Jump to content

Probleme cod vopsea

Allex

Recommended Posts

Deci ori eu nu mai vĂŁd bine, ori ĂŁia chiar mi-au greÂşit codul la vopsea :unsure:

Pe maÂşina mea (E46) scrie pe acel sticker de la motor culoarea Orientblau metalic 317, iar ĂŽn lista cu codurile de culori BMW apare doar Orientblau 317 :bashwall: . Normal ar fi sĂŁ fie aceeaÂşi culoare pentru cĂŁ dacĂŁ ne luĂŁm dupĂŁ cod, este acelaÂşi.

Problema este alta, am dus maÂşina ĂŽn service, au vopsit-o Âşi cred cĂŁ au greÂşit codul pentru cĂŁ acum este un albastru deschis <_<

Când i-am spus bãiatului care a vopsit-o a zis: "Aºa trebuia sã fie cã Þi-am luat-o dupã cod, cine Þi-a vopsit-o Înainte nu a vopsit-o culoarea care trebuie!"

DupĂŁ ce am mai discutat cu el mi-a zis cĂŁ se mai ĂŽnchide ĂŽn timp cĂŁ sĂŁ nu mai ĂŽmi fac probleme... mĂŁ rog, eu Âştiam cĂŁ ĂŽn timp vopseaua se mai deschide :)

Acum mã gândesc sã o vopseasc din nou la alt service :blink: .

VĂŁ rog dacĂŁ aveĂži vreunul acelaÂşi cod de culoare la maÂşinĂŁ (orientblau 317) sĂŁ puneĂži o pozĂŁ aici sau sĂŁ ĂŽmi daĂži un PM.

Am pus o pozã cu un E46 aceeaºi culoare cu al meu dupã revopsire ºi Încã o pozã cu E46'le meu Înainte de revopsire; mi se pare cã este altã nuanÞã de albastru Mystic blue sau Topazblau... În orice caz nu pare orient blue :blink: .

pozele nu sunt reprezentative ...una e in umbra ..una in lumina ...Ai vopsit toata masina ? singura sansa e sa pui 2 masini una langa alta ca sa vezi diferenta ...micile diferente de nuanta pot iesi si de la vopseaua pe baza de apa ..Intr-adevar poate iesi mai deschis/inchis dupa caz

Da, am vopsit toatã maºina. Nu prea am lângã a cui maºinã sã o pun, nu prea ºtiu pe nimeni cu aceastã culoare.

ĂntradevĂŁr din poze nu prea se observĂŁ, ĂŽn realitate este o oarecare diferenÞã.

Am mai gãsit o altã poza cu maºina, este mai clarã ºi mai de aproape, dar cel mai bine Îi fac luni o pozã când ajung la service.

Nu o vopsesc pe casco :bashwall: Am s-o vopsesc ĂŽn altĂŁ parte, pentru greÂşeala ĂŁlora :) .

Deocamdatã nu sunt sigur cã e diferenÞã mare de culoare dar din câte Îmi aduc aminte, nu prea seamãnã culoarea veche cu cea de acum.

DacĂŁ aici nu este scrisĂŁ greÂşit culoarea, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ aÂşa trebuia sĂŁ fie de la ĂŽnceput Âşi cĂŁ cei de la service au avut dreptate; maÂşina mea ĂŽnainte de a o revopsi la ei nu a avut culoarea/vopseaua originalĂŁ.

Ăn concluzie, eu nu Âştiu sigur care este Orientblau Metalic, culoarea care a avut-o maÂşina mea ĂŽnainte de a o revopsi, sau cea de dupĂŁ revopsire.

Poate mã lãmureºte ºi pe mine cineva cu niºte poze, cã am cãutat pânã acum de am Înebunit. Pe net, ba gãsesc albastru deschis ºi scrie Orientblau metalic ba gãsesc albastru Închis ºi scrie tot la fel <_<

Edited by Allex

Allex: sincer.. cand merg in service sa-mi vopsesc masina.. merg sa mi-o vopsesc in aceeasi culoare... nu dupa coduri si minuni... nu le zic.. va rog sa-mi faceti masina alpine weiss 300.. le zic sa nu vad diferenta de culoare...tot timpu au luat codu de culoare si capacul de la rezervor.. si asa au facut culoarea... mi se pare absurd sa ai 2 culori pe masina, si sa-ti zica ala din service ca stiti... noi am vopsit ce scrie pe masina....

Tu le-ai spus va rog sa mi-o faceti culoarea care scire pe stalp ? sau ai mers la el sa-ti vopsesti 2 elemente in culoarea masinii ?

allex: daca masina mea a fost rasturnata de 3 ori.. si era neagra inainte... si acum e alba.. merge omu se uita pe stalp.. si trage aripa si capota neagra.. ca aia a fost culoarea originala ?!??!!? vezi ca isi bat joc de tine... ei trebuie sa-ti faca masina aceeasi culoare... nu ce scrie pe stalp.. te doare-n cot pe tine ce culoare e masina si ce scrie pe stalp.. ei trebuie sa pregateasca culoarea sa semene cu ce ai pe masina.. daca ai facut-o pe banii tai, merci la OPC... daca ai facut-o pe asigurare mergi in service si la asigurator... tu le-ai dus masina sa ti-o faca uniform.. nu sa ti-o faca 317..

Edited by Cristi.MD

Allex: sincer.. cand merg in service sa-mi vopsesc masina.. merg sa mi-o vopsesc in aceeasi culoare... nu dupa coduri si minuni... nu le zic.. va rog sa-mi faceti masina alpine weiss 300.. le zic sa nu vad diferenta de culoare...tot timpu au luat codu de culoare si capacul de la rezervor.. si asa au facut culoarea... mi se pare absurd sa ai 2 culori pe masina, si sa-ti zica ala din service ca stiti... noi am vopsit ce scrie pe masina....

Tu le-ai spus va rog sa mi-o faceti culoarea care scire pe stalp ? sau ai mers la el sa-ti vopsesti 2 elemente in culoarea masinii ?

allex: daca masina mea a fost rasturnata de 3 ori.. si era neagra inainte... si acum e alba.. merge omu se uita pe stalp.. si trage aripa si capota neagra.. ca aia a fost culoarea originala ?!??!!? vezi ca isi bat joc de tine... ei trebuie sa-ti faca masina aceeasi culoare... nu ce scrie pe stalp.. te doare-n cot pe tine ce culoare e masina si ce scrie pe stalp.. ei trebuie sa pregateasca culoarea sa semene cu ce ai pe masina.. daca ai facut-o pe banii tai, merci la OPC... daca ai facut-o pe asigurare mergi in service si la asigurator... tu le-ai dus masina sa ti-o faca uniform.. nu sa ti-o faca 317..

Am zis mai sus cã am vopsit toatã maºina. Normal este sã Þi-o vopseascã dupã codul de pe stâlp sau mã rog de lângã motor, dacã o vopseºti pe toatã, pentru cã În timp vopseaua se mai decoloreazã. Ciudat este cã la mine a ieºit deja mai decoloratã decât era ºi mi-au spus cã o sã se mai Închidã În timp <_< .

In orice service am fost se face culoarea dupa codul masinii ....mai ales in cazul lui unde a fost revopsire completa nu era nici un motiv sa se procedeze altfel ..Treaba cu capacul rezervor se face cand se vopsesc parti !....

Vopseaua se mai poate inchide putin de la soare !,Eu nu inteleg decat ca noua culoare nu-ti place deloc ..Mai ai o varianta sa faci un spray la comanda cu culoarea dupa cod ...vopseste ceva metalic si incearca sa vezi diferente ..Daca e identic atunci clar diferenta de nuanta e de la vopseaua pe baza de apa !

Nu o vopsesc pe casco :) Am s-o vopsesc ĂŽn altĂŁ parte, pentru greÂşeala ĂŁlora <_< .

Deocamdatã nu sunt sigur cã e diferenÞã mare de culoare dar din câte Îmi aduc aminte, nu prea seamãnã culoarea veche cu cea de acum.

Eu zic cĂŁ o risipĂŁ de bani dacĂŁ nu existĂŁ alte defecte.

La varianta cu spray'ul nu m-am gândit :bashwall:

Eu Âştiam invers cĂŁ vopseaua se mai deschide de la soare ĂŽn timp <_< , probabil nu Âştiam eu bine.

Culoarea de acum, nu pot sĂŁ zic cĂŁ nu-mi place, doar cĂŁ nu suport sĂŁ vĂŁd cĂŁ pe caroserie scrie un cod Âşi maÂşina este altĂŁ culoare :) .

nu-i asa Myxage, daca masina e vopsita de ex. cu culoare Dunkel Blau (dau un ex.) cu vopsea pe baza de diluanti, si se revopseste tot Dunkel Blau cu vopsea pe baza de apa, trebuie sa iasa identic. Dar totu depinde de vopsitor, cate straturi de lac/vopsea aplica, fullerul care e dat inainte, etc.

Ia doua masini si da-le la 2 vopsitori. Da-le aceasi vopsea si lac si fac pariu ca n-or sa fie identice.

Eu te sfatuiesc sa nu mai compari culori pe Internet <_<

Pozele sunt facute cu aparate diferite, in lumini diferite... pana si setarile monitorului pot afecta perceptia asupra culorii. Poate nu-i dracu' chiar asa de negru...

Eu sper sã fie cât mai negru :) adicã albastru mai Închis aºa :bashwall:

Edited by Allex

Daca nu ma insel pe stickerul din interiorul compartimentului motor la una din pozele puse de tine daca dai zoom https://www.bmw-club.cz/graphics/owners/ful..._139_bmw006.jpg apare scris MYSTICBL.. nu se vede complet codul culorii dar este mai mult ca sigur ca este vorba de culoarea Mysticblue pe masina respectiva nu cea care apare in descrierea anuntului. Parerea mea. <_<

nu v am povestiot eu despre prietena mea cu E92(cu jante trasnet=leg cu un topic ciudat) care a atins un pic capota si au vopsit o de 3 ori pana au convins o sa vopseasca toata masina? va reamintesc ca modelul este de 1 an aprox pe piata si reparatia a avut loc la bavaria....

• 2 months later...