Jump to content

''modificare in brif[euro 2]

ionutbv

Recommended Posts

salut,am si eu o problema ,in brif imi apare euro 2,da rar a zis ca afost facuta o modificare ,si transformata in euro 2,chestia e ca este facuta modificarea cu stampila probabil de la registrul nemtesc,in briful mic tot euro 2 scrie,ce trebuie sa fac, sa demonstrez ca este euro 2 dupa ce a fost facuta modificarea.

masina a fost omologata in Germania in 2000 ca fiind cu sistem catalitic EURO2...

iti recomand sa faci un memoriu la Directorul RAR, sa il trimiti prin posta recomandat... sunt obligati ca in termen de max.30 zile sa iti raspunda...

ATENTIE: in memoriu, expune clar ca masina a fost omologata EURO2 in Germania... ar fi bine daca ai mai avea si alte documente cu privire la modificarea respectiva...

daca nu ai, ar trebui sa fie suficient "brieful mic", pentru ca masina a fost omologata Euro2 (cu Schlusselnummer 25) in 2000 la TUV Pforzheim, iar inmatricularea pe numele tau pt.export, probabil, a fost in 2008...

asa ca masina era obligata sa treaca din nou prin TUV inainte de a primi noile numere (export sau 5 zile, tu stii cel mai bine)... ceea ce confirma autenticitatea stampilei de modificare a normei de poluare din Fahrzeugbrief.

intrebarea pe care trebuie sa marsezi este: "de ce RAR nu recunoaste operatiunile efectuate de o autoritate similara a unui stat membru EU ?"

in plus, mai poti invoca nerespectarea drepturilor consumatorului care vine cu documente de origine a marfii intracomunitare si autoritatea romana ii modifica incadrarea de profil, ceea ce obliga consumatorul la plati suplimentare... (taxa auto, impozit, etc.)

mai trebuie sa ceri imperativ, dar politicos, conducerii RAR sa efectueze diligente pe langa partenerul din Germania (in speta TUV) pentru clarificarea situatiei tehnice a masinii cu privire la sistemul catalitic si reactualizarea normei de poluare EURO 2.

pe factura de la achitarea prestatiilor RAR ai platit si verificarea suplimentara in bazele de date... nu face obiectul problemei tale, dar poti invoca si achitarea unei prestatii fara evidentierea vreunui rezultat... adica RAR a interogat o baza de date, in care ar fi trebuit sa afle daca masina ta e EURO2 sau NONEURO <_>

esti cam la limita, dar macar tu ai ceva sanse... pastreaza brieful mic ca pe ochii din cap !!!

in rest, bafta maxima !

Nu cred ca ai sanse sa dovedesti ca este EURO 2 , din actele tale reiese clar ca masina corespunde normelor EURO 2, probabil acea modificare e omologata in Germania de TUV sau DEKRA , insa ai nostri nu recunosc aceste modificari chiar daca sunt certificate de autoritati competente din tarile lor @ idem rar-ul in Ro .

RAR-ul nu recunoaste ALTE MODIFICARI DECAT CELE ORIGINALE .

Nu cred ca ai sanse , insa cu un avocat bun si nervi tari .... poate rezultatul iti va fi favorabil .

Bafta !!!

Eu stiu un anumit lucru,toate masinile care sunt aduse din Germania sunt catalogate D1,D2,D3,D4,D5 unde D1 reprezinta non-euro,D2 euro 1,D3 euro 2 ...etc,asa a patit un prieten,si-a cumparat masina din Germania si scria pe brief D3 si cand a venit cu ea in tara i-a facut RAR si au scos-o euro2 <_<

Eu stiu un anumit lucru,toate masinile care sunt aduse din Germania sunt catalogate D1,D2,D3,D4,D5 unde D1 reprezinta non-euro,D2 euro 1,D3 euro 2 ...etc,asa a patit un prieten,si-a cumparat masina din Germania si scria pe brief D3 si cand a venit cu ea in tara i-a facut RAR si au scos-o euro2 <_<

crezi ca numai din germania?framiu are o alfa romeo 146 din 2001 !in actele de italia scrie euro 3 si ieri dimineata ia scoso euro 2!ce sa i faci?

Eu stiu un anumit lucru,toate masinile care sunt aduse din Germania sunt catalogate D1,D2,D3,D4,D5 unde D1 reprezinta non-euro,D2 euro 1,D3 euro 2 ...etc,asa a patit un prieten,si-a cumparat masina din Germania si scria pe brief D3 si cand a venit cu ea in tara i-a facut RAR si au scos-o euro2 <_>

nu are nicio legatura D cu E...

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=50094