Jump to content

e46 vs. Clio

Balanganel

Recommended Posts

Am avut si eu accident azi. De-abia trezit din somn, am plecat de acasa sa iau pe cineva din centru. La Izvorul Rece in rond am pupat un clio. Veneam dinspre Foisor si mergeam inspre mosilor pe Ferdinand. La rond la izvoru rece aveam un clio in fata. Stam amandoi sa cedam, nu mai vine nimic, clio-ul pleaca asa incetisor, ma mai asigur o data si plec si eu.... si, surpriza, m-am imfipt in bara clioului. Ghinionul a fost ca era o baba sclerozata si crizata care a inceput sa tipe si sa blesteme ca merg ca un nebun, ca era s-o omor, ca ea nu pleaca de acolo pana nu vine politia sa faca constatare, ca e masina noua luata in vara, ca n-a avut un accident din '86 de cand conduce si vin eu un golan si o lovesc...

In sfarsit, am putut dupa vreo juma de ora sa-i explic ca trebuie sa mergem la sectia de politie la accidente usoare etc, etc etc.

La politie toate bune, am potrivit declaratiile, i-am spus ce sa scrie acolo, cum sa faca desenul ca era tuta rau. Politistu foarte de treaba, vede care e treaba, vede ca e nebuna, imi zice ca am avut ghinion, asta e, imi da 4 puncte amenda. platesc. Scrie alea pe acolo pana cand ajunge la asigurarea mea. Care se pare ca pe data de 10 luna asta a expirat... Sa-mi pice fata si alta nu. Dupa tot circu numai asta imi lipsea. 1000 de lei amenda. Certificat si numere retinute pana fac rca si platesc amenda.

Acum am si eu o intrebare: Baba avea casco. O sa-si faca masina pe casco. O sa ma dea firma ei de asigurari in judecata sa-mi ceara banii?

Evident ca CASCO va recupera banii de la tine.

Cred ca in cazul asta, daca daunele sunt mari, ar trebui sa te implici si tu in reparatia masinii. Cand service-urile aud de CASCO umfla devizul. Si in final tu va trebui sa achiti acest deviz umflat.

Poate cauti tu un service, negociezi cu aia, mai economisesti niste bani.

NU gaseai si tu pe unu care sa-ti faca asigurare cu cateva zile in urma......

spuneai politistului ca nu o ai la tine si o aduci maine....

1 I-ar fi spus sa se duca sa ia asigurarea de acasa

2 Nu se baga nimeni ..mai ales daca spui pt ce ai nevoie ..

La cine are Casco ?

gaseste pe cineva si fa-ti RCA cu cateva zile in urma si da-i la baba copie.

sau macar scapi de amenda de 10 milioane de la politie!

ca aveai raspundere civila , dar nu se despagubeste daca asigurarea are data cand ai facut accidentul .

stiu ca intra in vigoare pt despagubire intre 12 si 72 de ore in functie de cand e dusa la sediul mare.

si cum credeti ca va arata procesul verbal acum 1 Feb ,..cand cu cateva zile inainte a declarat ca nu avea asigurare! Zau ca o dam in utopii ! Trebuie modificat proces verbal ! Asigurarea face niste verificari ,,,nu cred ca repara asa cu ochii inchisi ..

eu nu inteleg cum ai putut merge fara RCA?

<_<

Si tu acuma, i s-a intamplat omului sa uite data. Nu cred ca e cineva atat de inconstient sa mearga intentionat fara RCA.

Mie mi s-a intamplat pe vremea cand aveam un tico sa ma loveasca unu si sa-mi indoaie portiera dreapta spate. Si surpriza, avea RCA expirat de vreo 10 zile. Se jura omu ca nu stia. Pana la urma politistu l-a iertat de amenda, dar i-a zis sa-mi repare masina ca daca nu are de plata inca 10 mil. Omu, cu chiu cu vai, mi-a luat pana la urma alta portiera si mi-a vopsit-o. Si cand ma gandesc ca la locu accidentului ala tipa la mine ca eu sunt de vina si sa-i dau 1 mil si sa plecam fiecare la treburile noastre... Dar nu si-a gasit fraieru :)

..de ce sã facã dosar penal, doar nu a omorât pe nimeni.....nu cred cã mai riscã nimeni sã faca RCA retroactiv, ori mergi la babã ºi Îi spui cã Îi faci tu maºina ºi ieºi mai ieftin faÞã de cât or sã Încarce cei de la service deviz-ul când vãd cã e CASCO....ori, asta e, las` sã te dea În judecatã, o sã plãteºti tu În timp, ºi pe bucãÞi....cand vezi cã se strânge funia, le mai dai un milion ºi tot aºa.....

Mai copii, am lucrat in asigurari 2 ani si lucrurile stau in felul urmator:

1. Este adevarat ca cei de la CASCO (sa generalizam) au dreptul legal sa faca regres impotriva ta.

2. Pe unde am lucrat eu nu s-a obosit nimeni sa faca regres impotriva vinovatului la sume de pana la 5000 lei (nu merita deranjul)

3. In cel mai rau caz te vor instiinta (daca reusesc in termen de 6 luni sa iti obtina semnatura de primire, altfel se prescrie) ca le datorezi ceva bani si ca, daca esti baiat bun, sa te duci cuminte singurel la ei la sediu sa le platesti.

4. In caz ca nu esti baiat cuminte cei de la CASCO sunt nevoiti sa urmeze calea legala adica proces civil etc..... si tot nu le dai bani, pt ca la un moment dat o sa se prescrie (3 ani sau nu mai stiu cat e)!

5. Foarte important: NU UMBLATI CU FALSURI SAU ASIGURARI DIN URMA, deoarece dupa noul cod penal:

"Art 291 – Uzul de Fals – Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani",asta, bineinteles, daca va prinde careva (BRANDEX nu mai invata lumea la prostii) :)

6. Si cel mai important: Verifica intotdeauna asigurarea rca!!! nu se stie cand vei lovi un taran cu ML fara asigurare si nu vei avea pe unde sa scoti camasa!!!

Sper ca cele de mai sus sa fie de folos cuiva!

<_<

:) mersi mult.

Deci daca nu platesc nu mi se intampla nimic ? Adica in cazul in care ma dau in judecata. Mie mi-ar comveni, ca nu prea am de unde sa fac rost de bani, de-abia am sa o repar pe a mea <_<

si daca se ajunge in instanta se propune esalonarea datoriilor etc ..E cam ca la vrajelile cu Kasolvenzia ..te sunau te somau ..si cand ajungeau in instanta inainte sa intre in proces se rugau de oameni sa le plateasca si lor cate ceva . 10 % macar ....unii muscau , altii refuzau si toata lumea pleca acasa !.

bara zgariata si indoita putin, pe portbagaj o zgarietura de vreo 5 centimetrii, si si aripa stanga spate putin ondulata.

un deviz ca asta pe casco ar arata cu bara schimbata +3 piese vopsite 450euro+bara +manopera reparatie aripa si portbagaj +demontare montare spoiler.