Jump to content

ulei cutie viteze manuala si grup 316i

Ovidiu-Emilian-Ionut

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu asa stiu ca mai nou BMW recomanda schimbarea uleiului din CV la fiecare 160.000 de km. (valabil pt uleiurile lifetime)

mai nou am fost eu la bmw acum vreo 3 luni si mi-au spus ca nu schimba uleiul la cutie.

de unde ai scos-o cu 160000 km?

si in TIS scrie caa nu se schimba.

dar daca vrei tu poti sa-l schimbi

soryn37,

eu dupa ce mi-am cumparat masina ca sa pot dormi linistit, pe langa ca i-am schimbat consumabilele i-am facut si un schimb de ulei la cutia de viteze si diferential.

Pot sa-ti spun ca uleiul din cutie era destul de inchis la culoare, banuiesc ca din cauza uzurii pieselor de angrenaj, masina avand 160k de km la bord (sper reali), dar oricum, cred ca intelegi ce vreau sa-ti zic aici.

Dupa schimb mi-au disparut si simptomele enervante ce-am avut inainte la schimbarea treptelor de viteza 1 si 2. Acum intra in viteze fara a opune o rezistenta semnificativa !

Faptul ca cei de la reprezentanta afirma ca uleiurile lifetime din cutii nu trebuiesc schimbate este doar chestie de marketing, asa sunt ei invatati sa-ti zica ca doar suna bine si ii place si la client sa auda.

Crezi ca-i intereseaza pe ei daca ti se uzeaza componentele din cutie mai repede decat ar trebui ? Dimpotriva! ca doar la ei te duci pe urma sa-ti faca diagnosticare si reparatie la cutie si te taxeaza de nu te mai vezi din moment ce masina ta nu se mai afla in garantie.

Deci pana la urma face fiecare ce vrea cu masina lui, dar parerea mea personala este ca fac numai bine masinii mele daca schimb uleiul mai devreme decat imi recomanda fabricantul, atat la motor cat si la cutie si diferential, chiar daca folosesc ulei full sintetic de calitate.

citeste mai jos

At various production dates in the mid-1990s, which vary according to model, BMW switched to their so-called “lifetime fill” ATF in automatic transmissions, as well as manual gearbox lubricant and differential oil. The reason for this, as far as anyone can tell, is marketing and not engineering – the idea being to foster the notion of the low-maintenance BMW.

There was no explanation of what “lifetime” meant, i.e., lifetime of the car, the component, or for that matter the driver. If it was the component, then obviously anything could be “lifetime fill”. The factory’s initial position is that these lubricants never need to be changed. Then, some time later, it came out that “lifetime” means 100,000 miles. Many dealerships are now recommending manual gearbox and differential oil changes be done at customer expense every 60,000 miles. Every independent BMW technician I know recommends a 30,000-mile interval, and many recommend Red Line synthetic oils (www.redlineoil.com), but not for automatics with “lifetime fill.”

Edited by attila318i

soryn37,

eu dupa ce mi-am cumparat masina ca sa pot dormi linistit, pe langa ca i-am schimbat consumabilele i-am facut si un schimb de ulei la cutia de viteze si diferential.

Pot sa-ti spun ca uleiul din cutie era destul de inchis la culoare, banuiesc ca din cauza uzurii pieselor de angrenaj, masina avand 160k de km la bord (sper reali), dar oricum, cred ca intelegi ce vreau sa-ti zic aici.

Dupa schimb mi-au disparut si simptomele enervante ce-am avut inainte la schimbarea treptelor de viteza 1 si 2. Acum intra in viteze fara a opune o rezistenta semnificativa !

Faptul ca cei de la reprezentanta afirma ca uleiurile lifetime din cutii nu trebuiesc schimbate este doar chestie de marketing, asa sunt ei invatati sa-ti zica ca doar suna bine si ii place si la client sa auda.

Crezi ca-i intereseaza pe ei daca ti se uzeaza componentele din cutie mai repede decat ar trebui ? Dimpotriva! ca doar la ei te duci pe urma sa-ti faca diagnosticare si reparatie la cutie si te taxeaza de nu te mai vezi din moment ce masina ta nu se mai afla in garantie.

Deci pana la urma face fiecare ce vrea cu masina lui, dar parerea mea personala este ca fac numai bine masinii mele daca schimb uleiul mai devreme decat imi recomanda fabricantul, atat la motor cat si la cutie si diferential, chiar daca folosesc ulei full sintetic de calitate.

citeste mai jos

At various production dates in the mid-1990s, which vary according to model, BMW switched to their so-called “lifetime fill” ATF in automatic transmissions, as well as manual gearbox lubricant and differential oil. The reason for this, as far as anyone can tell, is marketing and not engineering – the idea being to foster the notion of the low-maintenance BMW.

There was no explanation of what “lifetime” meant, i.e., lifetime of the car, the component, or for that matter the driver. If it was the component, then obviously anything could be “lifetime fill”. The factory’s initial position is that these lubricants never need to be changed. Then, some time later, it came out that “lifetime” means 100,000 miles. Many dealerships are now recommending manual gearbox and differential oil changes be done at customer expense every 60,000 miles. Every independent BMW technician I know recommends a 30,000-mile interval, and many recommend Red Line synthetic oils (www.redlineoil.com), but not for automatics with “lifetime fill.”

da-mi si mie sursa de unde ai luat articolul.

mersi

daca dai o cautare in google vei gasi rapid linkul acesta

de unde poti descarca documentul respectiv

sunt multe forumuri pe net unde se discuta despre acest subiect,

vezi si aici

sefu am crezut ca vi cu chestii serioase nu ce crede vre-un mike sau alt mecanic "celebru".eu am crezut ca citatul tau este luat dintr-un comunicat sau recomandare data de bmw.asa ca pentru mine ce ai scris tu acolo sau mike ala nu are relevanta.uite ca sa fiu mai sigur o sa pun un prieten de-al meu care locuieste in germania sa intrebe la bmw care este punctul lor de vedere.

• 4 weeks later...

De ce nu le cereti celor de la reprezentanta si hartia cu recomandarea referitoare la inlocuirea ATF sau MTF ? Sau cu noile directive ??? Eventual si o stampila ????

-DACA CUTIA ESTE PE DUCA...NU O SALVEAZA SCHIMBUL DE ULEI

-ULEIUL DE LA CUTIE NU SE SCHIMBA PREVENTIV

toti am plecat de la amarata aia de Dacia 1300....unde era bine sa schimbi din 2 in 2 zile orice piesa sau consumabil...preventiv.

Pai de fapt, as vrea sa verific mai intai nivelul si ma mai gandesc daca-l schimb. Nivelul ar trebui sa fie pana-n buza, nu? Adica, cand desfac busonul sa inceapa sa se prelinga

fara sa fiu rau...dar unde crezi ca a disparut ulei din cutie ????

Pai de fapt, as vrea sa verific mai intai nivelul si ma mai gandesc daca-l schimb. Nivelul ar trebui sa fie pana-n buza, nu? Adica, cand desfac busonul sa inceapa sa se prelinga

fara sa fiu rau...dar unde crezi ca a disparut ulei din cutie ????

Mecanic nu sunt, deci nu pot sa-ti raspund.

Dar, daca pot, de ce sa nu o fac? Mentionez si faptul ca imi place sa "mesteresc" pe la masina si sa invat lucruri noi.

Se uzeaza busonul ala daca-l desfac sa verific? Ca, din cate stiu, este destul de puternic strans.

Cauze pentru lipsa de ulei ar fi destule. Poate fostul proprietar l-a schimbat si (din diverse motive) nu a pus chiar pana in buza. Zic si eu..

Eu zic ca in general daca-mi pare ca ceva nu este in regula chiar NU ESTE in regula.... Asa si cu tine... Daca tu crezi ca ar trebui sa schimbi uleiul schimba-l ca n-are ce sa-i dauneze.... Si ce daca nu se schimba uleiul la cutia de viteze .... daca-l schimbi e mai bine . Decat sa ajungi peste un timp sa regreti ca nu l-ai schimbat mai bine da-l afara..... Vezi ? cat ai vorbit pe forum mai bine schimbai uleiul <_<

daca diferentialul e uscat .

nu merita sa schimbi uleiul ca s-ar putea sa ai pe urma...

in cutie nu-i mare lucru.

intra mai putin de 2 litri asa ca......

Sa stii ca nu ne impresioneaza deloc modul tau de exprimare gen rap-style.

Incearca pe un forum hip-hop, poate acolo devii celebru cu astfel de vorbe! <_<