Jump to content

Scartait denivelari

Recommended Posts

Salutare! Dupa cum scrie si in titlu am un scartait la suspensia fata atunci cand trec cu 10 km/h peste opritoare (ca nu stiu cum sa le numesc). Am fost azi la Mhs si nu au gasit absolut nimic la suspensie. Nici fata, nici spate. Asa ca va intreb pe voi daca s-a mai confruntat cineva cu un zgomot asemanator.

articulatia sferica a bieletei de directie dinspre caseta are intre corpul exterior si sfera (rotula) o bucsa de teflon sau poliamid...practic sfera inainte de a fi ambutisata in corpul exterior a fost imbracata in plastic) Daca nu exista agent de ungere aici se intampla ceea ce este descris mai sus. La cea mai mica denivelare se manifesta... Se desface burduful de cauciuc in partea dinspre caseta, se bele.....(scuze <_< )...se ruleaza inspre roata si se da cu ceva vaselina sau spray cu vaselina lichida acolo...Dupa 10 min de mers dispare...Pun si o poza imediat daca se doreste..Am pus..se vede mantaua de plastic acolo...

@Nony...asta ca am luat jante ok de la tine :)

Edited by DanS

Am si eu un scartait dar pe spate, am gasit probleme la arc adica era ruginit jos la baza si nu avea prima spira, se rupsese l-am inlocuit si mia zis baiatul de la service sa inlocuiesc si bucsile superioare, ma rog nu l-am ascultat si tot imi scartaie dar cand am greutate de ex 5 persoane in masina mai voluminoase cei drept.... nu stiu ce are poate sunt bucsile dar poate e si altceva....mecanicul se referea la bucsa de la pozitia 14 din poza alaturata...

post-9983-1233858461_thumb.png

Si la mine la e36 325tds cand merg pe un drum cu denivelari mai incet tot se aude cate o pocnitura si nu stiu ce este pentru ca bucsile sunt ok si nu stiu ce ar putea fi ca deja este stresanta treaba asta. Care mi-ati putea spune cam care ar fi problema? 

unde se aude pe fata sau pe spate

Si la mine la e36 325tds cand merg pe un drum cu denivelari mai incet tot se aude cate o pocnitura si nu stiu ce este pentru ca bucsile sunt ok si nu stiu ce ar putea fi ca deja este stresanta treaba asta. Care mi-ati putea spune cam care ar fi problema? 

unde se aude pe fata sau pe spate

pe fata se aude am uitat sa spun

bieleta antiruliu

articulatia sferica a bieletei de directie dinspre caseta are intre corpul exterior si sfera (rotula) o bucsa de teflon sau poliamid...practic sfera inainte de a fi ambutisata in corpul exterior a fost imbracata in plastic) Daca nu exista agent de ungere aici se intampla ceea ce este descris mai sus. La cea mai mica denivelare se manifesta... Se desface burduful de cauciuc in partea dinspre caseta, se bele.....(scuze <_< )...se ruleaza inspre roata si se da cu ceva vaselina sau spray cu vaselina lichida acolo...Dupa 10 min de mers dispare...Pun si o poza imediat daca se doreste..Am pus..se vede mantaua de plastic acolo...

@Nony...asta ca am luat jante ok de la tine :)

@changing:am patit acelasi lucru acum o luna deoarece masina a stat mult timp (nu cred ca e cazul tau dar la mine exact asa se intampla si am rezolvat precum ti-am raspuns)....ai verificat ce ti-am scris mai inainte unde ti-am pus si o poza cu o piese asemanatoare pe care-0 cumparasem crezand ca e irecuperabila cea existenta?

Sunt interesat sa stiu daca s-a rezolvat.

Edited by DanS

bieleta antiruliu

@Nony...asta ca am luat jante ok de la tine :bashwall:

@changing:am patit acelasi lucru acum o luna deoarece masina a stat mult timp (nu cred ca e cazul tau dar la mine exact asa se intampla si am rezolvat precum ti-am raspuns)....ai verificat ce ti-am scris mai inainte unde ti-am pus si o poza cu o piese asemanatoare pe care-0 cumparasem crezand ca e irecuperabila cea existenta?

Sunt interesat sa stiu daca s-a rezolvat.

si asta ziceti voi ca este cu probleme bucsa de plastic de la bieleta de directie :) !

bieleta antiruliu
si asta ziceti voi ca este cu probleme bucsa de plastic de la bieleta de directie <_< !

cazul tau se refera la bieleta antiruliu. Problema initiatorului topicului se refera la mantaua de plastic uscata...nu la tine

Edited by DanS

Sa stii ca si masina mea sta destul de mult ca am 2 si merg cand cu una cand cu alta. Bmw-ul nu a mai mers de cateva zile. Asa ca nu stiu daca mai scartaie. Dar voi merge cu el sa vad daca mai face. Am inteles ca nu ar mai face cand este cald afara. In orice caz, nu am reusit sa vad daca este problema de care spui tu, pt ca am fost la Mhs si aia nu au gasit nimic, iar eu nu prea am idee unde sa ma duc fara sa-mi faca aia masina praf. Mai caut un mecanic ca lumea si apoi sper sa rezolv.