Jump to content

jante 18"

E.O

Recommended Posts

THX-1, fata de jante de 16, se va simti diferenta in orice situatie. Consum, si accelerare, am fost uimit. Am testat, pe masina cu cai similari cu ai lui.

Cu cat e mai lata janta, cu atat suprafata de contact este mai mare(intre guma si asfalt), implicit FRECAREA e mai mare, iar fenomentul de rezistenta la inaintare va fi mai ACCENTUAT!

Da,dar tu nu iei in calcul si faptul ca janta este mai mare si talonul mai mic,deci are o forta mai mare.Dc folosesti marimile si jantele producatorului nu simti pt ca se compenseaza acea diferenta.E vorba de echivalente,fabricantul s-a gandit la treburile astea.Din ce spui tu inseamna ca producatorul ar trebuie sa specifice performantele 0-100 si consumul in functie de marimea jantelor,adica unul care isi ia o masina cu jante pe 16 sa aibe consum mai mic decat unul care si-o ia cu M-paket si jante pe 18.

Spunea cineva pe-aici ca i-a crescut consumul cu 2-3 litri %,sa fim seriosi! Daca am masura cu un tester conectat direct la BC-ul masini consumul nu ar fi mai mare de 0,2-0,5 litri % diferenta insesizabila.

Diferentele simtitoare apar intradevar cand fortezi limitele masini,adica fabricantul declara marimea maxima '17 iar tu pui 18 sau mai mari si nu mai poti reduce din talon, atunci simti intradevar....sau cand folosesti alte jante aftermarket mai grele.Totodata mai conteaza si profilul anvelopei pt ca producatorul dc ai observat schimba marca si profilul anvelopei odata cu marimea jantei OEM;plus ca o anvelopa nu are contact cu asfaltul pe toata suprafata ei,treci printr-o balta si ai sa vezi. <_<

Eu sunt serios! Am 2-3 litrii in plus la 100km si nu vorbesc prostii. Insa eu am REPLICI NU ORIGINALE. Ma gandesc, cu originale nu cred ca ar trebui sa fie diferenta asa mare. Hai poate 3 litrii nu or fii, dar 2 iti zic eu sigur ca sunt in cazul meu. Ca doar nu mi-a condus masina bunica sa imi spuna ea ca am 2 litrii in plus la consum. Oricum...urmeaza sa le schimb si eu cu unele originale sau aftermarket....de facut treaba si-au facut-o foarte bine pana acum, de 2 ani de cand le-am pus.

Edited by traian'80

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cum ar putea sa mi se para? Estimez consumul din pareri, visez noaptea ca am 2 litrii in plus la consum? Ce sa ii fac, asta e situatia, am 2l in plus la consum in urma unor teste....de 2 ani de zile de cand le-am pus asa a fost, nu a crescut, nu a scazut, a ramas constant x+2l. Toate testele de consum si calculele pe care le-am facut acolo duc...intr-adevar sunt f grele jantele....si poate ca conteaza si dimensiunea gumelor care le pui pe janta respectiva.

Posibil deoarece am unele chestii care influenteaza strict consumul masinii de rezolvat mai intai ...debitmetru, clapeta acceleratie.....dar acum 2 ani cand am luat jantele si nu aveam problemele astea...asa am sesizat, o crestere de consum cu 2 litrii.....si nu m-am luat prea mult dupa consumul mixt pe care il arata bc-ul...mai mult am vazut efectiv cum se duce mai repede benzina....si fac mai putini km cu acelasi rezervor plin...oricum devine aiurea discutia, ideea e ca cat de curand o sa fac si eu schimb de jante cu unele originale sau aftermarket ceva mai bunute....din pacate nu cred ca o sa mai pot pune pe masina modelul asta de jante de m5 care il am acum, imi place foarte mult...cele originale din cate stiu eu nu se potrivesc pe seria3.

atatea raspunsuri si replici.. e foarte clar ca niste jante mai mari si mai grele or sa ingreuneze masina.. si o sa consume mai mult.. e la mintea oricui.. si e logic. vrei frumusete.. adrenta mai buna.. frnare etc.. consuma mai mult.. strici mai rpd bucsi si articulatie..

vrei frumusete cu bani mai putini.. iei niste replici de jante.. care sunt la jumate de pret pe langa unele originale.. deci si pretul se justifica.. nu are ucm sa fie o pereche de jante 600euro Noi replici.. si unele originale 1500euro sau chiar mai bine.. si sa fie la fel de bune replicile.. oricine ar zice asta

Am revenit oameni buni ! Dupa luungi si sinuoase sapaturi, am descoperit niste jante despre care as vrea sa stiu daca ati auzit !!!! How about OEM replicas ???!!! Well ?? Stiti ceva de ele ? Mai tari ca restu sau nu sau....

http://www.finishlinewheels.com/

Respect !

Shiping:

Wheels are professionally packaged to ensure a safe trip!

We strive to get orders shipped ASAP. Wheels are usually delivered within 3-5 business days after your order date.

Wheels ship via UPS Ground - $18 per Rim in the Continental USA.

We ship to Canada - Email for price, generally additional $15/Rim.

International Shipping Unavailable.

Nu cred in astea de nici o culoare. Fara suparare. Dar nu cred ca e vreo diferenta intre "OEM replicas" si alte replici. Asta oricum pe langa faptul ca noi nu le putem comanda si daca am putea ar costa transportul cam cat jentile.

Mdaa...am observat si eu treaba cu livratul numai in state si Canada. Cineva vinde asa ceva si se potrivesc la mine. Deci nu vreau sa cumpar de la ei direct. Nelamurirea mea este insa daca e veo dif de calitate....pentru ca totusi baietii au site ofera garantii peste garantii ceea ce inseamna ca daca ar fi sa ma iau dupa ei ar trebui sa nu am emotii si sa le iau. Experienta altora este de mare valoare si am crezut ca unul dintre voi stie mai multe din experienta...

Cam asta era.

Domnilor,

Am nevoie de o parere din partea voastra, am un E46 model 2000 benzina 150 cp, si am posibilitatea sa montez in locul jantelor originale de BMW care sunt pe 16 alte jante si anume Replica BMW model M3 Evo/18 cu dimensiuni fata pe 225/40/18 si spatele 245/40/18 bineinteles noi noute, mentionez ca sunt interesat numai de partea tehnica (sunt bune aceste jante etc) si estetica a masinii dupa aceasta schimbare nu ma intereseaza consumul masinii sau costul jentilor etc

Bafta la toata lumea,

pai citeste mai sus....in prima pagina....parerea mea....ca am tot un e46 2000 150cp benzina pe care am pus jante de 18" tot replica dar de m5....cele de m3 cred ca cu siguranta se vor potrivi....ca sunt pe serie...daca eu am gasit de seria5 sa se potriveasca pe seria3....si vezi acolo toate avantajele/dezavantajele pe care le-am enumerat din propria-mi experienta....si hotararea o iei dupa aia...eu zic ca le-am spus pe toate...

Eu am 320 si asa am luat masina de la bavaria cu jante de 18 si intr-adevar sunt pe la 13-14. Acum sunt cu jante de tabla pe 16 dar nu m-am uitat care e consumul, insa nu simt diferenta la demaraj. Va spun fata fitze in cap ca asa cu jante de 18 nu e deloc puturoasa !! Am umblat asta vara toata europa si nu mi-a stat nimic in cale. <_<

Domnilor,

Am nevoie de o parere din partea voastra, am un E46 model 2000 benzina 150 cp, si am posibilitatea sa montez in locul jantelor originale de BMW care sunt pe 16 alte jante si anume Replica BMW model M3 Evo/18 cu dimensiuni fata pe 225/40/18 si spatele 245/40/18 bineinteles noi noute, mentionez ca sunt interesat numai de partea tehnica (sunt bune aceste jante etc) si estetica a masinii dupa aceasta schimbare nu ma intereseaza consumul masinii sau costul jentilor etc

Bafta la toata lumea,

Nu conteaza dimensiunile pneurilor cat conteaza offsetul. Replica de M3 EVO nu inseamna neaparat ca sunt de seria 3... (de parca n-am vazut replici de M6 si pe Solenza). Deci atat timp cat offsetul se situeaza intre 35 si 45-50, e bine.

Refitor la jante un reply scurt si la subiect:

replici = lucru prost si ieftin

Oricat ar fi de ridicate in slavi de cei care au asa tot proaste raman ... din toate punctele de vedere chiar si estetic parca se simte ceva dubios la ele.

Mai bine jante de tabla decat replici sunt mai reusite din multe puncte de vedere si prezinta avantaje net superioare fata de replici chiar si faza de jantele de aluminiu originale. (P R E T)

Nu sunt ĂŽn mod automat proaste.

Depinde de unde le cumperi.

Calitatea nu este peste tot aceeaşi.

Ciupanezu, la tine nu se simte la demaraj, e si normal V8.

Ia un 316, 318, si dai jante de 18 255 pe spate .

L-ai OMORâT.

La consum zic ce imi zice OBC, 12.5-13 cu roti 18, 10-10.5 jante 16

Dacă teoria era valabilă, o mică diferenţă trebuia să existe. <_<

Edited by Ciupanezu

Ciupanezu, la tine nu se simte la demaraj, e si normal V8.

Ia un 316, 318, si dai jante de 18 255 pe spate .

L-ai OMORâT.

La consum zic ce imi zice OBC, 12.5-13 cu roti 18, 10-10.5 jante 16

deci nu sunt singurul ciudat de pe forum care sustine ca ia crescut consumul cu 2-3l la 100km.......