Jump to content

Cutie automata e39 530d

denti_marius

Recommended Posts

Asa face si a mea, am observat asta cand schimba din a 3-a in a 4-a si am 3000 rpm. Nu face intotdeauna. Mie mi s-a facut un update de soft pe la 160.000 km. Tin sa spun ca , cutia a mers foarte bine dupa, acuma de o perioada am inceput sa simt si eu mici socuri. Eu cred ca daca s-ar reseta valorile adaptarilor, ar merge din nou perfect. Cand o sa schimb uleiu (am 200.000 km) o sa fac si o resetare a valorilor de adaptare, am inteles ca e chiar recomandat asta.

patesc multe cutii asa in situatia asta, face 2 schimbari rapide de viteza si mai apare socul asta. . Se intampla de regula in viteze inferioare. La tine cred ca poti incerca un update de soft, poate o rezolva.

Nici nu stiam ca se poate face update de soft la cutia de viteze, unde se face asa ceva? La reprezentanta bmw?

Asa face si a mea, am observat asta cand schimba din a 3-a in a 4-a si am 3000 rpm. Nu face intotdeauna. Mie mi s-a facut un update de soft pe la 160.000 km. Tin sa spun ca , cutia a mers foarte bine dupa, acuma de o perioada am inceput sa simt si eu mici socuri. Eu cred ca daca s-ar reseta valorile adaptarilor, ar merge din nou perfect. Cand o sa schimb uleiu (am 200.000 km) o sa fac si o resetare a valorilor de adaptare, am inteles ca e chiar recomandat asta.

Ai 530d ? Cat te-a costat update-ul de soft? Uleiul in cutie l-ai schimbat? (si eu sunt din Cluj)

Edited by rovampera

Am 525d. Mie mi la facut Lory gratuit, de fapt aveam alta problema si daca tot a pus testerul mi-a facut si update de soft. Masina functionat foarte bine dupa update, inainte de update aveam un soc cand schimba din a 2-a in a 1-a, dupa update nu mai face. Eu de cand am masina nu am schimbat uleiul, vechiul proprietar zice ca l-a schimbat la 120.000 la Autotransilvania. Ar trebui sa merg sa verific. Oricum ma gandesc sa il schimb in curand.

Daca vrei mai multe detalii scrie-mi pe PM

Salut. Am un bmw x5 3.0d din 2002 cu probleme la cutia de viteze (automata). Am citit mai multe pareri pana acum despre diferite posibilitati - cutie sh, reconditionat, inlocuit - si concluzia e ca o reconditionare ar putea fi o solutie buna din punct de vedere al raportului calitate/pret. Din cate am inteles exista in Bucuresti un tip - Alex - cu care as putea lua legatura. Daca s-ar putea sa-mi dati mai multe detalii despre cum pot lua leg cu el - nr. de tel, adresa de mail, etc. - v-as fi recunoscator. Multumesc anticipat.

Salut. Am un bmw x5 3.0d din 2002 cu probleme la cutia de viteze (automata). Am citit mai multe pareri pana acum despre diferite posibilitati - cutie sh, reconditionat, inlocuit - si concluzia e ca o reconditionare ar putea fi o solutie buna din punct de vedere al raportului calitate/pret. Din cate am inteles exista in Bucuresti un tip - Alex - cu care as putea lua legatura. Daca s-ar putea sa-mi dati mai multe detalii despre cum pot lua leg cu el - nr. de tel, adresa de mail, etc. - v-as fi recunoscator. Multumesc anticipat.

Parca userul Ciupanezu il stie pe acel Alex....cel putin asa imi aduc eu aminte de cand am avut problema la cutie, ca atunci luasem in calcul toate posibilitatile, inclusiv de adus o cutie din Germania de pe o masina botita.... Pana la urma am ales sa iau cutie noua, de la AB, pentru ca aveam de gand sa pastrez masina mai mult timp. Pana acum, sa nu vb intr-un ceas rau, nu am avut nici un fel de problema...

La mine se simte cand schimba, in special cand accelerez mai violent...dar cred ca e normal, avand in vedere puterea si cuplul motorului... In acceleratii schimba la turatii mai mari, situatii in care cuplul e maxim, si puterea e destul de mare...prin urmare se simte..... Am sa incerc sa vad ce versiune de soft am in calculatorul cutiei, si daca e vreo versiune mai noua sa ii fac un update....

Feri, vre-un raspuns ? Chiar is curios de ce or sa spuna.....Ma gandesc ca pe undeva e destul de simplu....adik in cutii am inteles ca pica discurile si/sau convertizorul.....Bine, or fi si cazuri cand pica mai multe, dar banui ca sunt mai rare....

Ori, la reconditionare, se schimba absolut toate discurile(vin kituri complete), uleiul, filtrul de ulei....eventual capacul de la baia de ulei(cica are pe el niste filtre sau magneti pentru a aduna spanul din ulei).

Is unguri totusi...nu sunt romani sa spuna ca au schimbat tot si in realitate nu au schimbat nimic....:twoup:

Azi am vorbit cu ei. Au zis ca demonteaza cutia. Pe tester a iesit ca aluneca ceva in cutie. Nu mai stiu ce. Probabil ceva discuri. Maine dimineata desfac cutia ca sa faca constatarea. Oricum o fac pe garantie, nu au comentat nimic in legatura cu lucrul asta. Sper ca am avut doar ghinion si dupa reparatia asta nu o sa am probleme.

Normal ca exista si unguri tepari dar nu cred ca ii cazul aici. Au service-ul din 89, deci au experienta, in curte erau cateva masini aduse la reparat. Nu cred ca si-ar strica reputatia tepuind clientii. Avand in vedere ca sunt aprope de granita isi pot face o clientela si din Romania. La prima vedere sunt mai ieftini decat romanii, ramane de vazut daca sunt si buni. Nu au incercat sa se eschiveze si sa nu faca reparatia in garantie pe cand in Romania am patit-o si au patit-o si altii pe la service-uri.

Da, Ciupanezu, insa...nu stiu...suna urat de tot, dar , din pacate e la fel de adevarat...romanul nu e invatat sa munceasca...romanul e invatat sa se fereasca de munca...

Sa nu zic de cum sunt tratati clientii la noi cand reclama un defect acoperit de garantie.....Am avut ocazia sa cumpar din Germania un cuptor, care avea un defect ascuns. Cand m-am intors la ei cu reclamatia, nu stiau cum sa isi ceara scuze, si au schimbat produsul pe loc... in Italia, un ceas cu proiectie pe perete, la fel schimbat pe loc fara nici un comentariu. La noi asa se intampla? Pana nu vii cu OPC-ul nu prea ai sanse de izbanda...

Evident, asta nu inseamna ca toti romanii sunt asa. Si nici nu inseamna ca ungurii, in speta, toti sunt muncitori si seriosi... Ideea era ca intr-o simpla comparatie ungurul e mult mai serios decat romanul...

Chiar daca nu ne face placere sa recunoastem, cam asta e adevarul...

In ce alta tara s-a mai pomenit ca la service autorizat BMW, nu dau numele si locatia inca, sa iti puna pe masina piese de producator si sa iti factureze piese originale? Unde s-a pomenit sa suni la AB sa iti trimita o piesa si sa iti trmita de producator? Si culmea, cand i-am sunat au sarit in sus ca ii jignesc cu asemenea acuzatii... Am ajuns sa ma intreb daca si uleiul de mi l-au pus in motor e chiar LongLife, sau o fi ceva facut "pe vapor"...asta daca or fi schimbat uleiul...

Scuze de paranteza(iar mi-am adus aminte si iar mi s-a urcat sangele la cap), insa asa stau lucrurile in Romania. Si sincer, cred ca de asta nu merge mai nimic in tara asta....marea majoritate se feresc de munca ca "dracu de tamaie"...

Eu am amici care trĂŁiasc sau au trĂŁit ĂŽn strĂŁinĂŁtate, unul chiar locuieÂşte ĂŽn Germania de 5 ani.

ExistĂŁ oameni Âşi oameni, Ăžepe se dau peste tot.

Normal cã În România e mai uºor sã iei Þeapã, Însã asta e din cauza sãrãciei ºi mentalitãÞii, Însã nu trebuie sã cãdem În extrema cealaltã, adicã sã credem cã În afarã nu putem lua Þeapã ºi cã În strãinãtate umblã câinii cu covrigi În coadã, oamenii sunt buni, naivi ºi au un comportament ingenuu.

da, aveti dreptate si unul si celalalt, am trait 7 ani in afara si am vazut ce inseamna ca oamenii sa fie responsabili de ceea ce fac si sa tina la job-ul sau afacerea lor, dar bineinteles exista si acolo oameni si oameni, am luat si eu tepe destule si pe dincolo, spre exemplu cu bmw-ul am umblat si am schimbat o gramada de bucsi si bielete si tot amarul fara ca bataia sa dispara, pana cand, cu un drum de Romania, m-am bagat aici la un mecanic sa-l intreb daca poate gasi bataia aia enervanta pe care, bineinteles, a gasit-o. si multe altele.... de exemplu avind prima data un e 39 cu motor 3000 d care se incalzeste foarte tare, la un moment dat intra si celalalt ventilator in functiune si suna mult mai tare si ai impresia si ca scade putin puterea motorului, ei mi-au zis ca am un furtun de turbo fisurat..... na poftim cultura, si ca l-au schimbat si totul ok, bineinteles ca am scos masina si la prima incalzire iar simt acelasi lucru, ca sa-mi dau seama singur ce e de fapt.

ma rog, vroiam sa zic ca peste tot sunt oameni si oameni.

Edited by rovampera

Am vorbit azi la service, din nou. Au desfacut cutia, filtrul de ulei este infundat si nu a fost presiune de ulei in cutie. Din cauza asta s-au belit discurile in cutie si trebuie schimbate. Nu stiu daca toate sau doar unele, banuiesc ca tot kitul. Ei au zis ca, probabil, a ramas ceva in convertizor dupa reconditionare, ei nu au verificat convertizorul in interior cand l-au montat. Convertizorul l-au trimis iar la un atelier specializat, de data asta in Ungaria.

in vest tepele se dau cu acte, adica in general ai o sansa sa le eviti daca esti atent. ma refer la scrisul ala mic din contracte, clauze etc...

Faorte rar teapa gen a luat banii si a fugit. Sau dureaza 2 zile si se fac 3 saptamani.. Oamenii lucreaza finut si dupa regulament. Cu ala ti-o iei cel mai des... dupa regulament. Asta imi place, ca totusi ai o sansa.

Cat timp ii repara omului cutia pe garantia de la prima reparatie, eu zic ca sunt foarte ok cei de le service. La noi e un nene in Timisoara de se lauda ca repara cutii automate de BMW, care nene, cand l-am intrebat cat tine cutia reparata si cata garantie ofera, mi-a raspuns sec ca e functie de sofer....

Vi se pare raspuns de om serios? Mie nu....

On topic acum...Se poate intampla peste tot sa nu iasa totul tocmai ca la carte....Si nemtii, si ungurii, inainte de toate sunt oameni...prin urmare pot sa greseasca... Eu personal pot sa accept acest lucru, atata timp cat respectivul isi recunoaste greseala si evident, si-o asuma... Din ce a zis Feri, ungurul nu a comentat nimic legat de garantie... E rau ca trebuie sa te duci iar in ungaria, sa pierzi timp, stai iar ceva timp fara masina, insa asta este....oricine poate sa greseasca....e uman....

Sa ne tii la curent Feri. Sper sa nu mai ai probleme apoi cu masina si sa te bucuri de ea...

Bafta multa...

• 2 weeks later...
Ii gata masina. Am luat-o de la service joi, in 04.11. Mi-au facut-o pe garantie, nu am platit nimic. Problema a fost la convertizor. Cei care au reconditionat convertizorul nu au pus ceva distantier intre palete si se atingeau paletele. Paletele incalzeau uleiul si de la frecare s-au mancat acolo inauntru in convertizor. Convertizorul a fost atat de avariat incat nu a mai putut si reparat. Mi-au pus unul de la ei, au avut pe stoc. Banuiesc ca au pus unul reconditionat, nu cred ca ii nou, am uitat sa intreb. Pe langa convertizor au schimbat din nou discurile in cutie pentru ca si ele au fost afectate. Deocamdata e bine, schimba mai fin decat inainte. Sper sa o tina tot asa. Mi-au zis sa ii sun daca o sa am probleme, deci banuiesc ca am garantie in continuare. Am uitat sa intreb.

Bravo.Ma bucur pentru tine si pentru masina ta.:twoup:

Tocmai ce spuneam mai sus....romanii nu prea sunt in stare sa isi mentina afacerea....insa ungurul respectiv se pare ca stie foarte bine sa o faca.

In final ai iesit destul de bine ca si costuri, insa ai marele avantaj ca esti aproape de Debrecen. EU daca era sa fac miscarea asta cred ca plateam 7-8 sute de euroi numai platforma pana acolo. Tipul repara si cutii de X5? AM un amic care crede ca o sa il lase cutia. L-am sfatuit sa mearga undeva cat mai merge massina pe rotile ei, insa el va decide....Daca e nevoie te caut pentru o adresa, telefon, ale ungurului?

Bafta multa...

Bravo.Ma bucur pentru tine si pentru masina ta.:twoup:

Tocmai ce spuneam mai sus....romanii nu prea sunt in stare sa isi mentina afacerea....insa ungurul respectiv se pare ca stie foarte bine sa o faca.

In final ai iesit destul de bine ca si costuri, insa ai marele avantaj ca esti aproape de Debrecen. EU daca era sa fac miscarea asta cred ca plateam 7-8 sute de euroi numai platforma pana acolo. Tipul repara si cutii de X5? AM un amic care crede ca o sa il lase cutia. L-am sfatuit sa mearga undeva cat mai merge massina pe rotile ei, insa el va decide....Daca e nevoie te caut pentru o adresa, telefon, ale ungurului?

Bafta multa...

Repara orice fel de cutii. Problema este ca, nu cred ca vorbeste alta limba decat maghiara. Trebuie sa stie prietenul tau maghiara sau sa mearga cu cineva care stie maghiara si sa-i traduca. In orice caz eu iti trimit pe PM link catre saitul serviceului.

• 5 months later...
@denti_marius, in locul tau n-as ridica prea tare in slavi cutia noua de la BMW. si eu am cumparat una la fel de la bmw din munchen. am 120 mii cu ea si deja face figuri. nu stiu daca e grav, dar e frustrant sa stii ca ai dat o caruta de bani... pt ce??? daca stiam, o luam SH sau o reparam. o sa merg la o firma de reparatii cutii sa-mi faca o constatare sanatoasa...