Jump to content

ulei cutie automata

b-99-tck

Recommended Posts

stiu cert ca s-a verificat acum vreo 20000 km si era ok ,dar daca s-a schimbat nu stiu ,probabil ca da .masina are 191000 reali si schimba foarte bine .

daca ne intalnim ti-o dau sa mergi cu ea dar azi maine nu pot ca n-am scaun la sofer. e in casa pe calorifer la uscat

• 3 weeks later...

de curiozitate, ai de gand sa schimbi uleiul din cutie?

si eu am avut de gand sa il schimb. am tot ce trebuie(ulei, filtru,garnitura) dar un mecanic m-a facut sa ma razgandesc.

mi-a spus ca trebuie resoftata cutia in momentul cand schimbi uleiul ... si daca functioneaza nu are sens sa schimb !

da! fiindca nimeni nu tine masina in germania 200000 km . schimbat ulei cutie =650 lei insemnand 6l ulei+ filtru + manopera

dragi posesori de automate ,schimbati uleiul la cutie !!! o sa va ingroziti ce veti gasi pe fundul baii de ulei de la cutie

Firar mama lor de cutii automate.la BMW nicaieri nu o sa recomande schimbarea uleiului din cutie nici oficial nici neoficial. de ce? producatorul de cutii pentru bmw ( Zf sau GM) spune ca cutiile pentru bmw sunt fara intretinere,cu ulei lifetime, O PROSTIE FOARTE MARE.In general la o cutie automata,steptronic,multitronic etc etc se schimb ulei +filtru la 150.000km ( asta este idealul). schimbarea uleiului din cutie este o operatiune simpla dar totusi complicata,deoarece normal ar fii sa se dea si grupul de valve jos la schimbarea uleiului ,deoarece sub grupul de valve mai raman aproape 2 litrii din uleiul vechi.cred ca 5% din mecanicii care schimba un ulei la cutiile automate fac acest lucru.La o cutie care nu face probleme,prin schimbarea uleiului si a filtrului i se prelungeste "viata" cu mult.

acum despre uleiul de cutie

la bmw conteaza de cine este facuta cutia ZF sau GM.dupa ce ai aflat producatorul cutiei aflii cu ce ulei merge.ZF merge cu Esso LT 71141 care este de un galbui si destul de consistent pe cand GM merge cu un ulei mai rosiatic si mai subtire ( cel mai simlu este sa pui ce spune producatorul).

da! fiindca nimeni nu tine masina in germania 200000 km . schimbat ulei cutie =650 lei insemnand 6l ulei+ filtru + manopera

dragi posesori de automate ,schimbati uleiul la cutie !!! o sa va ingroziti ce veti gasi pe fundul baii de ulei de la cutie

am inteles ca ai schimbat uleiul din cutie. l-ai schimbat pe tot sau doar ce era in baia de ulei?

cum merge cutia dupa schimbul efectuat? se simte o imbunatatire la mers?

eu am cutie GM si intradevar uleiul este mai rosiatic , eu nu stiam ce trebuie ca in momentul care l-au schimbat era foarte foarte negru,in schimb la service au citit ei codul si vad ca au pus ce trebuie. am schimbat doar ce era in baie ,aproape 6 L,dar daca o faceti e suficient si asa ,mai pot repeta operatia eventual peste 50000 km,

IN modul D nu se simte nici o diferenta, dar in S parca schimba mai jos cu 500 de ture, nu stiu daca e relevant,probabil depinde cat de greu ai piciorul, eu asta am perceput imediat dupa schimbare, macar dorm linistit ca am facut-o si pe asta . si am schimbat si uleiul la diferential cu aceasta ocazie ca sa termin cu fluidele pe sub masina ,la grup l-am schimbat chiar eu , a intrat 1,4 Lsi am pus 75W90 sintetic CASTROL. (e acelasi ulei de cutie manuala, cam 65lei /L)

SPOR LA TREABA !!!

• 4 weeks later...
am intrebat si eu la bmw la buc de ulei.in primul rand nu au stiut sa imi spuna cat ulei o sa intre.poate de 8 milioane sau poate de 3....????plus baia cu ganituri,filtru...inca 8 milioane.am 730d din 2002.astia kiar nu stiu nimic??