Jump to content

Am cumparat cauciucuri de dimensiune gresita

Recommended Posts

Am avut pe masina 225/45/17. 2 fiind mai uzate am zis sa iau alte 2 gume. Cu gandul ca-mi trebe aceeasi dimensiune am lacomit sa iau 245/45/17 sa pun pe spate umpic mai late. Le-am luat si cand am ajuns acasa am vazut ca ele is 245/40/17, deci mai mici in diametru. Is mai joase decat celelalte fix cu 1cm.

Cum sa le pun pe masina? Daca le pun pe spate, masina o sa fie umpic mai lasata in spate. Daca le pun pe fata s-ar putea sa-mi atinga in aparatoarea de noroi, si asa cu 225 trecea milimetric pe langa. Cu 245 o sa frece sigur.

Deci 245/40/17 este fix cu 1cm mai joasa decat 225/45/17, ca le-am masurat pe fiecare in parte. 225/45 are 62.5 cm si 245/40 are 61.5 cm.

post-8540-1234374188_thumb.jpg

post-8540-1234374196_thumb.jpg

nu poti sa le duci inapoi si sa iei ce iti trebuie?

eu nu le-as pune pe astea pe masina.

asta-i baiu' ca nu prea le pot schimba ca nu am cu ce. Cauciucurile nu-s noi, le-am luat de la un depozit de SH si altele n-au decat un set de RFT-uri (care nu le vreau) si mai au doar cateva cauciucuri care nu-s pereche. Mai era un set cum aveam eu nevoie da erau cam trase

Edited by Calin78

pe fata trebuie sa ai 225/45/17 si spate 245/40/17. Asa trebuie puse anvelopele pe jantele de le ai tu.

pai nu ar trebui sa fie tot /45 si pe spate? paractic astea pe 40 sint mai joase decat alea pe/45 fix cu 1cm.

exact jante din alea am si eu doar ca toate is cu 8,5j. Le-as pune si pe fata da' mi ca o sa frece in aparatori.

Pai de ce?Le pui pe cele 245 pe spate ca nu iti atinga si cele 225 pe fata. <_<

da, da' asa fata masinii nu o sa fie mai ridicata umpic fata de spate?

pe fata trebuie sa ai 225/45/17 si spate 245/40/17. Asa trebuie puse anvelopele pe jantele de le ai tu.

pai nu ar trebui sa fie tot /45 si pe spate? paractic astea pe 40 sint mai joase decat alea pe/45 fix cu 1cm.

talonul este procent din latime.. deci 225/45 nu au acelasi talon cu 245/40..

• 3 weeks later...
Eu zic ca te-ai agitat degeaba, pt ca "40"-"45" este procentul din latimea anvelopei "225"-"245", nu mm cum banuiesc ca poate ai crezut.

n-ai inteles, ma refeream ca roata spate ( 245/40) este mai mica in diametru ca cea din fata (225/45) se vede si in poza foarte clar ca roata fata e mai mare ca cea din spate

Edited by Calin78

Daca deschizi linkul ce l-am pus o sa intelegi ce am vrut sa zic, oricum diferenta e foarte mica 6.5 mm, eu zic ca e chiar ok atat timp cat ai si anvelope mai late pe spate, doar nu ai vrea sa fie si mai late si cu balon mai mare, ca atunci garantat iti ating.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.