Jump to content

Expertiza electronica

papanoel

Recommended Posts

Salutare , de cateva luni am devenit propietarul unui 320D, cand l-am luat l-am dus pe tester in autovit nu au putut sa verifice calculatorul ca cica e din 99.Oricum in principiu testul a iesit ok dar ala de acolo mi-a zis ca tre sa ii schimb bieletele dar inainte ar fi recomandat sa ii fac o expertiza electronica. In concluzie intrebarea mea e cat de importanta e aceasta expertiza unde se poate face , si cam cat costa(sfaturi)?

Va multzumesc anticipat!

La AB s-ar putea sa te coste FOARTE mult si sa dureze . Mai bine cauta si la noi pe forum , sunt baieti priceputi la soft-uri si testere . Ia legatura , trebuie sa o pui pe tester eventual sa verifici/vezi/rezolve eventuale probleme de soft care le-ar putea avea.

Masina se comporta normal ? Este ok ? Cei din autovit ce au spus ?

Te poti duce sa pui testeru pe ea sa fi cu inima impacata ca e totu ok (costa 50-100ron) ..... mai mult nu cred ca are rost daca e totul in regula !

eu am fost cu fosta masina si la u bosch car service ..... cu programul lor de test nu au vazut decat cateva sisteme in masina ... cred ca singurele care sunt mai ok sunt carsoft ..... si apoi testerul bmw .... si cred ca merita o fuga pana la filaret <_< sau bmw .dar cred ca e posibil sa fie un pic mai scump..

Pai cam toate scannerele universale sunt bune daca sunt compatibile cu masina respectiva.Bineinteles ca nu este vorba de ceva sofisticat, citesti doar eroarea si restul face fiecare ce il taie capul.Eu am un Innova CAN OBD2 pe care l-am luat pentru o masina americana, insa l-am probat de curiozitate si la BMW-urile pe care le-am avut si indica erori corecte, le si interpreta corect.La BMW-urile dupa 2007 inclusiv, este mai problematic deoarece s-a introdus alt protocol.Oricum, cine are un BMW din 2007 in sus nu se uita sambata cu scannerul incercand sa il repare.

Problema apare cand testerul nu are datele corecte pentru masina respectiva si atunci o eroare de senzor apare ca fiind nu stiu ce, cu totul atlceva.Inpa/Ediabas este iar destul de bun, avand in vedere ca interfata este buna si softul complet.Versiunile crackuite au in general lipsa multe module de diagnoza.Din nou, softul asta iti citeste erorile si iti arata niste date live.Nu iti da nici un indiciu despre cum ar trebui sa repari masina, unde sa te uiti mai intai.Adica daca esti de meserie pictor nu prea ajuta foarte mult.

Normal, softul BMW este cel mai bun si cel mai performant deoarece este facut special pentru BMW si este actualizat periodic.

Pentru un BMW intre anii, sa zicem 91-05, un scanner universal este foarte bun pentru a citi erorile din computerul de injectie.

Problema este ca multi nu au minime cunostinte despre sistemul de injectie al masinii si dau vina pe tester , "domne nu este bun testerul".

Problema este ca multi nu au minime cunostinte despre sistemul de injectie al masinii si dau vina pe tester , "domne nu este bun testerul".

Normal, interpretarea tester-ului conteazĂŁ foarte mult.

ĂnsĂŁ mulĂži au variante crackuite deci nici dacĂŁ se pricep nu prea se descurcĂŁ.

• 2 months later...
Pai incearca la un service BMW.Acolo au soft si pentru masina ta.

din pacate nici la reprezentante BMW nu au soft. <_<

eu am un E39 din 1996. am fost la Autotransilvania in Cluj la noul sediu Super Amenajat.

am cerut sa imi faca un test total la masina. mi-au raspuns ca nu au soft pentru masini asa vechi din 1996 ci numai din 2000 in sus. deci daca la reprezentanta BMW nu pot sa-mi faca un test? atunci unde? eu consider ca la Reprezentanta ar trebui sa aibe soft si pentru masinile din 1970 nu as numai pt. cele din 2000 in sus. Mi-a spus domnul de la service ca pot sa duc masina sa vada daca pot face ceva sa vada daca e debitmetrul defect. Testul m-ar fi costat 250 lei dar nu se stia daca il pot face.

In Germania am fost la un service Bosch, si mi-au facut un test complet cu 30 euro. si nu era reprezentanta BMW.

deci aici se vede diferenta dintre GERMANIA SI romania...........................

Pai incearca la un service BMW.Acolo au soft si pentru masina ta.

din pacate nici la reprezentante BMW nu au soft. <_<

eu am un E39 din 1996. am fost la Autotransilvania in Cluj la noul sediu Super Amenajat.

am cerut sa imi faca un test total la masina. mi-au raspuns ca nu au soft pentru masini asa vechi din 1996 ci numai din 2000 in sus. deci daca la reprezentanta BMW nu pot sa-mi faca un test? atunci unde? eu consider ca la Reprezentanta ar trebui sa aibe soft si pentru masinile din 1970 nu as numai pt. cele din 2000 in sus. Mi-a spus domnul de la service ca pot sa duc masina sa vada daca pot face ceva sa vada daca e debitmetrul defect. Testul m-ar fi costat 250 lei dar nu se stia daca il pot face.

In Germania am fost la un service Bosch, si mi-au facut un test complet cu 30 euro. si nu era reprezentanta BMW.

deci aici se vede diferenta dintre GERMANIA SI romania...........................

Pana acum nu aveau soft pentru E36, acum nu mai au soft nici pentru un E39 din 1996. :)

Orice service BMW are soft si pentru E36 si pentru E39.Daca ei nu au chef sa repare masini asa de "vechi" asta este alta treaba.

Personal i-as reclama in Germania.

Edited by Bavaria