Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

probleme la cutia de viteze manuala

Recommended Posts

salutare tuturor

am o problema la cutia de viteze , problema care nu s-a mai agravat dar e deranjanta.in primul rand probleme sunt doar la treapta a 2 a .are probleme cu zavorarea(sau cum se numeste) sare din viteza cateodata, rar, si daca incerc sa o ti in pozitie imi da peste maini si tot sare <_< .poate e o aberatie ...dar de cate ori franez brusc... nu stiu ce se intampla dar cutia merge perfect (este posibil sa fie afectat vreun suport de cutie sa nu stea in pozitia corecta ??? si in momentul in care franez sa revina in pozitie?? ).in plus cand calc ambreiajul sa schimb viteza (treampta 1,2 ) se aude un sunet ciudat ca o placa care loveste in ceva e usor sunet metalic. poate aveti vreo idee daca imi puteti spune vreo parere si daca cunoasteti un service bun de cutii de viteza prin zona Timisoara , Arad mi-ar fi de mare ajutor.multumesc frumos

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Va salut ....Am avut o problema asemanatoare la E39 -le meu din 97 (520i) si anume faptul ca din viteza 1 catre a 2-a simteam un tremurat foarte puternic in palma cand trageam de levier care viteza a 2-a (simteam pinioanele in palma ca la DAC) dar nu caraia cutia deloc...pe langa asta, imi zbicea tare cand intra in vit a 2-a....unii spuneau ca e vorba de sincronul de la a 2-a altii ca ar fi timoneria ...habar nu aveam ce trebuia schimbat...nu stiu dar acum 3 zile am fost la marele meu salvator din Slatina pentru ca sa ii explic despre problema asta care nu se agrava dar care ma racaia din ce in ce mai tare pe ficati....si mi-a spus ....:"Hai sa schimbam lichidul de frana"...si asa am facut...fratilor, chiar nu stiu ce s-a intamplat sau ce se intampla dar au disparut complet toate simptomele alea....habar nu am dar din nou m-a salvat baiatu de o cheltuiala...ma gandeam sa dau 2000 de euro pe cutie....nu-mi vine sa cred ca au disparut toate simptomele alea si totu e OK acum.... <_<

Tkx man...tocmai ce l-am sunat pe mester si exact asta mi-a spus si el...pe langa asta mi-a recomandat sa schimb cat mai rpede toate furtunele de la frana...incep sa crape...cu ceva preturi m-ati putea ajuta fratilor?....bafta