul dealului oricum tractiunea puntii fata e mult mai mica decat a celei spate mai ales cand urci in acceleratie puternica cum inteleg ca a fost cazul, asa ca sistemul de distributie a momentului va da mult mai mult catre spate, iar coroborat cu (supozitie!) viteza mai mare (decat cu 7-le) ar explica derapajul mai puternic...

nu stiu daca e managementul electronic sau altceva. s-ar putea la 7 sa-i dea in cap la motor mai repede, sa frineze, sa faca active steering...habar n-am. cert e ca am asa niste repere, doua curbe succesive la 90 gr, rondul ala, curba de la herastrau pe care le fortez in mod constant pe teren alunecos si mi-e mai frica cu x5-ul decat cu 7-le sa nu dau de borduri. x5-ul pare mai putin controlabil si predictibil in derapaj lateral.