Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Ulei si service E90

nordboy

Recommended Posts

Am un 320d E90,si azi am fost la un service de mi/au schimbat uleiul,si au pus putin mai mult ulei decat trebuie,e putin peste nivelul maxim.Ce se poate intampla in acest caz,pot sa stau linistit,sau tre sa iau masurile necesare?Si daca stie cineva cum se reseteaza oil service-ul la acest model.Am cautat in topicuri,dar nu am gasit nimic concret,din pacate.

Va multumesc mult!

uite aici cum se reseteazĂŁ.

Âştiu cĂŁ am citit undeva cĂŁ nu e bine sĂŁ ai ulei peste, dar nu Âştiu sĂŁ-Ăži argumentez.

poÞi sã cumperi o seringã de 10 ml(care e cea mai mare din câte ºtiu) ºi eu mi-am cumpãrat un furtun pentru pompa de aer pentru acvariu. am luat 2m preventiv, dar 1m e de ajuns, e 1 leu.

la 1.5lei o scoĂži la capĂŁt <_<

ºi bagi furtunelul cu seringa pe jojã ºi scoÞi cât ulei este nevoie. ÎÞi mai trebuie ºi o sticlã pet de 0.5l.

Am schimbat doar uleiul si filtrul de ulei.Am cumparat ulei Castrol long life 5w 30,si am platit 65 lei litrul,si filtrul de ulei 55 lei.Manopera a fost din partea firmei de unde am cumparat uleiul.Sa vedeti faza.In calculatorul firmei de unde am luat uleiul scria ca imi trebe 5,5 litri ulei,eu am luat 6 litri,sa fiu sigur ca ajunge.dar cand au facut baietii schimbul au intrat doar 4,5 litri,si e putin peste nivel.Deci in concluzie,ar intra doar putin peste 4 litri?La voi cat ulei a intrat? Edited by nordboy

intrã 5.5 litri fix. l-am schimbat eu acum 6 zile. sigur Þi-a schimbat ºi filtrul? <_< ai stat lângã ei? sau poate nu Þi-a scurs bine uleiul.

normal cã a fost manopera din partea firmei la cât de scump e uleiul. eu am luat ulei BMW 5w-30 longlife 04 la 37lei/litru.

intrã 5.5 litri fix. l-am schimbat eu acum 6 zile. sigur Þi-a schimbat ºi filtrul? <_< ai stat lângã ei? sau poate nu Þi-a scurs bine uleiul.

normal cã a fost manopera din partea firmei la cât de scump e uleiul. eu am luat ulei BMW 5w-30 longlife 04 la 37lei/litru.

De unde ai luat ulei la pretul asta?

In calculatorul firmei de unde am luat uleiul scria ca imi trebe 5,5 litri ulei,eu am luat 6 litri,sa fiu sigur ca ajunge.dar cand au facut baietii schimbul au intrat doar 4,5 litri,si e putin peste nivel.Deci in concluzie,ar intra doar putin peste 4 litri?La voi cat ulei a intrat?

sau nu stiau cat ulei intra si au pus .... sa fie ...

de Âştiut Âştiau cĂŁ doar aveau calculator sĂŁ se informeze. au pus 4.5l Âşi e Âşi puĂžin peste nivel.

ori nu au scurs cum trebuie uleiul, ori n-au schimbat filtrul.

In timpul cat s/a facut schimbul de ulei,tin sa precizez ca am stat langa ei si am asistat.Mi/au ridicat masina pe lift,sau cum i zice,si au asteptat pana nu a mai curs pic de ulei din masina,si la fel,filtrul a fost schimbat si el,de fata cu mine.Am verificat uleiul dupa schimb,si era f curat,transparent se vedea pe joja,asta inseamna ca nu a ramas ulei vechi in motor,zic eu.O sa urmaresc nivelul sa vedem ce se intampla,poate o sa scada,si o sa completez apoi.Pana atunci va multumesc ptr raspunsuri,si sanatate la toata lumea! <_<