Jump to content

BMW 318 D

cipus

Recommended Posts

Cineva mi-a spus ca 318 D, 116 CP are motorul identic cu 320 D, 150 CP doar ca este limitat electronic, dar aceasta limitare se poate da jos. Am intrat pe carfolio si intr-adevar motoarele sunt identice, ambele de 1995 cc + toate celelalte caracteristici. E adevarat oare ca nu stiu ce sa mai cred ?

oare e identica si cutia de viteze ?

71751[/snapback]

E o prostie treaba cu limitarea electronica. Pe multi am auzit vorbind si despre vw.. ca tdi-urile pd sunt la fel si cele de 101cp si cele 150cp, doar electonica difera, si am aflat cu stupoare ca sunt o gramada de diferente si mecanice intre ele,nu doar electonica e alta, informatie care am primit-o de la un shef a unei reprezentate vw din italia. Ma gandesc ca acelasi lucru e si cu bmw-ul .. probabil materialele folosite la motorul de 116 cp sunt mai putin fiabile decat cele folosite motorului de 150cp.

am gasit 2 diferente :

1. Fuel System :

- 320 , 150 CP : Bosch DDE 5.0

- 318 , 116 CP : Bosch DDE 3.0

2 . Final drive ratio :

- 320 , 150 CP : 2.35

- 318 , 116 CP : 2.47

Ce inseamna astea ?

Dauneaza daca se da limitarea jos, care sunt diferentele ?

Edited by cipus

eu am primit pe mail o asemanare cu mercedes. Citez : "Acelasi lucru se intimpla si la Mercedes cu modelele de 200 CDI si 220 CDI sunt aceleasi motoare de 2200 cmc diferenta de cp este ca cel de 200 CDI este limitat electronic"

nu sunt sigur daca sunt altii mai avizati sa-si spuna parerea, dar din cate stiu eu difera turbina, motorul e intradevar la fel, dar parametrii turbinei difera. Daca mai sunt si alte diferente eu personal nu stiu poate stiu altii mai multe.

71755[/snapback]

Mie mi-a spus tipu asta din italia ca la vw difera in primul rand turbina, la _chiulasa_ ceva si mai sunt si alte modificati. Parerea mea ca sunt si alte diferente .. nu se justifica diferenta de pret. Un mecanic specializat in bmw poate te-ar putea lamurii mai exact.

eu am primit pe mail o asemanare cu mercedes. Citez : "Acelasi lucru se intimpla si la Mercedes cu modelele de 200 CDI si 220 CDI sunt aceleasi motoare de 2200 cmc diferenta de cp este ca cel de 200 CDI este limitat electronic"

71756[/snapback]

Cine tzi-a trimis mailu asta ?

Mi s-a mai spus ca s-a recurs la aceasta limitare pentru un impozit mai mic si consum la fel, mai mic

71760[/snapback]

Nu stiu ce sa zic .. dar nu prea cred.. de ex: daca faci un chip tuning la un 318d il ridici de la 115cp la 143 iar la un 320d de la 150cp la 180cp, dc oare ? Dc nu sunt aceleasi puteri la ambele modele daca e vb doar de liminator si e acelasi motor ? Eu imi pastrez parerea .. sunt si alte diferente intre motoare .. nu doar limitarea din electonica.

Unul care avea interes :blink: , un dealer de la avis-automobile

71761[/snapback]

Asta am vrut sa te intreb .. da am zis ca nu te mai intreb daca nu ai spus tu .. daca nu cumva era in vanzator de masini ... e clar .. :) viata-i grea .. fiecare incearca sa traiasca cum poate ..

Deci motorul de pe 318d de 116cp are codul motor M47 sau 20 4 D1, iar motorul de 150CP are codul M47N sau 20 4 D4.Nu au nici o legatura. Cel de 150CP este common rail iar celalalt nu.

Motorul de pe 318d este acelasi motor cu cel de 136CP( de la modelul fara facelift).Au acelasi cod.( 204D1)

Si este adevarat ca i-au redus puterea( de la 136 la 116) din electronica deoarece concura cu cel de 150CP.

Acelasi lucru s-a intamplat si la seria5 E39 - 520d ( a ramas cu 136Cp si dupa 2002).Nu au pus motorul de 150CP deoarece concura cu 525d ( 163 CP).

Edited by b10sct

• 2 weeks later...